Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Έχουν γεννηθεί αλλά δεν το γνωρίζουν ακόμη» - Ένα υπέροχο βίντεο

Ένα πραγματικά υπέροχο βίντεο έχει «κατακτήσει» τους χρήστες του Youtube. Το βίντεο δείχνει δύο νεογέννητα δίδυμα να απολαμβάνουν την φροντίδα και το μπάνιο που τους προσφέρει μαία στην Γαλλία, έχοντας ξεπεράσει ήδη τις 4,2 εκατομμύρια επισκέψεις σε λίγες μόνο ημέρες.

ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Χτυπούν την πόρτα του δημοτικού βρεφοκομείου λόγω κρίσης

Την πόρτα του “Αγίου Στυλιανού” χτυπούν το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι γονείς, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις πλέον βασικές ανάγκες των παιδιών τους.

Tης Βαρβάρας Ζούκα

Υπέβαλε παραίτηση ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης

Η παραίτηση υποβλήθηκε σήμερα στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης εκκινώντας τη διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου Βόλβης

Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης και υπέβαλε την παραίτηση του, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (αρ. 54, Ν.3852/10, πρόγραμμα Καλλικράτης).

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕIΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗN ΑΡΤΑ

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αρταίων, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, στις 17.00 (οδός Τζαβέλα 24, Άρτα, τηλ. 26810 77400).

Βίντεο: Ηφαιστειακή έκρηξη «γέννησε» νησί στην Ιαπωνία


Ένα νέο νησί δημιούργησε η έκρηξη ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Ιαπωνία, που σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Νισινοσίμα, ενός μικρού ακατοίκητου νησιού, περίπου 1.000 χλμ νότια του Τόκιο.

Νίκος Χουντής : «Η Ένωση δεν δείχνει καμία ουσιαστική πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή "

Σήμερα, συζητήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας και της διασταύρωσης πληροφοριών ανάμεσα στις φορολογικές διοικήσεις των κρατών μελών (Fiscalis 2020).

Κατερίνη: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ από αμάξι


Δύο άνδρες, 22 και 59 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες κλοπής χρυσαφικών από Ι.Χ. αυτοκίνητο, πράξη που διαπράχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Παραλία Κατερίνης Πιερίας.

Συναγερμός έξω από τα γραφεία του Ερντογάν

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Ενας άνδρας συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία, ο οποίος φέρεται να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά εξω από κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κ. Πουπάκης σε Επιτρόπους κκ Ο. Ρεν και Λ. Άντορ: Η Δημοσιονομική Προσαρμογή δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη μονοδιάστατη λιτότητα και την κοινωνική διάλυση, παρέμβαση κατά την παρουσίαση της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη

Με τη σημερινή παρουσίαση της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ κ. Ο. Ρεν καθώς και τον Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης κ. Λ. Άντορ, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων & Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τέθηκαν οι βάσεις για τον επικείμενο "Οικονομικό Διάλογο".

5 τεχνολογικές ανακαλύψεις που υπόσχονται να αλλάξουν την ζωή μας

Η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Οι επιστήμονες από την άλλη όσο χρησιμοποιούν την τεχνολογία στις μελέτες και τις έρευνες τους τόσο η δική μας ζωή μπορεί να γίνει πιο εύκολη...

Ελληνοκύπριος ανακάλυψε νέο τεστ διάγνωσης της ανδρικής στειρότητας

Ένας ακόμα ελληνικής καταγωγής επιστήμονας της διασποράς, ο Ελληνοκύπριος καθηγητής βιοχημείας Ελευθέριος Διαμαντής του πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά, πραγματοποίησε μια σημαντική ανακάλυψη. Συγκεκριμένα, ανέπτυξε ένα μη επεμβατικό διαγνωστικό βιοχημικό τεστ, που μπορεί να προβλέψει αν ένας άνδρας χωρίς σπερματοζωάρια, ο οποίος δηλαδή πάσχει από αζωοσπερμία, θα καταφέρει να γίνει πατέρας μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η μια του έπιασε την κουβέντα και ο άλλος τον έκλεψε

Του άδειασαν το διαμέρισμα και δεν πήρε χαμπάρι 
Ο λόγος για τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη πανσιόν στο Ηράκλειο που έπεσε θύμα δυο αλλοδαπών.

Η φαιά «Συμμαχία» θέλει να δείξει τον δρόμο στην Ευρώπη που κοιμάται


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ξέρω αν η Ευρώπη σκοπεύει να «αφυπνιστεί», όπως καλείται με διάφορες αφορμές, πάντως όλα δείχνουν πως αν δεν ξυπνήσει μόνη της, θα την ξυπνήσουν άλλοι και μάλιστα με ψυχρολουσία.

Τις προηγούμενες ημέρες, τα ακροδεξιά (και ευρωσκεπτικιστικά) κόμματα είχαν σύναξη στη Βιέννη και έλαβαν την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις προσεχείς ευρωεκλογές, ώστε να εξελιχθούν σε Τρίτη δύναμη μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και να επαναφέρουν την Ευρώπη στο… «σωστό δρόμο»!

Ξυκολόπησαν οδηγό λεωφορείου γιατί τους ζήτησε να χτυπήσουν εισιτήρια!


Θύμα ξυλοδαρμού από τρεις λαθρεπιβάτες καταγγέλλει ότι έπεσε 54χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ, χθες, Tετάρτη, λίγο μετά τις 19.15 το βράδυ, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο για ταξί, αστικά, πάρκινγκ

Oμάδα εργασίας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες θα συσταθεί μεταξύ των Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ), καθώς και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ).

Μεξικό: Δολοφονία 8 μελών μιας οικογένειας για χρέος 120 δολαρίων

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Ένα χρέος 120 δολαρίων από ποντάρισμα σε αγώνες κυνομαχίας αποτέλεσε το πιθανό κίνητρο για τη στυγερή δολοφονία 8 μελών της ίδιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων τριών ανήλικων παιδιών, στο σπίτι τους στο βόρειο Μεξικό στην πόλη Σιουντάντ Χουαρέζ, μετέδωσαν την Τετάρτη τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.

Έρχονται λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς και δημοτικές επιχειρήσεις

Έκλεισε η συμφωνία για το επόμενο κύμα κινητικότητας και απολύσεων μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του υψηλόβαθμου κλιμακίου της Τρόικας, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου ενενήντα λεπτά.

Επιδεινώνεται η κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Nέα επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν κυρίως το Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.