Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Νομοσχέδιο για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

Δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση -που θα ολοκληρωθεί στις 19 Νοεμβρίου 2021- το Νομοσχέδιο για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση. Αποβλέπει στη δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός συγκροτημένου νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου με την ελάχιστη δυνατή κρατική παρέμβαση, που θα ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους - κοινωνίας πολιτών και τον εθελοντισμό, ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο στα ζητήματα αυτά.

Πληρωμές 633.434.763 εκατ. ευρώ στους αγρότες.

Ολοκληρώθηκε στις 26/10/20221, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τον προγραμματισμό του, η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2021, ύψους 633.434.763,44 ευρώ σε 521.657 δικαιούχους και ξεκίνησε σταδιακά η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Εκδηλώσεις εορτασμού της 30ής Οκτωβρίου, επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 50/2016 (ΦΕΚ 81/ Α/09-05-2016) έχει καθιερωθεί η 30η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Θεία Λειτουργία και Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ανακοίνωση του, κάνει γνωστό σε όλους τους Χριστιανούς, ότι την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, γιορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή «Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα», στο Ροδοχώρι Νάουσας, η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του Σωματείου.

Εργασίες κοπής πρασίνου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στην Επαρχιακή Οδό Νέων Μουδανιών και στην Ε.Ο. 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας

Τις εργασίες κοπής πρασίνου θα συνεχίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, επί της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών και επί της Εθνικής Οδού 16 Θεσσαλονίκης – Αρναίας, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Homo Bodoensis: Ανακαλύφθηκε νέος πρόγονος του ανθρώπου – Ζούσε στην Αφρική πριν από 500.000 χρόνια.

Μετά έφθασε σε Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο

Ένα νέο ανθρώπινο είδος «βάφτισαν» οι επιστήμονες, τον Homo bodoensis, που πιθανώς είναι άμεσος πρόγονος του σύγχρονου ανθρώπου και ζούσε πριν 500.000 έως 600.000 χρόνια στην Αφρική, αλλά αργότερα μετακινήθηκε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ονοματοδοσία δεν έγινε μετά την ανακάλυψη νέων απολιθωμάτων, αλλά μετά την επαναξιολόγηση παλαιότερων απολιθωμάτων.

Το “Σχέδιο Ισότητας Φύλων για τον Τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” υιοθετεί η ΠΚΜ .

Το “Σχέδιο Ισότητας Φύλων για τον Τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” παρουσίασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μία ανοικτή εκδήλωση με θέμα την κοινωνική καινοτομία στο πλαίσιο της έκθεσης έρευνας και καινοτομίας “Beyond 4.0” στη Θεσσαλονίκη.