Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ο πρώην Πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση


Εκφράζω την οδυνηρή μου έκπληξη για τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα ότι το «κούρεμα» των καταθέσεων είναι η λιγότερο οδυνηρή λύση. Τί μήνυμα έστειλε στους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών ο κ. Στουρνάρας; Ότι είναι πιθανόν να επεκταθεί η «λιγότερο οδυνηρή» συνταγή και στις δικές τους καταθέσεις;

Χρυσή Αυγή Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο


Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία. Το συμφέρον του ελληνικού λαού υπεράνω των τοκογλύφων. Η Κύπρος απέδειξε πως είναι εφικτή η αντίσταση ενάντια στην άθλια, αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προθεσμία 20 ημερών για νέες διαθεσιμότητες έδωσε ο Μανιτάκης


Με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Τρίτης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι μετακινήσεις υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ), τους οποίους η υπηρεσιακή μεταβολή γνωστοποιήθηκε μετά τις 21-03-2013.

Επιμένετε ακόμη ότι θα… κάθιζατε στο τραπέζι τους δανειστές;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η απόφαση του Eurogroup για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου (10 από τα 17 δις ευρώ που χρειάζεται η μεγαλόνησος,  με εξοικονόμηση 5,87 δις ευρώ  από το κούρεμα του τραπεζικού της τομέα) αποδεικνύει ότι μπροστά στην πολιτική επιβίωσή τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν διστάζουν να λάβουν τις πιο άδικες και τιμωρητικές αποφάσεις για χώρες που αντιμετωπίζουν βαρύ δημοσιονομικό πρόβλημα και βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η διαφοροποιημένη στάση που έλαβε το Βερολίνο το βράδυ της Κυριακής, μέσω της συνέντευξης Σόιμπλε στο κρατικό ARD, αλλά και η διαφοροποίηση της ΕΚΤ μέσω του Άσμουσεν, τη Δευτέρα, δεν ήταν αποτέλεσμα των αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κύπρου, αλλά των πληροφοριών που υπήρχαν – και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν λίγο μετά – ότι θα ακολουθούσε πτώση στα χρηματιστήρια και στην αγορά πετρελαίου, καθώς και πτώση του ευρώ.

Κανονικά λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα


Κανονικά και χωρίς προβλήματα λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην χώρα μας, τα καταστήματα των οποίων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών.