Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

6 συν 1 δεσμεύσεις για την προστασία της Μεσογείου.

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών της Μεσογείου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρύπανσης, να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη και να γίνει η Μεσόγειος «μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης, που έγινε στη Μασσαλία.

Επιπλέον 20.000 θέσεις σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Εκτός από τις περίπου 8.100 θέσεις σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, διατίθενται τώρα επιπλέον 20.000 θέσεις.

Τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις του νόμου για την Προστασία της Εργασίας

Τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις του νόμου για την Προστασία της Εργασίας αναφορικά με το χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες, τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας μετά από αίτηση του εργαζόμενου στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τα διαλείμματα αλλά και την ρητή κατοχύρωση του 8ωρου - 40ωρου. Ταυτόχρονα, προβλέπονται δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων και τον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, ηλεκτρονικά, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11.00 π.μ..