Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πόντος - Τηλεοπτικό Οδοιπορικό στην ΕΤ3 - Πόντος - Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Περισσότερα εδώ http://webtv.poe.org.gr/video/5166

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε όλο τον Κόσμο.

Η απανταχού Πόντιοι για μια ακόμη χρονιά θα διατρανώσουν με εκδηλώσεις μνήμης την θέληση τους να μην υποστείλουν την σημαία του αγώνα μέχρι την τελική αναγνώριση από την Τουρκία της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Στην Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας την Πέμπτη 16 Μαϊου 2011 .

Η ΠΟΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Είναι η αποφράς ημέρα του Ποντιακού ελληνισμού. Είναι η ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ, ο επονομαζόμενος «Ατατούρκ» αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, δήθεν για να ειρηνεύσει την περιοχή και αντί να προστατέψει τους Έλληνες κατοίκους από τη δολοφονική μανία των Τσετών, συμμάχησε με αυτούς και τον υποκινητή τους Τοπάλ Οσμάν και με το σύνθημα «Η Τουρκία στους Τούρκους» έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο των Νεότουρκων για την τελειωτική εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού σε όλο τον Πόντο με θύματα 353.000 ελληνοπόντιους.
Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, εκπληρώνουμε ένα ηθικό, ιστορικό και εθνικό καθήκον. Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού και διεκδικούμε αγωνιστικά τη διεθνή αναγνώρισή της».
Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την περσινή εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη και Φώτο από το πρόσωπο της ήμερα της περσινής εκδήλωσης τον κ. Χαράλαμπο Μητσόγλου 110 ετών σήμερα.


Παραμένει προφυλακισμένος ο Στρος-Καν... H δικαστής ΔΕΝ όρισε χρηματική εγγύηση...

Σύλληψη Στρος-Καν (γενικού διευθυντή ΔΝΤ) στη Νέα Υόρκη Κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα, εργαζόμενη στο ξενοδοχείο Sofitel (στην περιοχή Times Square, στο Μanhattan). Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες ''της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας'', μετά από την καταγγελία του θύματος. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, αρνείται τις κατηγορίες. Τον συνέλαβαν το Σάββατο το απόγευμα, στο αεροδρόμιο John F. Kennedy, λίγο πριν αναχωρήσει γιά το Παρίσι.Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με την υπόθεση.
Μετά την περιπέτεια του Γάλλου ''κόσιερ'' Στρος-Καν, καθήκοντα γεν. διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναλαμβάνει ο αναπληρωτής του και πιό αυθεντικός ''κόσιερ'', ο Τζον Λίπσκι.

efimerida-NewYork
kanali.net

Νέα Δημοκρατία: Οι νέοι αγρότες χωρίς κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα και κίνητρο

Με αφορμή την ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Αγροτουρισμός», στην οποία παρέστη εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά, ο Αν.Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης απευθύνθηκε στους Νέους Αγρότες μιλώντας για την ανάγκη να ενισχυθεί η επιστροφή των νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο.
Στην πράξη όμως, η Κυβέρνησή, εδώ και ενάμιση χρόνο, κάνει ακριβώς το αντίθετο:
- Ακρωτηριάζει το Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών και περικόπτει το πριμ πρώτης εγκατάστασης στο μισό
- Καταβάλλει μόνο το 70% της ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης και αφήνει το υπόλοιπο για μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης
- Καθυστέρησε επί ένα και πλέον χρόνο την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης, με κίνδυνο απένταξης εκατοντάδων Νέων Αγροτών από το Πρόγραμμα «Αλ.Μπαλτατζής»
- Αποκλείει εμμέσως από το Μητρώο Αγροτών όσους Νέους Αγρότες επιλέγουν να καθετοποιήσουν την παραγωγή τους, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους στη μεταποίηση, την τυποποίηση και την εμπορεία
- Αποκλείει ουσιαστικά τους Νέους Αγρότες από το «φιλέτο» της αγροτικής επιχειρηματικότητας και του αγροτουρισμού, αφού τα Μέτρα 312 και 313 του «Αλ.Μπαλτατζής», αντί να αφορούν αποκλειστικά αγρότες, ανοίγουν για όλους τους ετεροεπαγγελματίες
Η Κυβέρνηση έχει αφήσει τους νέους αγρότες χωρίς κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα, χωρίς κανένα κίνητρο για να εγκατασταθούν στη γεωργία.
Έχει αθετήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, έχει ορθώσει παντού ανυπέρβλητα εμπόδια.
Η Εθνική οικονομία, η Ελληνική περιφέρεια, η κοινωνία, η Ελλάδα, χρειάζεται τους νέους αγρότες.
Όμως, η σχέση αυτή δεν μπορεί να είναι μονόδρομος.
Χρειάζεται μία άλλη πολιτική, η οποία, με συνέπεια, θα στηρίζει και θα ενθαρρύνει στην πράξη τον νέο αγρότη να συνεχίσει να οραματίζεται και να αγωνίζεται για κερδίσει το μέλλον».





Νέα Δημοκρατία: Είπε στον Πρωθυπουργό, αυτά που είπε και σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Πεταλωτής για την τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και τις αναφορές για εθνική συνεννόηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είπε στον Πρωθυπουργό αυτά που είπε και την επομένη, στο Ζάππειο, σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό».

Σαμαράς: Γκάλοπ οι φοιτητικές εκλογές

Οι φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης είναι η πιο ισχυρή σφυγμομέτρηση και θα στείλουν πολυσήμαντο μήνυμα τόνισε σήμερα σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο Αντώνης Σαμαράς. 
Οι φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης είναι η πιο ισχυρή σφυγμομέτρηση και θα στείλουν πολυσήμαντο μήνυμα τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.Περισσότερα άρθρα...Μια καμαριέρα «σέρνει» σε χάος Ευρώπη - ΑμερικήΥπουργικό Συμβούλιο για το κέντρο της ΑθήναςΚρίσιμος ρόλος στις εξελίξειςΑνένδοτος στη «σκληρή γραμμή» ο ΣαμαράςΕκκληση στις πολιτικές δυνάμεις για συνεννόηση«Πράσινο» για αργία νομαρχώνΕλλάδα και μνημόνιο, χωρίς Στρος - ΚανΑπόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της ΑθήναςΟι βαρόνοι στο γκέτο της ΑθήναςΣε ελεύθερη πτώση οι τιμές«Γράμμα» στο Μέγαρο ΜαξίμουΠρέσινγκ στη ΝΔ για συναίνεση«Αναγκαζόμαστε να βγούμε μπροστά επειδή το κράτος απουσιάζει...»Η «Χρυσή Αυγή» σε ρόλο Κου Κλουξ ΚλανΟ Εβρος «έπνιξε» τον φράχτηΑντιδράσεις για την προτίμηση σε «αριστερό Τουρκοκύπριο πρόεδρο»Σε διάσταση Μέρκελ και ΣόιμπλεΤο τηλεφώνημα Γιώργου στον Σαμαρά την περασμένη ΤετάρτηΟι κυβερνητικές αρρυθμίες φέρνουν πιο κοντά το νέο σχήμαΗ ατζέντα του Στρος Καν για ριζική λύση στο χρέοςΑπόβαση στη Θράκη με τον γιο του ΣαδίκΗ αγγελία που «έκαψε» την Ηλία Οι φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης είναι η πιο ισχυρή σφυγμομέτρηση και θα στείλουν πολυσήμαντο μήνυμα τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.Επίσης, εμφανίστηκε βέβαιος για μια νέα νίκη της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, την 24η στην ιστορία της και κάλεσε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να πάρουν μαζικά μέρος και να εκλέξουν τη νέα ΕΦΕΕ, η οποία θα εκφράζει τα συμφέροντα των φοιτητών και θα εκδίδει κοινά αποτελέσματα.«Θα σαρώσει η ΔΑΠ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και σημείωσε πως η ΝΔ βλέπει στον αγώνα της ΔΑΠ τον αγώνα για την ελπίδα, για τις ιδέες, τις αξίες και την πατρίδα.
Επανέφερε την πρόταση για κατάργηση του ασύλου των κακουργηματικών πράξεων στα Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι όλοι το θέλουν αυτό, αλλά δεν τολμούν να το πούνε.Ακόμη, μίλησε για αξιολόγηση των πάντων στα πανεπιστήμια, για πτυχία με αντίκρυσμα και όχι πιστοποιητικά μελλοντικής ανεργίας και ζήτησε να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέψουν τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, καθώς δεν βλέπουν να έχουν μέλλον στη χώρα μας.Σε ό,τι αφορά τη γενική κατάσταση στη χώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του έχει το πρόγραμμα για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.Οι προτάσεις για την οικονομία, που παρουσίασε στο Ζάππειο, είναι απλές, ρεαλιστικές και μετρημένες, είπε.Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε οριζόντιες περικοπές, ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα βρει τους απαραίτητους πόρους για να δώσει στους συνταξιούχους την αξιοπρέπεια που τους αφαίρεσαν οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ.





Γ. Ραγκούσης: Μόνο κατόπιν αξιολόγησης οι μετατάξεις

Από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα περνούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που μετατάσσονται, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ανέφερε ότι «στην περίπτωση που κάποιος δεν είναι άξιος, γιατί να συνεχίσει να επιβαρύνει το κράτος».
"Θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα ώστε να σταματήσει αυτό το τυφλό σύστημα των μετατάξεων, να μην πάμε στο τυφλό σύστημα των απολύσεων αλλά να πάμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης, που πράγματι θα επιβεβαιώνει, όπως στις προσλήψεις έτσι και στις μετατάξεις αν όντως κάποιος είναι άξιος να περάσει στο Δημόσιο", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Συγκεκριμένα διερωτήθηκε, αν κάποιος υπάλληλος "δεν είναι επιμελής, ευσυνείδητος και συναδελφικά 'εντάξει', γιατί θα πρέπει να συνεχίσει να επιβαρύνει το κράτος". Πρόσθεσε ότι τη διαδικασία αυτή θα μπορούσε να την αναλάβει το ΑΣΕΠ και υποστήριξε ότι "αυτό που έρχεται δεν είναι οι απολύσεις, αλλά η αξιολόγηση", ενώ εκτίμησε πως λόγω της αξιολόγησης οι υπάλληλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Για τις προσλήψεις νέων υπαλλήλων, ο υπουργός είπε πως "κινούμαστε σε μια κατεύθυνση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μείωσης των προσλήψεων. Είμαστε ήδη στο 1/10 στο α’ εξάμηνο, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε προσλάβει 10.600 ανθρώπους με βάση τον κανόνα 1/5".
Τέλος, μιλώντας για το ενιαίο μισθολόγιο ανέφερε ότι στόχος είναι "να συγκλίνουν όσοι έχουν υψηλές και χαμηλές αποδοχές" και δήλωσε σύμφωνος με την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο και των ΔΕΚΟ.



Εκτοξεύτηκε το διαστημικό λεωφορείο Endeavour

Εκτοξεύτηκε το Endeavour στις 08:56 (15:56 ώρα Ελλάδας), από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για το τελευταίο ταξίδι αυτού του διαστημικού λεωφορείου στο Διάστημα, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Στο σκάφος επιβαίνει εξαμελές πλήρωμα και η αποστολή θα διαρκέσει 16 ημέρες.

Η ελληνική οικονομία στο επίκεντρο του Eurogroup

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, στη σκιά της σύλληψης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε δύσκολα τα επόμενα 24ωρα, καθώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη τα νέα μέτρα του 2011, ενώ οι Ευρωπαίοι πιέζουν για τη λήψη πρόσθετων μέτρων και κυρίως για προώθηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εκταμιευτεί και η επόμενη δόση του δανείου.

Ένταλμα σύλληψης κατά του Καντάφι

Στο στόχαστρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μπαίνει ο Μουαμάρ Καντάφι και ο γιος του Σαιφ αλ Ισλάμ. Τα στοιχεία που τους επιβαρύνουν σύμφωνα με τον εισαγγελέα (Vid)
Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Λουίς Μορένο-Οκάμπο δήλωσε σήμε ότι έχει ζητήσει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ο Μορένο-Οκάμπο πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Σενούσι για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Φεβρουαρίου.Ο Μορένο-Οκάμπο, στον οποίο είχε προσφύγει στις 26 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου την έναρξη έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη, η οποία αφορά 8 άτομα, μεταξύ των οποίων ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι και τρεις από τους γιους

Στο εδώλιο ο Ντομινίκ Στρος Καν

Καταβεβλημένος και με χειροπέδες στα χέρια ο Ντομινίκ Στρος Καν, μεταφέρθηκε στο ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Άλλοθι επικαλούνται οι συνήγοροί του. Η διάταξη της σουίτας και η εκδοχή του ξενοδοχείου (Vid+Pics)
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν εισήλθε σήμερα στις 17:50 ώρα Ελλάδας στην αίθουσα του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.Θα του απαγγελθούν κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.Ο Στρος-Καν, που φορούσε χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστού Μελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις. Οι συνήγοροί του τόνισαν ότι θα δηλώσει αθώος.Νωρίτερα, ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, είχε υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.



Σύσκεψη για τα δρομολόγια με καραβάκια στη Θεσσαλονίκη.


Λόγια –λόγια. Ο απόλυτος εξευτελισμός του πολιτικού λόγου.

Σε έναν περίπου χρόνο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια με καραβάκια στο Θερμαϊκό κόλπο και η τιμή του εισιτηρίου, για τη διαδρομή πλατεία Αριστοτέλους - Περαία, θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 3 ευρώ.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, στο περιθώριο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.«Αν όλα εξελιχθούν ομαλά αισιοδοξούμε ότι σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια με τα ταχύπλοα σκάφη. Θέλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε η εκδήλωση ενδιαφέροντος, που θα προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο, να είναι βιώσιμη και ρεαλιστική και μέσα στο 2012, ύστερα από 25 χρόνια προσπαθειών, να υλοποιηθεί η αστική θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο υφυπουργός.
Ο κ. Βούγιας έκανε επίσης γνωστό ότι στις αρχές Ιουνίου θα προκηρυχθεί πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το σχεδιασμό των χώρων υποδοχής των επιβατών στις στάσεις. Στο διαγωνισμό θα κληθούν να συμμετάσχουν νέοι αρχιτέκτονες έως 40 ετών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε σημαντικό το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αλλά, όπως δήλωσε, στη διάρκεια της σύσκεψης ζήτησε από τον υπουργό και τους εμπλεκόμενους φορείς να παρουσιάσουν τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου.



“Δίλημμα Παπουτσή” θέτει η ΝΔ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Εδώ και αρκετές ημέρες, είναι εμφανές ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, έχει ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο αμφισβήτησης και αναζήτησης πολιτικών ισορροπιών, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο Χρήστος Παπουτσής.Η ιδιότυπη ομηρία από τον φόβο και το χάος, που βιώνουν οι Αθηναίοι, ιδιαίτερα δε οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, έχει εγείρει ερωτηματικά για την αποτελεσματική διαχείριση των δυνάμεων καταστολής, πολιτικός προϊστάμενος των οποίων είναι ο Χρήστος Παπουτσής. Με την επωνυμία μάλιστα «Προστασίας του Πολίτη», έναν τίτλο που εισήγαγε στην πολιτική ορολογία η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, τότε που προσδοκούσε ένα ανέμελο σεργιάνισμα στην εξουσία.
Οι δηλώσεις Παπουτσή κατά της Αστυνομίας, ήρθαν να «δέσουν το γλυκό», και να δώσουν πάτημα στο να απελευθερωθούν δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που επεδίωκαν μια προσωπική ρεβάνς από τον άλλοτε πρόεδρο της ΕΦΕΕ, λόγω της εκτονωτικού χαρακτήρα παρέμβασής του στην υπόθεση της Κερατέας. Ο Χρήστος Παπουτσής, βαθύς γνώστης του παλαιού ΠΑΣΟΚ, κατάλαβε αμέσως τον… πρόλογο του σεναρίου, και πέρασε στην αντεπίθεση. Με αποτέλεσμα, το μέτωπο να είναι ανοικτό, και να επίκειται εμβάθυνσή του, μετά την πολιτική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας θα θέσει «δίλημμα Παπουτσή» στον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση.
«Υπάρχει ακόμη υπουργός;», αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, και ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση. Κάτι που εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να πράξει ο Γιώργος Παπανδρέου την Παρασκευή, όταν θα κληθεί να απαντήσει στη Βουλή, και στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», στη στοχευμένη ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά για την έξαρση της εγκληματικότητας, και την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.
Υπό μια έννοια, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου και συνολικά την Κυβέρνηση, να τοποθετηθούν, παρέχοντας ή μη ψήφο εμπιστοσύνης στον Χρήστο Παπουτσή. Εν αναμονή της… κυβερνητικής ετυμηγορίας, που ενδεχομένως λειτουργήσει ως απαρχή εξελίξεων.



Ν. Χουντής: Να παρέμβει ο εισαγγελέας στο ζήτημα των τοξικών αποβλήτων που βρίσκονται εντός του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου

• Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή για τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων στην Ανατολική Αττική ( Λαύριο)
Ο τρόπος δημιουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων, στην ανατολική Αττική (Λαύριο) και η επικίνδυνη καθυστέρηση ολοκλήρωσής τους, καταδεικνύει περίτρανα την χρόνια έλλειψη σχεδιασμού, ακόμα και για τη διαχείριση των επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής κ. Hahn στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Στην απάντηση του Επιτρόπου σημειώνεται ότι έχουν κατασκευαστεί ήδη 2 Χώροι Υγειονομικής Ταφής επικίνδυνων αποβλήτων στην Ανατολική Αττική και πιο συγκεκριμένα εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (Ο ένας έχει ολοκληρωθεί και «φιλοξενεί» τοξικά εδάφη της περιοχής του Λαυρίου και ο άλλος που έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του, αλλά καρκινοβατεί η ολοκλήρωσή του). Από την απάντηση προκύπτει επίσης ότι η ανάγκη για την πραγματοποίηση του έργου είναι εξαιρετικά επείγουσα, για λόγους προστασίας της υγείας των πολιτών, καθώς πρέπει άμεσα να αποθηκευτούν οι εξαιρετικά επικίνδυνες, τοξικές ουσίες.
Πιο συγκεκριμένα ο έλληνας ευρωβουλευτής σε σχετική ερώτησή του τόνιζε τους κινδύνους από την ύπαρξη «ιδιαίτερα επικίνδυνων τοξικών ουσιών όπως αρσενικό, μόλυβδο και κάδμιο», εστιάζοντας κυρίως στον κίνδυνο κατάρρευσης του κτιρίου του Κονοφάγου και στην ανάγκη να γίνει άμεσα η μεταφορά των τοξικών αποβλήτων στον ειδικά κατασκευασμένο υπόγειο χώρο» και ρωτούσε την Επιτροπή αν γνωρίζει τους λόγους που δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και φύλαξη των επικίνδυνων τοξικών ουσιών και ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές;
Στην απάντησή του Επίτροπου και στο επισυναπτόμενο σε αυτήν ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί «η κατασκευή ενός Χώρου Υγειονομικής Ταφής Ρυπασμένων Εδαφών (Χ.Υ.Τ.Ρ.Ε.)… Ουσιαστικά πρόκειται για την ενθυλάκωση εντός μιας μεμβράνης υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας, συνολικού όγκου 125.000μ3 ρυπασμένων εδαφών. Μετά το πέρας των εργασιών ο Χ.Υ.Τ.Ρ.Ε. στεγανοποιήθηκε και θα παρακολουθείται με επιστημονικά όργανα εσαεί». Συνεχίζοντας την απάντησή του αναφέρεται επίσης σε ένα νέο «ειδικό υπόγειο χώρο αποθήκευσης ειδικών αποβλήτων τα οποία για τεχνικούς λόγους δεν είναι δυνατό να αναμειχθούν με τα ρυπασμένα εδάφη που αναφέρονται ανωτέρω» και στον οποίο θα τοποθετηθούν εδικά απόβλητα που «αποτελούνται κυρίως από αρσενικούχες ενώσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά τοξικές, και θα τοποθετηθούν σε ειδικά δοχεία, που επιτρέπουν την ασφαλή διάθεσή τους στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημαντικός όγκος αυτών των αποβλήτων βρίσκονται στο κτίριο «Κονοφάγου», ενός από τους πλέον ρυπασμένους βιομηχανικούς χώρους που έχουν εντοπισθεί διεθνώς»

Με αφορμή τα παραπάνω ο Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο τρόπος δημιουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων, στην ανατολική Αττική (Λαύριο) που όπως πληροφορούμαι δεν αποκλείεται να δέχονται επικίνδυνα απόβλητα και από άλλα μέρη, αλλά και η ιδιαίτερη καθυστέρηση ολοκλήρωσής των έργων, καταδεικνύει περίτρανα την χρόνια έλλειψη σχεδιασμού, ακόμα και για τη διαχείριση των επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων! Οι αρμόδιοι, αφού φρόντισαν να φτιάξουν ένα «πάρκο» με εκατοντάδες επισκέπτες όπως διατυμπανίζουν, θυμήθηκαν επιτέλους πως μέσα στο πάρκο ιδίως στο κτίριο Κονοφάγου, αλλά όχι μόνο σε αυτό, υπάρχουν επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, που όχι μόνο αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους επισκέπτες του πάρκου, αλλά που σε περίπτωση σεισμού κινδυνεύει ακόμα και η Αθήνα. Από την μεριά μου, θα παραδώσω σε Εισαγγελέα, όλα τα έγραφα που έχω στη διάθεσή μου για να ερευνήσει το ζήτημα η Δικαιοσύνη».

Πολύπλοκο και χρονοβόρο το σύστημα ένταξης αγροτών στο Μητρώο

Ερώτηση στην βουλή της κ. Αμμανατίδου   προς τον κ. Υπουργό:-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται όσοι από τους παλαιούς ή νέους αγρότες της χώρας θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Αιτία είναι ο γραφειοκρατικός τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αντιμετωπίζει το εν λόγω ζήτημα. Συγκεκριμένα, ενώ ο νόμος 3874 (ΦΕΚ Α/151/6.9.2010) περί Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ορίζει τις Περιφερικές Διευθύνσεις του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) σαν αρμόδιες για την υποδοχή και τον έλεγχο των αιτήσεων αγροτών για ένταξη στο ΜΑΑΕ, το ΥΠΑΑΤ, με την απόφαση 134416/14.2.2011 αρ.5 παρ.1, ορίζει ότι «το πιστοποιητικό εγγραφής στο ΜΑΑΕ και η βεβαίωση για την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη χορηγείται από το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ και επικυρώνεται από τους προϊσταμένους των Κέντρων Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) κατόπιν ελέγχου των κατά περίπτωση απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αυτό σημαίνει πως οι αγρότες που έχουν καταθέσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και στις ΔΟΫ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενταχθούν στο ΜΑΑΕ, αναγκάζονται να τα καταθέσουν εκ νέου στις έδρες των ΚΕΠΠΥΕΛ.Επιπλέον, οι νέοι αγρότες μπορούν ουσιαστικά να ενταχθούν στο ΜΑΑΕ μετά την έλευση πενταετίας από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, επειδή ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ένταξη είναι και τα εκκαθαριστικά των πέντε τελευταίων ετών, τα οποία όπως είναι φυσικό δεν διαθέτουν καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ο αντίστοιχος χρόνος ενασχόλησης με το επάγγελμα.
Εδώ να σημειωθεί και το γεγονός ότι πολλοί από τους νέους αγρότες που έχουν προχωρήσει σε Σχέδια Βελτίωσης δεν θα μπορέσουν να τα ολοκληρώσουν, αφού δεν μπορούν να εγγραφούν στο ΜΑΑΕ.
Κατόπιν τούτων,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να επανεξετάσει το σύστημα ένταξης και να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές, μεταβολές ή ρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες στη διαδικασία ένταξης στο ΜΑΑΕ;Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Η “αφροδισιακή” έλξη της εξουσίας


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Στην Ελλάδα, δεν θα είχε συλληφθεί η «καμαριέρα», όπως εύκολα λέγεται με θαυμασμό στο αμερικανικό σύστημα, που στην προκειμένη περίπτωση, διαπομπεύει, παρά τιμωρεί, όπως επιβάλλεται από το νόμο τον Ντομινίκ Στρος Καν.Ειδικότερα, όταν πρόκειται για μια διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητα, που η καταστροφή του ωφελεί πολλούς!Η δε επίκληση της ισότητας απέναντι στο νόμο, για την περίπτωση Στρος Καν, είναι επίπλαστη. Η ισότητα, προϋποθέτει το σεβασμό της προσωπικότητας και το τεκμήριο της αθωότητας. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου.Το κακό είναι ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ, είχε δώσει και άλλα ανάλογα δείγματα, που δεν πρέπει όμως να συνδέονται με την ικανότητά του, ως πολιτικού και ως οικονομολόγου.Οι ιθύνοντες του ΔΝΤ δεν απολαμβάνουν, προς το παρόν, διπλωματικής ασυλίας, όπως στους Διεθνείς Οργανισμούς. Η σχετική σύμβαση είναι έτοιμη αλλά δεν έχει ακόμα υπογραφεί και επικυρωθεί.Το θέμα όμως δεν είναι οι νόμοι, ή καλύτερα μόνο οι νόμοι. Είναι ποιος αποφασίζει στην προανακριτική φάση, για την τύχη του Στρος Καν. Όταν υπάρχουν, εκ των πραγμάτων, δύο μόνο μαρτυρίες, του Γενικού Διευθυντή και της καμαριέρας, μαρτυρίες αντιφατικές εξ ορισμού.Με απλές κατηγορίες και ενδείξεις, δεν είναι δυνατόν να διαπομπεύεται ένας άνθρωπος, στα χέρια του οποίου κρεμόταν μέχρι προχθές, το οικονομικό μέλλον ορισμένων χωρών αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.Όχι να του τη χαρίσεις. Προς Θεού! Αλλά, διακριτικά, να βρεθεί μια πρόφαση να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, αφήνοντας τη δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της.Δεν τον βγάζεις στη μέση της Νέας Υόρκης πισθάγκωνα με χειροπέδες, και τον «σπρώχνεις» να καθίσει στη μέση του πίσω καθίσματος, μεταξύ δύο αστυνομικών… για να μη δραπετεύσει!Ο Στρος Καν, ανεξαρτήτως αν αποδειχθεί αθώος ή ένοχος, τελειώνει την πολιτική του σταδιοδρομία και την αποστολή του στην Ουάσιγκτον σήμερα. Η καμαριέρα, μόλις την ξεκινάει, αύριο. Ανεξαρτήτως, εάν υπήρξε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης.Έχουμε, δυστυχώς, πολλά παραδείγματα στην ιστορία του κόσμου, που συνδέονται με τον αφροδισιακό χαρακτήρα της πολιτικής και της ηγετικότητας, που, συνήθως είναι αμφίδρομος. Αυτό που λέει ο λαός, «πάνε γυρεύοντας». Να μη σου τύχει!



Διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ που… ξεχάστηκε


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μιλώντας για πολιτικούς κληρονόμους του «εκσυγχρονισμού», του μεθοδολογικού δηλαδή Κινήματος του οποίου ηγήθηκε ο Κώστας Σημίτης, και πολύ πρόσφατα ο Χάρης Καστανίδης έκανε τα… αποκαλυπτήριά του, η σκέψη οδηγείται αυτομάτως σε ένα συγκεκριμένο δίδυμο στελεχών του ΠΑΣΟΚ: Τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την Άννα Διαμαντοπούλου.
Κι αν η Υπουργός Παιδείας παραμένει συνεπής στη γραμμή του πολιτικού φλερτ με τα στελέχη, επομένως και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που αισθάνονταν ρίγη αποτροπιασμού όταν άκουγαν τον Ανδρέα Παπανδρέου να προσδιορίζει ως εκλογική πρακτική το «Τσοβόλα δώστα όλα», ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης επιχειρεί να διευρύνει την απήχηση, επομένως και το ακροατήριό του.Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης… ακούστηκε σαν τον Αντώνη Σαμαρά. Και όπως ακριβώς ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και έναν χρόνο, επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του Μνημονίου, σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ο πολιτικός που πιστώθηκε την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», παραδέχτηκε ότι «ίσως» θα μπορούσε να είχε δρομολογηθεί μια πιο διεκδικητική διαπραγμάτευση, από την ελληνική πλευρά.
Δεδομένων των συνθηκών, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν μπορούσε να πάει… πιο μακριά. Το μήνυμα που ήθελε να στείλει άλλωστε, ήταν απολύτως κατανοητό. Και εστάλη. Όπως ξεκάθαρη είναι και η στρατηγική στόχευση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, να απευθυνθεί σε ένα ΠΑΣΟΚ… που ξεχάστηκε. Και σε αντίθεση με τις πρακτικές και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, τον τελευταίο χρόνο, επιλέγει την εκκωφαντική σιωπή. Λίγο πριν εκραγεί…



ΠΑΟΚ: Αγώνας δρόμου από Λίνο, Βιεϊρίνια για να προλάβουν το ματς με ΑΕΚ

Ο Πορτογάλος άσος ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στο δικέφαλο, εξαιτίας του οποίου έχασε τη χθεσινή αναμέτρηση με την Ένωση. Μάχη με το χρόνο θα δώσουν οι Αντελίνο Βιεϊρίνια και Λίνο, προκειμένου να προλάβουν την πλέον κρίσιμη αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ στα play off, αυτή με την ΑΕΚ στην Τούμπα την προσεχή Τετάρτη.
Ο Πορτογάλος άσος ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στο δικέφαλο, εξαιτίας του οποίου έχασε τη χθεσινή αναμέτρηση με την Ένωση. Σε ό,τι αφορά τον Βραζιλιάνο, κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» αγωνίστηκε κανονικά, αλλά αποχώρησε με ενοχλήσεις.
Τη Δευτέρα και οι δυο τους βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας, όμως συμμετοχή τους στο επόμενο ματς του «δικεφάλου» αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο.



Ο Ραγκούσης αφυπνίζει τις παπανδρεϊκές “φυλές”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Από το ξεκίνημα της προηγούμενης εβδομάδας, οι «φυλές» του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε αναβρασμό. Τα όσα συνέβησαν στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εγείρει ζητήματα για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, και τον Πρωθυπουργό να συναντάται κατά μονάς, με 7 στελέχη που μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον, δείχνουν πως στην Ιπποκράτους υπάρχουν σε εξέλιξη εσωτερικές διαδικασίες.
Το ερώτημα βέβαια είναι, τι κάνουν οι «παπανδρεϊκοί». Εκείνοι δηλαδή που βρέθηκαν τα προηγούμενα, δύσκολα χρόνια, στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, ιδίως στην εσωκομματική μάχη του 2007, τότε που ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικούσε να αρπάξει την ηγεσία μέσα από τα χέρια του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.Η απάντηση βρίσκεται μάλλον στις κινήσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του Γιάννη Ραγκούση. Ο Υπουργός Εσωτερικών είναι το κατεξοχήν πρόσωπο αναφοράς των «νέο-παπανδρεϊκών», δηλαδή εκείνων τους οποίους ενεργοποίησε στην πρώτη σειρά της μάχης ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη διαδοχή του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του Κινήματος. Μπορεί τους τελευταίους μήνες το προσωπικό του imperium να έχει δεχθεί κλυδωνισμούς, για εκείνους ωστόσο που γνωρίζουν τις ευαίσθητες ισορροπίες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πάλαι ποτέ δήμαρχος Πάρου, εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, διαθέτει την ευχέρεια επικοινωνίας με τις «φυλές των παπανδρεϊκών», που θα του επιτρέψει να αφυπνίσει τα στελέχη αυτά, και να τους προετοιμάσει, αν χρειαστεί για μάχη. Αν χρειαστεί…



Υποψήφια και η Λαγκάρντ για το ΔΝΤ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Κάποιος Ασιάτης, κάποιος Ινδός, κάποιος Βραζιλιάνος, ο Κεμάλ Ντερβίς και η Κριστίν Λαγκάρντ. Αυτή είναι, σε γενικές γραμμές η shortlist των υποψηφίων διαδόχων του Ντομινίκ Στρος-Καν στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η αντικατάσταση του οποίου φαίνεται ότι θα επισπευστεί, μετά το «σκάνδαλο της καμαριέρας».Ο Τζον Λίπσκι είναι εκείνος που αναλαμβάνει υπηρεσιακά να «τρέξει» την καθημερινότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όλοι ωστόσο, και κυρίως ο Λευκός Οίκος, αντιλαμβάνονται πως απαιτείται πολιτική λύση στο κενό εξουσίας το οποίο προκύπτει στην Ουάσινγκτον και την έδρα του Ταμείου. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία, με τον Μπαράκ Ομπάμα να ζητάει από τους Ρεπουμπλικανούς που ελέγχουν το Κογκρέσο, να συναινέσουν στην επέκταση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, προκειμένου να μπορέσει η Κυβέρνησή του να συνεχίσει να δανείζεται, και να αποφύγει τη διολίσθηση σε ακόμη βαθύτερη ύφεση.
Το όνομα του Κεμάλ Ντερβίς είναι εκείνο που κυκλοφορεί ευρέως εσχάτως, μιας και ο Τούρκος άλλοτε υπουργός Οικονομικών, χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε διεθνείς κύκλους, υπάρχουν ωστόσο και ριζοσπαστικές φωνές, που δείχνουν στην κατεύθυνση της αλλαγής πορείας, με επιβολή κάποιου τεχνοκράτη ή και πολιτικού από την Κίνα, την Ινδία, ή τη Βραζιλία.
Η περίπτωση της Κριστίν Λαγκάρντ αποτελεί «φρέσκα νέα», και εξηγείται στην επιδίωξη του Νικολά Σαρκοζί, να διατηρήσει και σημειολογικά υπό τον έλεγχο της Γαλλίας, επομένως και της Ευρώπης, τον μόνο διεθνή νομισματικό οργανισμό, με… ζεστό χρήμα στα ταμεία του.
Και η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών πάντως, έχει εκκρεμή ζητήματα στη χώρα της, μιας και έχει συνδεθεί με την υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί, που κάποτε γκρέμισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, και «τσαλάκωσε» την υστεροφημία του Φρανσουά Μιτεράν.



Ο Σαμαράς πάει το “Ζάππειο 2″ στο λαό

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σε προσωπική υπόθεση δείχνει αποφασισμένος να μετατρέψει ο Αντώνης Σαμαράς την πολιτική μάχη για την ανατροπή των συσχετισμών με το ΠΑΣΟΚ, και την ουσιαστική κεφαλαιοποίηση του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά από τις προτάσεις του στο «Ζάππειο 2».Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προγραμματίζει μπαράζ δημοσίων εμφανίσεων και παρεμβάσεων, που ξεκινούν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, και την ομιλία του σε εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ενόψει των φοιτητικών εκλογών, στις οποίες άλλωστε ποντάρει η Συγγρού.Θα ακολουθήσει συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος έχει πυκνώσει εσχάτως τις δημόσιες παροτρύνσεις του για συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, ενώ στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναδείξει το μείζον θέμα της έξαρσης της εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με την απώλεια του αισθήματος ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας.
Στη συνέχεια, και περίπου μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει περιοδείες στην περιφέρεια, αλλά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να περάσει στο σύνολο της κοινωνίας το μήνυμα ελπίδας που κομίζει, μετά τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε στο «Ζάππειο 2».
Οι περιοδείες και οι επισκέψεις αυτές θα έχουν διπλή στόχευση: Στην περιφέρεια, να διευρύνουν το προβάδισμα που, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία, σε ημιαστικά κέντρα και στις αγροτικές περιοχές. Ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής, θα επιχειρήσει να διαμορφώσει συνθήκες «ψαλιδίσματος» της υπεροχής του ΠΑΣΟΚ, που αν συντελεστεί, θα επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να «πάρει κεφάλι» σε πανελλαδικό επίπεδο στις επόμενες δημοσκοπήσεις.



Θα βρεθεί καμαριέρης για την Άνγκελα;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Συνέβη κι αυτό. Να… κλονίζεται η ισορροπία της παγκόσμιας οικονομίας από μια καμαριέρα. Από μια μεροκαματιάρα όπως θα λέγαμε και στην πατρίδα μας, όπου οι επιδόσεις των δικών μας σοσιαλιστών φθάνουν μέχρι αεροσυνοδούς. Δεν μπορώ να ξέρω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά τέτοιας μορφή εκδίκησης του προλεταριάτου έναντι του καπιταλιστικού συστήματος δεν θα μπορούσε να την φαντασθεί ο θείος Κάρολος.
Εκείνος είχε μείνει με την εντύπωση ότι η επικράτηση του σοσιαλισμού θα έρθει ως αποτέλεσμα της «πάλης των τάξεων», μέχρι που συνέβη να αμφισβητηθεί η θεωρία του από μια άλλου είδους πάλη, της «πάλης του λίμπιντο», την οποία είχε περιγράψει σε ανύποπτο χρόνο ο Βίλχελμ Ράιχ. Κι εκείνος, όμως, δεν φαντάστηκε τη σχέση του λίμπιντο με το χρήμα και την αλληλεξάρτηση με τα spreads.
Σε ό, τι μας αφορά, και επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρωθυπουργός ή έστω πολιτικός που να ονομάζεται «Μοχάμεντ Εσπόζιτο», αρχίζει να διαφαίνεται η λύση στο πρόβλημα. Αρκεί να κινηθούμε έξυπνα, γρήγορα και μεθοδικά ώστε να ρίξουμε στη… μάχη ό,τι καλύτερο διαθέτουμε από καμαριέρες. Τουτέστιν, τρεις καμαριέρες για κάθε έναν από τα μέλη της τρόικα ή αν το προτιμούν «ομαδικό». Και εν συνεχεία να κάνουμε το σταυρό μας μπας και βρεθεί ένας καμαριέρης- αποφασισμένος να θυσιαστεί για την Ευρώπη- να την «πέσει» στην Άνγκελα.



ΗΜΕΡΙΔΑ ME ΘΕΜΑ: ΚΡΙΣΗ – ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ε.Ε.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011  Athens Imperial – Αχιλλέως & Μεγ. Αλεξάνδρου, Πλ. Καραϊσκάκη – Αθήνα
Η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE/NGL) και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Κρίση – Ανεργία –Διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε Ελλάδα και Ε.Ε.» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 στο ξενοδοχείο Athens Imperial (Αχιλλέως & Μεγ. Αλεξάνδρου, Πλ. Καραϊσκάκη)
Στις εργασίες της ημερίδας συμμετέχουν ο Ευρωβουλευτής Paul Murphy του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, η Αλίκη Κοσυφολόγου ιδιωτική υπάλληλος, ο Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Κουζής, ο Σάββας Ρομπόλης Επιστ. Δ/ντής ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, ο Δημήτρης Στρατούλης Αντιπρόεδρος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, η Ελένη Σωτηρίου – κίνηση Αλληλεγγύης εργαζομένων-ανέργων «Δικαίωμα» και ο Γιάννης Θεωνάς πρώην ευρωβουλευτής.
Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (10:00 π.μ.)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προεδρείο : Ν. Χουντής, P.Murphy, Α. Καλύβης , Ρ. Σβίγκου, Λ.Φράγκου
10:00 Έναρξη
10:00 – 10:15 Χαιρετισμός Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρος Κ.Ο.ΣΥΡΙΖΑ
10:15 – 10:30 Εισήγηση Νίκου Χουντή, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
10:30 – 10:45 Paul Murphy, Ευρωβουλευτής, Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
10:45 – 11:00 Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
11:00 – 11:15 Σάββας Ρομπόλης, Επιστ. Δ/ντής ΙΝΕ-ΓΣΕΕ /ΑΔΕΔΥ,
Καθηγητής Πανεπιστημίου
11:15 – 12:00 Διάλειμμα
12:00 – 12:15 Γιάννης Κουζής, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
12:15 – 12:30 Ελένη Σωτηρίου, Κίνηση Αλληλεγγύης εργαζομένων-ανέργων
«Δικαίωμα»
12:30 – 12:45 Αλίκη Κοσυφολόγου , Ιδιωτική υπάλληλος
12:45 – 13.00 Γιάννης Θεωνάς, πρώην ευρωβουλευτής
13.00 – 13.15 Δημήτρης Στρατούλης, Αντιπρόεδρος ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
13.15 – 14:45 Συζήτηση – παρεμβάσεις
14.45 – 15:00 Κλείσιμο εργασιών, Νίκος Χουντής


Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων της Πετζετάκις Α.Ε.


Επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κ.κ. Υπουργούς:-Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
-Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Από τον Σεπτέμβριο του 2010 η «Πετζετάκις Α.Ε.» προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ της Σίνδου Θεσσαλονίκης παγώνοντας τις πληρωμές των 94 εργαζομένων ύψους περίπου 1.3 εκ. ευρώ. Η τελευταία καταβολή μισθών πραγματοποιήθηκε τον περσινό Ιούλιο και από τότε μέχρι σήμερα, εδώ και δέκα δηλαδή μήνες, οι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς ομηρίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι «οι πληρωμές θα γίνουν στο ακέραιο», κατά την περίοδο των τελευταίων 9 μηνών μόνο μετά από μηνύσεις και παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας κατάφεραν να πάρουν οι εργαζόμενοι το δώρο των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της « Πετζετάκις Α.Ε.» πέτυχαν δικαστικά την καταδίκη της εταιρείας, καθώς η τελευταία δεν φρόντισε για την καταβολή ούτε του δώρου του Πάσχα.Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα και από τις 9 Δεκεμβρίου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και κατάληψη του εργοστασίου ως μέσο πίεσης για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Η διοίκηση της επιχείρησης επανειλημμένα, καθώς η εταιρεία δεν έχει ενταχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, εμπαίζει τους εργαζόμενους μη τηρώντας τις υποσχέσεις για εξόφληση των μισθών τους. Επειδή οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, παραμένοντας δέσμιοι της εκμεταλλευτικής συμπεριφοράς από την πλευρά της εργοδοσίας,επειδή από πουθενά δεν φαίνεται να υπάρχει αξιόπιστη πρόταση για την ομαλή συνέχιση και επέκταση των λειτουργιών της επιχείρησης,επειδή στη δύσκολη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, με την υλοποίηση του μνημονίου, το κράτος οφείλει να μη δείχνει σημάδια κοινωνικής αναλγησίας απέναντι στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν και πώς προτίθενται να παρέμβουν προκειμένου να πιεστεί η διοίκηση της «Πετζετάκις Α.Ε.» να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους;
2. Ποια μέριμνα προβλέπεται να ληφθεί από την κυβέρνηση για τη γενικότερη εργασιακή αποκατάσταση των εργαζομένων της επιχείρησης;
Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου