Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη για κακούργημα, σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Παπαγεωργόπουλος : " Τίποτε το γκρίζο δεν υπάρχει στην υπόθεση αυτή και θα με θυμηθεί ο κάθε Θεσσαλονικιος, όταν σύντομα ελπίζω αυτή η πλάνη τερματισθεί".
Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Νεκρός γιατρός στην Κάρολου Ντηλ στην Θεσσαλονίκη


Πυρκαγιά ξέσπασε σε ιατρείο της οδού Καρόλου Ντηλ 20 της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του από αναθυμιάσεις ο ένοικος του Ιατρείου. Το Θύμα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ 3 βρέθηκε δεμένο μεσα στις φλόγες. Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία, η οποία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ δεν αποκλείεται ο θάνατός του να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Η αιτία των δεινών μας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η 14η Μαϊου ήταν μέχρι πρότινος η μέρα του Φρανκ Σινάτρα, καθώς ο μεγάλος Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή εκείνη τη μέρα, το 1998. Από φέτος ωστόσο, η 14η Μαϊου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδας, της ευρωζώνης, της ζωής μας ολόκληρης.

Η δύσκολη σχέση Καψή-δελφίνων

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η επιλογή του Παντελή Καψή για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο σημερινό σχήμα εξουσίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, δεν ξένισε κανέναν, υπό την έννοια ότι το άλλοτε κορυφαίο δημοσιογραφικό στέλεχος του ΔΟΛ κινείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, και το τελευταίο διάστημα δεχόταν διακριτικές πιέσεις για να είναι υποψήφιος με το Κίνημα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Αντί να κλαίμε τη μοίρα μας…

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Κάθε δύσκολη στιγμή για έναν λαό, έχει και τις ευκαιρίες που σηματοδοτούν την αναγέννησή του. Εν προκειμένω θα ήταν προτιμότερο αντί να κλαίμε τη μοίρα μας, να κάνουμε μια προσπάθεια να την αλλάξουμε.

Προτείνουμε στον ΟΑΣΘ


Υπάρχει πρόβλημα, με την στάθμευση της λεωφορειακής γραμμής Τριανδρίας –Σιδηροδρομικού σταθμού με αριθμό 17. Ειδικότερα, η στάθμευση του 17 μετά την στάση Ζωγράφου, πραγματοποιεί στάθμευση και τερματισμό στην οδού Μαργαροπούλου.

Εγκρίθηκε η «Αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας»

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας η πρόταση για την ένταξη του έργου «Αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας στην προγραμματική περίοδο 2007-2013», συνολικού προϋπολογισμού 23.752.670,66 ευρώ, που εισηγήθηκε η Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Πρόεδρος ο Σαμαράς, αντιπρόεδρος εγώ”

REPORTER
Έμμεση πρόταση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία διατύπωσε σήμερα στον REAL FM, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ή θα πάμε, είπε μεταξύ άλλων, σε παράταση του χρόνου της κυβέρνησης (6με 8 μήνες) ή σε εκλογές εντός δύο μηνών.

Ο Ομπάμα απαγορεύει το Facebook!

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, το 2008, προηγήθηκε η σκληρή μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, από το 2007 κιόλας. Και στις δυο αναμετρήσεις, ο Μπαράκ Ομπάμα εξήλθε μεγάλος νικητής. Και στις δυο αναμετρήσεις, ο άλλοτε Γερουσιαστής του Ιλινόις επικαλέστηκε την ελπίδα για αλλαγή, και στηρίχτηκε στο διαδίκτυο και τα social media. Κυρίως στο Facebook και το Twitter.

Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου: «Απαράδεκτη καταδίκη αγροτών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Η κυβέρνηση ξεκινά νέα αγροτοδικεία»

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα 18 αγρότες που συμμετείχαν στ’ αγωνιστικά μπλόκα του Ορμένιου στο Νομό Έβρου (Ιανουάριος 2010). Οι αγρότες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, καταδικάστηκαν για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Χάθηκε η αίσθηση του μέτρου

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Μα καλά κάποιοι έχουν χάσει τελείως την αίσθηση με την πραγματικότητα; Είναι ποτέ δυνατόν μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό των μέτρων και της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, να ετοιμάζονται να ανακοινώσουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Ο Ραχόι και η… λατρεία της λιτότητας

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Δεν περίμενε φυσικά κανείς από τον Μαριάνο Ραχόι να αποτελέσει την απρόσμενη εξαίρεση, στον κανόνα που θέλει τη σύγχρονη πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να στερείται ειδικού βάρους και εκτοπίσματος.

Τι ξέρει ο Ντράγκι για τη χρεοκοπία;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο σημερινός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δεν εντάσσει τη διπλωματία στην καθημερινή ρητορική του.
Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, που μετέφερε την έδρα του από τη Ρώμη στη…

Το μεγάλο λάθος των πολιτικών

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το πολιτικό δράμα για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας, που θα έλεγε και ο Κώστας Λαλιώτης, το οποίο βιώνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση, με πρωταγωνιστές τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος που επιθυμούν να διαδεχτούν τον Γιώργο Παπανδρέου, και συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, προσφέρεται για εργαλείο ανάλυσης, εμβάθυνσης, και εξήγησης μιας σημαντικής πτυχής της εθνικής κακοδαιμονίας μας.

Πήγε χαμένο το… rotation

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Τί έγινε τελικά κ.Παράσχο; Κύριε Κομπότη; Τζίφος η δουλειά! Ήττα από τον Εργοτέλη, παρόλη την ‘προσπάθεια’ που καταβάλαμε μεσοβδόμαδα! Όλοι οι βασικοί επέστρεψαν στην ενδεκάδα μα το αποτέλεσμα δεν ήρθε. Θα έλεγα,… ‘θεία δίκη’!!!

Το επίκαιρο παράδειγμα του Μιτεράν

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το παράδειγμα του Φρανσουά Μιτεράν, ιστορικά και πολιτικά, είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όσους κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν… ηγέτες. Καθώς και ανεκπλήρωτα «εγώ», με αποτέλεσμα να βιάζονται και να απαιτούν μια εκλογική δικαίωση που ενδεχομένως δεν τους αξίζει.

Η ανθρωπότητα κρατάει την ανάσα της

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η είδηση του θανάτου του Προέδρου της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ από καρδιακό επεισόδιο, προκάλεσε ρίγη ανησυχίας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Γι’ αυτό και το πρώτο τηλεφώνημα το οποίο έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν στον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, ζητώντας αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Επίσκεψη της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, συνοδευόμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Θεοδωρόπουλο και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ Χρήστο Ρώσσιο, πραγματοποίησε σήμερα (19.12.11) επίσκεψη στα γραφεία της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ν. Νικολόπουλος: «Διογκώνεται το πρόβλημα με τη μεταφορά των Αχαιών μαθητών»


Περισσότεροι από 6.000 μαθητές μεταφέρονται καθημερινά με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αχαΐας στα σχολεία τους σε όλο τον νομό, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του συγκεκριμένου οργανισμού, μέχρι τις 31/10/2011 το ελληνικό δημόσιο όφειλε το ποσό των 5.500.000 ευρώ!

Ο εξυπνότερος Έλληνας!

.Πρόκειται για τον Πανεπιστημιακό Νίκο Λυγερό, με καταγωγή από το Βόλο ενώ είναι κάτοχος παγκόσμιων ρεκόρ! Ως ερευνητής ο 43χρονος κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής.

Στα ίχνη του χιονοπάνθηρα

Το σπανιότερο και πιό μυστηριώδες αιλουροειδές στον κόσμο - ο χιονοπάνθηρας, ή Irbis, βρίσκεται υπό απειλή εξαφάνισης. Εξαιτίας της δυσπροσιτότητας των τόπων διαβίωσης, του μικρού πληθυσμού και του κρυφού τρόπου ζωής αυτό το θηρίο ουσιαστικά δεν έχει ερευνηθεί. Στη Ρωσία, στο έδαφος της Νότιας Σιβηρίας, όπου ζει η βορειότερη ομάδα χιονοπανθήρων, θα ιδρυθεί Κέντρο επανόρθωσης του πληθυσμού τους.

Ο Σαμαράς προχωρεί σε ανατροπές

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Με ορίζοντα 100 ημερών κινείται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σχεδιάζει με μεθοδικό τρόπο τους πρώτους τρεις μήνες της κυβέρνησής του, με τον αέρα των δημοσκοπήσεων που φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία σε θέση νικητή των επόμενων εκλογών και ρυθμιστή των εξελίξεων. Με το πολιτικό ζητούμενο της αυτοδυναμίας να ενισχύεται από τη φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Εκατοντάδες τέκνα πολυτέκνων που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με υπαιτιότητα του ΥΠΔΒΜΘ και δεν μπορούν να πάρουν αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
 Με τις ΥΑ Φ253/67430/Β6/15-6-2011 (ΦΕΚ 1307Β΄) και Φ151/67431/Β6/15-6-2011 (ΦΕΚ 1307Β΄) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι οποίες αναφέρονται στην εφαρμογή του ν.3966/2011 εξαιρούνται από την ειδική κατάταξη εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων που δεν είναι όλα τους τα τέκνα ή τ’ αδέρφια  κάτω των 23 ετών (ή κάτω των 26 σε κάποιες περιπτώσεις).

Η “Ελευθεροτυπία” τα βάζει με το “σύστημα”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το dna της αμφισβήτησης και της σύγκρουσης, που μοιάζει «καρφιτσωμένο» στην «Ελευθεροτυπία» από την εποχή της ίδρυσής της από τον Χρήστο Τεγόπουλο, εξηγεί τη νέα, σφοδρή επίθεση της εφημερίδας κατά του «συστήματος». Του πολιτικού αλλά και του οικονομικού, σε μια περίοδο πλήρους ανισορροπίας δυνάμεων στη χώρα.

Η σκανδαλώδης υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο των νέων ομολόγων που θα ανταλλαγούν στο πλαίσιο του PSI


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα του τύπου η κυβέρνηση απεδέχθη τον όρο των πιστωτών για ένταξη στο Αγγλικό δίκαιο των νέων ομολόγων που θα ανταλλαγούν στο πλαίσιο του PSI.

Το ρήγμα που βγάζει αρχηγό

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η διαφορά κουλτούρας και φιλοσοφίας που εξαρχής διέκρινε τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Διαμαντοπούλου, καθιστούσε εξαιρετικά προβληματική τη συγκατοίκησή τους στην «κίνηση των τριών», με τον Γιάννη Ραγκούση, ένα εσωκομματικό σχήμα που στη συνέχεια διευρύνθηκε με τη συμμετοχή και του Ηλία Μόσιαλου.

Το κόστος της αποτυχίας. Θα βαρύνει όλα τα κόμματα

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμα αν θέλετε και οι υψηλοί τόνοι που ενίοτε τις συνοδεύουν, έχουν τη σημασία τους. Είναι μέρος μιας πολιτικής παράδοσης που είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι, αποτελεί μια πραγματικότητα.

Επικίνδυνο για τον τόπο το κυβερνητικό αλαλούμ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι φανερό, το ομολογούν πλέον όλοι, πως η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να δικαιώσει την ύπαρξή της, αλλά αποβαίνει επικίνδυνη για τον τόπο. Δημιουργήθηκε για λόγους άσχετους με το συμφέρον της πατρίδας, μόνο και μόνο για να ροκανίσουν κάποιοι τον χρόνο υπέρ των κομματικών τους συμφερόντων.

"Ελλείψεις νοσηλευτών και προσκόμματα συνυπηρέτησης συζύγων ένστολων"

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ.πρωτ.: 2738/13-12-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Θέμα : «Προσκόμματα συνυπηρέτησης νοσηλευτών - συζύγων ένστολων εξ' αιτίας των τεράστιων ελλείψεων νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας».

Τεχνολογία ασύρματου ποτίσματος από ελληνικό Πανεπιστήμιο

Διεθνή διάκριση πέτυχε το Πολυτεχνείο Κρήτης χάρη στην ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας για ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, πολύ χαμηλού κόστους, που επιτρέπει τη ρύθμιση και τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού.

Τέλος εποχής στη Βόρεια Κορέα, πέθανε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ

Τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ήταν 69 ετών.
Ο Κιμ φέρεται να πέθανε ενώ βρισκόταν σε τρένο και πραγματοποιούσε επίσκεψη στην επαρχία.Η μαυροφορεμένη παρουσιάστρια που ανακοίνωσε την είδηση απέδωσε το θάνατό του σε "σωματική και πνευματική υπερκόπωση".

30χρονη ξύπνησε μετά από δυόμισι χρόνια σε κώμα


Ένα τροχαίο ατύχημα ήταν η αιτία που η Μαρίνα Σπυριάδη, νεαρή δικηγόρος τότε στα 28 της χρόνια βυθίστηκε σε "λήθαργο" για δυόμισι χρόνια με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

«ΧΟΝΤΡΑ» ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ.



Η ΝΔ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις και δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία και η αξιοκρατία στις υπηρεσίες.
Ο κατά τον ευρωπαϊκό Τύπο πλέον αποτυχημένος Ευρωπαίος Υπουργός Οικονομικών σφραγίζει τις τελευταίες ημέρες της θητείας του με σκοτεινές κομματικές μεθοδεύσεις, που θυμίζουν τα αλήστου μνήμης πραξικοπήματα της δεκαετίας του ’80.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Ανακοίνωση του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας
Πριν λίγες μέρες, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, δημοσίευσε την απόφασή του για την απάλειψη της εθνικότητας από τα επίσημα αλβανικά κρατικά έγγραφα. Η απόφαση αυτή, προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση στο σύνολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπως και είχαμε επισημάνει με Δελτίο Τύπου στις 22 Σεπτεμβρίου 2011.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ


Η ΝΔ εγκαίρως υπέδειξε το δρόμο της διεξόδου από την κρίση, προτείνοντας λύσεις και μάλιστα κοστολογημένες:
• Ήδη από τις 18.02.10 με τα 23 μέτρα-ανάσες της ελληνικής οικονομίας είχε κάνει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για να αποφύγουμε τη λύση του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητα, είχε προτείνει «να ‘‘ξεκολλήσει’’ η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομής (οδικοί άξονες, έργα ΜΕΤΡΟ) που είναι έργα “γέφυρες” από το Γ’ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ


Δήλωση του Εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης
Ο κ. Ραγκούσης, αντί να ψεύδεται, οφείλει να απολογηθεί. Είναι υπόλογος, όπως και οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, για το φιάσκο της δήθεν εφεδρείας. Όλοι γνωρίζουν ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απέκλειε απολύσεις και είχε δημοσιονομικό όφελος.

Η ΚΑΘΑΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ


Μεγάλη υπεροχή της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου σημειώνεται και στη νέα έρευνα της εταιρείας Marc (Έθνος, 18/12) καταγράφοντας διψήφια διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.