Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών


Τις εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών προγραμματίζει να συνεχίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 με ώρα έναρξης στις 06.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα – 27 άνθρωποι νεκροί


Την τελευταία εβδομάδα διαγνώσθηκαν και δηλώθηκαν 18 νέα μολύνσεις

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 180 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 132 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 48 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024


Τακτική, υβριδική (δια ζώσης και ηλεκτρονικά με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη, Νέο Συνεδριακό Κέντρο Π.Κ.Μ.) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Εθνομάρτυρα Δημοσιογράφου Νίκου Καπετανίδη


Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Εθνομάρτυρα Δημοσιογράφου Νίκου Καπετανίδη θα πραγματοποιηθούν σε ειδική τελετή που οργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» στις 21 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5 (είσοδος κτηρίου ΕΣΗΕΜ-Θ).

Κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στη Νυμφόπετρα


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δυο κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου σημειώθηκαν στη Νυμφόπετρα. Τα κρούσματα αφορούν κάτοικους του χωριού οι οποίοι μεταφερθήκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χωρίς να κινδυνεύει  η ζωή τους.