Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

“ΑΧΕΠΑ” Στον αέρα η νέα πτέρυγα των χειρουργείων

Στον αέρα βρίσκεται η κατασκευή της νέας πτέρυγας χειρουργείων του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ”. Χρειάστηκαν πάνω από 20 χρόνια για να δοθεί το “πράσινο φως” για την ανέγερσή της κι όμως ακόμη και σήμερα κινδυνεύει να μείνει στα… χαρτιά, αλλά και να χαθεί η χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΕΣΠΑ.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Εγκύκλιος για ταχύτερες συναλλαγές με το δημόσιο

Στην εφαρμογή του σχετικού νόμου, στον οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές διοικητικές απλουστεύσεις, με τις οποίες βελτιώνονται οι διοικητικές διαδικασίες και επιτυγχάνεται η ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, ζητά να προχωρήσουν υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, με εγκύκλιό του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Βενιζέλος: Σταθερές οι θέσεις μας για την ονομασία των Σκοπίων

Είναι έκδηλη η αίσθηση πως η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση και έχουμε τώρα στα χέρια μας μια πολύ σημαντική ευκαιρία να κάνουμε όλοι μαζί, με ενότητα, τη στροφή, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας.

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Χιλής

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που είχαν απομακρυνθεί από τις παράκτιες περιοχές της Χιλής μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,2 Ρίχτερ έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις εστίες τους, μετά την άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι.

Αντικατάσταση γόνατου με εξατομικευμένη παραγγελία!

Θεαματικά είναι τα  πρώτα αποτελέσματα στην Ελλάδα, δεκάδων ασθενών που έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα και   προχώρησαν στην αντικατάσταση  γόνατος(σε ολική αρθροπλαστική)  με εξατομικευμένη παραγγελία!
Η έλλειψη πόνου και η άμεση κινητοποίηση μετά το χειρουργείο είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των ασθενών  που έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα και  έκαναν χρήση του συνδυασμού της εξατομικευμένης πρόθεσης αντικατάστασης γόνατος(κατά παραγγελία νέο γόνατο) με ελάχιστα παρεμβατική τεχνική.

Ερώτηση-καταγγελία του Νίκου Χουντή

    Τη «μαύρη εργασία» ανέχεται σκόπιμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη η Κομισιόν, ώστε να συμπιέζονται διαρκώς μισθοί, συντάξεις και επιδόματα
Με αφορμή την έκθεση του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με την οποία η «μαύρη εργασία» στην Ελλάδα αυξήθηκε στο διάστημα 2007-2013 κατά 7%, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με ερώτησή του, καταγγέλλει την Κομισιόν ότι δεν προβαίνει σε καμμία ενέργεια για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις.

Απομαγνητοφωνημένη συνομιλία Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Μπαλτακού

Δελτίο τύπου
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:  Η ομολογία του Γ.Γ. της κυβέρνησης ότι Σαμαράς, Δένδιας, Αθανασίου έστησαν την πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής
 Απομαγνητοφωνημένη η συνομιλία - ομολογία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτακού με τον βουλευτή Αττικής, Ηλία Κασιδιάρη ότι Σαμαράς, Δένδιας, Αθανασίου έστησαν την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο  Φελνίκος
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες, σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Σύρο, και αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, είπε: «Είδατε τι έγινε προχτές στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο 800 σελίδων, που χαρίζει τις τράπεζες στους ολιγάρχες, δίνει τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, παγιώνει τον πετσοκομμένο κατώτερο μισθό ως μόνο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, διαλύει ότι απέμεινε από το εργασιακό καθεστώς προστασίας των εργαζομένων, το έφεραν στη Βουλή σε τρία άρθρα». Υποθέτω θα είπε και πολλά άλλα.

Μετά τη Χρυσή Αυγή, διεκδικούν και δάφνες επιρροής επί του Γ. Παπανδρέου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εκεί που μας χρωστάγανε, γυρεύουν και το βόδι.

Μετά από δύο ημέρες (Κυριακή και Δευτέρα) στη διάρκεια των οποίων ο ελληνικός λαός παρακολούθησε έναν απίστευτο κοινοβουλευτικό τραγέλαφο, χθες, πρωταπριλιά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για… απαξίωση της Βουλής και τη Βουλή ότι μετετράπη σε… εργαλειοθήκη των δανειστών.

Άνοιξε την πόρτα και είδε ένα ελεφαντάκι! (ΦΩΤΟ)

Αν και κάτοχος ράντσου, δεν ήταν συνηθισμένη να συναντάελέφαντες και μάλιστα μπροστά στην πόρτα της!Κι όμως το μόλις δέκα ημερών ελεφαντάκι, ο Τομ, το 'σκασε από τη μητέρα του, περιπλανήθηκε περίπου 30 μίλια μακριά της για να καταλήξει να κάνει βόλτες στο... σαλόνι της οικογένειας της Άντονι, που ζει στη Ζούλουλαντ της Νότιας Αφρικής.

Βρετανία: Πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη και έφυγε με… παιδί

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνίστρια μια 20χρονη που εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη και πήρε εξιτήριο ως… μητέρα σημειώθηκε στο Ντόβερ.

Η Σόφι Όλντριτζ ξύπνησε ένα βράδυ με φριχτούς πόνους στην πλάτη για τους οποίος, όπως περιγράφει, πίστευε ότι προέρχονταν από την περίοδό της. Παρόλα αυτά επισκέφθηκε το νοσοκομείο στο οποίο της έγινε μια αναλγητική ένεση.

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 03:00 τα ξημερώματα στη Χαλκιδική.

Ισχυρότατος σεισμός 8,0 Ρίχτερ συγκλόνισε Χιλή, Βολιβία και Περού

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 8,0 βαθμών σημειώθηκε στις 19:46 (τοπική ώρα) και έπληξε τα ανοικτά των βορείων ακτών της Χιλής, στα βόρεια της χώρας κοντά στην περιοχή της πόλης Ικουίκουε.