Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στο καθεστώς

Ιταμή πρόκληση του καθεστώτος προς τους πολίτες της χώρας η ερώτηση για το ευρώ.Οι συμφωνίες υποδούλωσης της ζωής μας και η δυστυχία που έφεραν είναι το ζητούμενο..
Ορισαν οι ξένοι το ερώτημα και ημερομηνία για το ψευτοδημοψήφισμα !
Πολιτικάντικο παιχνίδι με επιβολή διενέργειας ενός εκ των ουκ άνευ δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ έλαβε χώρα χθες το βράδυ στις Κάννες. Το απίστευτο αυτό γεγονός αποτελεί πολιτικό ελιγμό του ευρωπαικού καθεστώτος της οικονομικής ελίτ, που μέσω των πολιτικών της ανδρείκελων, της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Ν. Σαρκοζί κάνει απεγνωσμένες μανούβρες ώστε να διασφαλιστούν η σταθερότητα του ευρώ και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντά του.
Ταυτόχρονα, Γερμανία και Γαλλία με τον πλέον κυνικό και απροκάλυπτο πλέον τρόπο απαίτησαν να μην καταβληθεί η 6η δόση του πρώτου μνημονίου -που κάκιστα βέβαια έγινε αποδεκτό πέρυσι απο το δουλικό ελληνικό πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο-αν δεν εγκριθεί το σύνολο των αποφάσεων της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου που αφορούσαν στο εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.Το δημοψήφισμα επί της ουσίας είναι παρωδία, καθώς ουδέποτε ετέθη απο το καθεστώς μέχρι σήμερα στην ελληνική κοινωνία ζήτημα εξόδου της χώρας από το ευρώ αν και είναι φανερό σύμφωνα με το σύνολο σχεδόν των οικονομολόγων διεθνώς ότι για την πραγματική διάσωση του λαού της χώρας απο τη φτώχεια απαιτείται άμεση αναστολή ολων των εξωτερικών πληρωμών προς τους τοκογλύφους,έρευνα της νομιμότητας του χρέους και άσκηση νομισματικής πολιτικής όταν θα γίνουν γνωστά τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία.
Το ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία θα έπρεπε κατ οικονομία έστω στη φάση αυτή να είναι η δανειακή σύμβαση και η ακολουθούμενη πολιτική και όχι ή παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ, σκέψη και απόφαση η οποία θα πρέπει νηφάλια να ληφθεί όταν ο λαός θα έχει ανατρέψει αντιστεκόμενος το καθεστώς και θα γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία τόσο του χρέους όσο και της πραγματικής λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας την τελευταία δεκαετία μέσα στο ευρώ..
Η ευρωπαική απόπειρα επιβολής δημοψηφίσματος για θέμα που δεν αφορά το παρόν αδιέξοδο,αποτελεί προσβολή στην νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη..και πολιτικό εκβιασμό..
Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ανακοινώθηκε απο τους Γερμανούς και τους Γάλλους..προστάτες θα διενεργηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.
"Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Θέλουμε να τη βοηθήσουμε, επιθυμούμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά αν ο ελληνικός λαός δεν το επιθυμεί θα το σεβαστούμε. Αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ", δήλωσαν Μέρκελ και Σαρκοζί. "Η μόνη αποδεκτή απάντηση στο ελληνικό δημοψήφισμα είναι το ναι. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη", πρόσθεσε η Καγκελάριος για να συμπληρώσει από την πλευρά του ο Σαρκοζί ότι "το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ".
"Ακούσαμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, επιταχύνουμε από αύριο την υλοποίηση της απόφασης, αλλά η 6η δόση θα δοθεί μόνο μετά το δημοψήφισμα. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν μαζί μας. Ο ελληνικός λαός είναι ανεξάρτητος, αλλά υπάρχον κανόνες που δεν πρέπει να παραβιάζονται", συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Οι δύο ηγέτες στη συνέχεια τόνισαν ότι διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωζώνης, το ευρώ πρέπει να παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα, ενώ επανέλαβαν ότι οι αποφάσεις της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου είναι ορθές και πρέπει να εφαρμοστούν. "Το δικό μας δημοψήφισμα λέει άμεση κύρωση των αποφάσεων", σχολίασε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος."Ενημέρωσα τους εταίρους της Ελλάδας ότι θα διεξάγουμε το ταχύτερο δυνατόν το δημοψήφισμα. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος να λάβει αποφάσεις. Εμείς μπορούμε να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας", ανέφερε σε δηλώσεις που ακολούθησαν την κοινή συνέντευξη Τύπου Μέρκελ - Σαρκοζί, ο κατοχικός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως είναι σημαντικές οι ευθύνες του ελληνικού λαού, που θα αλλάξουν το μέλλον των επόμενων γενεών. "Πιστεύω πως ο ελληνικός λαός θα λάβει τη σωστή απόφαση. Τη θετική απόφαση για την Ευρώπη", συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε "Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα. Πρόκειται για το εάν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι ναι".
"Ελπίζω να λάβω ψήφο εμπιστοσύνης. Αν όλα πάνε καλά με το δημοψήφισμα η 6η δόση θα εκταμιευθεί", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση.
stopcartel Newsdesk