Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά»

Το δραματικό παρασκήνιο των δύο ετών του μνημονίου

 «Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά» εξοµολογείται µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης όταν αναφέρεται στην ψυχολογική κατάσταση των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου την ηµέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του µνηµονίου στις 5 Μαΐου 2010. «Κοιτάζαµε ο ένας τον άλλον και ήµασταν όλοι χλωµοί» λέει. «Αισθανόµασταν µεγάλη ντροπή, αφού δεν µπορούσαµε να πιστέψουµε ότι εµείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαµε την Ελλάδα στο ∆ΝΤ και τεµαχίσαµε µισθούς και συντάξεις».

Ραντεβού Παπανδρέου-Παπούλια

Στις 12.30 τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια και στις 16.30 θα προεδρεύσει του άτυπου υπουργικού, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά από μήνες. Ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει τα δύο «ραντεβού» για να στείλει μηνύματα στην κοινή γνώμη, στα στελέχη του, αλλά και στον πολιτικό κόσμο. Η παρέμβασή του κρίθηκε απαραίτητη, μόλις οι επιτελείς του συγκέντρωσαν τα στοιχεία της συγκυρίας.

Ολόκληρο το άρθρο των τριών υπουργών

Σε κοινή πολιτική παρέμβαση προχώρησαν τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Το άρθρο της κ. Διαμαντοπούλου και των κ.κ. Λοβέρδου και Ραγκούση απευθύνεται τόσο στους πολίτες, όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ.


Η 15η Οκτωβρίου 2011 θα γραφτεί στην ιστορία ως μία ημέρα όπου εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη βαρβαρότητα του καταπιεστικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε. Άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα, καταβολές και παραδόσεις με κοινή όμως την επιθυμία τους για την ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και τη δημιουργία μίας νέας δίκαιης κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο.

Δήλωση Νικολάου Νικολόπουλου, με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία τον Σεπτέμβριο 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Νέες ογκολογικές θεραπείες

Νέες θεραπείες με τις οποίες οι ογκολογικοί ασθενείς δεν θα κινδυνεύουν πλέον από "φλεβική θρομβοεμβολή", ανακοινώθηκαν στο πρόσφατο "11ο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Ογκολογικό Συνέδριο" στη Στοκχόλμη. Θεραπείες για προστάτη και παχύ έντερο.Για πρώτη φορά θα έχουμε, τους επόμενους μήνες, φάρμακο ειδικά για καρκινοπαθείς, με ένδειξη την αντιμετώπιση της "φλεβικής θρομβοεμβολής", μιας απειλητικής για τη ζωή επιπλοκής του καρκίνου, η οποία πλήττει έναν στους πέντε ασθενείς, καθώς ταυτόχρονα, η έναρξη χημειοθεραπείας αυξάνει περαιτέρω αυτόν τον κίνδυνο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΝΔ: Ομολόγησαν την ανεπάρκειά τους

Την αδυναμία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να λύσει όχι μόνο τα προβλήματα της χώρας, αλλά και τα εσωκομματικά του ζητήματα υπερτόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας το κοινό άρθρο των υπουργών Υγείας, Παιδείας και Υποδομών. "Η συνέντευξη Παπανδρέου και το μανιφέστο των τριών υπουργών του απευθύνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και όχι στην κοινωνία. Δείχνουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους και την αδυναμία τους να λύσουν, όχι μόνο τα προβλήματα της χώρας, αλλά και τα εσωκομματικά τους ζητήματα", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

G20: Τελειώνετε με την ευρωπαϊκή κρίση να μην «κολλήσουμε» όλοι

Ερήμην της Ελλάδας συζητήθηκε η... οικονομική της κατάσταση από τους υπουργούς οικονομικών της G20 που συναντήθηκαν στο Παρίσι. Από τη συνάντηση των παγκόσμιων «οικονομικών κορυφών», σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η ενίσχυση του EFSF, το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ενώ στάλθηκε αυστηρό μήνυμα προς την ευρωζώνη να καταλήξει σε λύση μέσα στις επόμενες ημέρες και οπωσδήποτε μέχρι τις 23 Οκτωβρίου οπότε πρέπει να βγουν αποτελεσματικές προτάσεις από τη σύνοδος κορυφής.

ΚΚΕ: Μίσος, θράσος και υποκρισία από τους τρεις υπουργούς

Ως επίδειξη μίσους και θράσους απέναντι στο λαό, χαρακτήρισε την κοινή επιστολή-δήλωση των Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου-Ραγούση, το ΚΚΕ.
"Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας. Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Νεκρός ο ιερέας που σκότωσε συγχωριανό του

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ιερέας που μόλις χθες είχε αφαιρέσει τη ζωή συγχωριανού του στην περιοχή Λάκκα Καπελίτσας στην Ηλεία, για κτηματικές διαφορές. Ο 92χρονος ιερέας φέρεται πως έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο που πυροβόλησε τον 70χρονο άντρα.

“Ιερή Συμμαχία” για τη διαδοχή

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στο όχι και τόσο μακρινό 1995, η Βάσω Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία να συγκροτήσει την «ομάδα των τεσσάρων», που επρόκειτο να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, σε μια εποχή κατά την οποία η δραματική επιβάρυνση της υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου, είχε οδηγήσει το Κίνημα σε αδιέξοδο.

Επιχειρούν να κάνουν χωματερή το Ελληνικό !

Με μία ακρότατα νοσηρή ενέργεια το καθεστώς επιχείρησε χθές τη νύχτα να μετατρέψει το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού σε χωματερή..Αμεση αντίδραση δημοτικών Αρχών,εργαζόμενων και πολιτών. LIVE μετάδοση του STOPCARTEL.Κάλεσμα για άμεση συμπαράταξη των πολιτών.Δείτε τώρα το αποκλειστικό βίντεο της ντροπής.

Μέσω του ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρών

Μέσω του ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων) θα αποκατασταθεί ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα, σύμφωνα με σχετική απάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκου Ι. Νικολόπουλου.

Ο Φλωρίδης ιδρύει κόμμα!


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Την προαναγγελία ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού, που είναι εξαιρετικά πιθανό να προσλάβει τον χαρακτήρα νέου κόμματος, το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, κάνει η «Καθημερινή της Κυριακής», με σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει.

Ο Ψυχάρης ζητάει παρέμβαση Παπούλια


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να δοθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα, ζητάει με κύριο άρθρο του στην πρώτη σελίδα του «Βήματος της Κυριακής» ο Σταύρος Ψυχάρης.

Μονομαχία Βενιζέλου-Λοβέρδου για την “επόμενη μέρα”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η δημοσκόπηση της Public Issue για το ΠΑΣΟΚ, που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπάρχει μεταξύ αρκετών στελεχών στο εσωτερικό του Κινήματος, ότι η «επόμενη μέρα» σε επίπεδο ηγεσίας, δηλαδή μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, αφορά πρωτίστως δυο πρώην συμμάχους: Τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Το βίαιο τέλος της μεσαίας τάξης

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η μεσαία τάξη βαδίζει στα χνάρια του μεσαίου χώρου. Χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να κάνει τη «δουλειά» του το «σύστημα», και όταν πλέον δεν είχε καμία χρησιμότητα φρόντισαν να την «τελειώσουν». Η υποβάθμισή της σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος της κοινωνικής ευμάρειας των μεσαίων εισοδημάτων, αλλά ταυτόχρονα ανατρέπει και τις ισορροπίες πάνω στις οποίες στηριζόταν η κοινωνική ειρήνη.

Η “τελική λύση” για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για να περιγράψουμε την κατάσταση με όρους… Καθολικισμού, από το Παρίσι, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του G20, βρήκε… λευκός καπνός. Δεν εξελέγη φυσικά καινούριος Ποντίφικας, η Σύνοδος ωστόσο κατέληξε σε ένα κοινό ανακοινωθέν, που δείχνει το πρόβλημα, υπονοεί τη λύση του, και… καθαρογράφει τα ονόματα εκείνων στις πλάτες των οποίων πέφτει η ευθύνη για τις αποφάσεις.

Ο Σαμαράς θα πάρει και το Οικονομικών

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μια σημαντική πληροφορία δημοσιεύει σήμερα το «Παρόν», που δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της ανάληψης της εξουσίας, όπως τουλάχιστον επιβεβαιώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ.

Έρχονται εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι εκλογές αποτελούν την «απαγορευμένη λέξη» για το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου πληρώνει βαρύ τίμημα για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, και την εφαρμογή εξαιρετικά σκληρών, επώδυνων και ξένων προς τις έννοιες της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης μέτρων, που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου.

Ξεκίνησε η παρέλαση στην Βέροια - γιουχαρίσματα και μούντζες προς την εξέδρα των επισήμων

Ξεκίνησε υπό αστυνομική προστασία πριν από λίγο η παρέλαση στην Βέροια ωστόσο η ομάδα που διαμαρτύρεται παραμένει στο σημείο και γιουχάρει και μουντζώνει προς την εξέδρα αν και βρίσκονται αρκετά μέτρα μακριά

Πονηροί καιροί, πονηρά… προσκλητήρια!


Του Δημήτρη Τσιμούρα
Είναι γεγονός ότι για κάποια κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο χρειάζεται οπωσδήποτε μια δεύτερη, ίσως και μία τρίτη ανάγνωση, για να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί στόχοι και οι επιδιώξεις των συντακτών τους. Είναι κείμενα, που έχουν γραφεί με μεγάλη προσοχή, σίγουρα όχι από τυχαίους ανθρώπους, οι οποίοι ενδεχομένως ή κατά πάσα πιθανότητα είναι σε… διατεταγμένη υπηρεσία! Το χαρακτηριστικό αυτών των κειμένων είναι η αληθοφάνεια και για να αποκαλυφθούν χρειάζεται να βρει ο αναγνώστης τα τρωτά τους σημεία.

Η επιστολή τουκ. Αμοιρίδη στους επιτυχόντες των πανελλήνιων εξετάσεων και η εύστοχη Απάντηση του Φοιτητή στα παχιά τα λόγια...

Ο  κ. Αμοιρίδης έστειλε το εξής γράμμα (προφανώς σε πολλούς πρωτοετείς φοιτητές του τόπου μας), για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την εισαγωγή των μαθητών στην Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση

Εβδομάδα απεργιών ενόψει

Απεργιακό τσουνάμι αναμένεται να πνίξει την ερχόμενη εβδομάδα τη χώρα, παραλύοντας για ακόμα μια φορά τον δημόσιο τομέα. Οι αντιδράσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων κλιμακώνονται καθημερινά και οι εργαζόμενοί κάθε κλάδου δηλώνουν πλέον αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω.

Άνω-κάτω εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Σαρωτικές αλλαγές επιφέρει στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί την Πέμπτη, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίες κορυφώνονται με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη και δεκάδες άλλες απεργίες.για το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, αλλά και για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο

Θεσσαλονίκη : Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών ΙΧ

Σπείρα η οποία διέρρηξε 21 ΙΧΕ αυτοκίνητα τους τρεις τελευταίους μήνες, κυρίως στην περιοχή του ΑΠΘ, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.Συγκεκριμένα και έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας συνελήφθησαν δύο ομογενείς ηλικίας 23 και 30 ετών και ένας 39χρονος αλλοδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».