Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ Μας... πίνουν το αίμα, αλλά δεν μας σκοτώνουν

Σχεδόν αφόρητη είναι η όχληση από τα κουνούπια σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι έντονο ακόμη και στο κέντρο της πόλης.



Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά με 14 συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης σε καταυλισμό Ρομά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όπως και για την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ξάνθη: Άγριος καυγάς μεταξύ 60 ατόμων - 4 συλλήψεις

Καυγάς ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον οικισμό των αθίγγανων στο Δροσερό της Ξάνθης, με 60 περίπου άτομα να επιτίθενται ο ένας στον άλλον, εννιά άτομα να τραυματίζονται και τον καυγά να συνεχίζεται στους διαδρόμους του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Το ξέρατε αυτό για το ασπράδι των αυγών;

Την αρτηριακή πίεση ρίχνει ένα πεπτίδιο που εντοπίζεται στο ασπράδι των αβγών, σύμφωνα με νέα μελέτη κινέζων ερευνητών. Σε πειράματα που έκαναν σε υπερτασικούς αρουραίους οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Jilin είδαν ότι τα τρωκτικά στα οποία χορηγείτο το πεπτίδιο RVPSL, εμφάνιζαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων τους.

Τραυματίστηκε 52χρονος από αδέσποτη σφαίρα

Αδέσποτη σφαίρα από κυνηγετικό δίκαννο που κατείχε 59χρονος τραυμάτισε 52χρονο στην Επανομή Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, όταν ο 59χρονος που βρισκόταν σε χωράφι πυροβόλησε άσκοπα με το όπλο του, με συνέπεια να εξοστρακιστεί σφαίρα, και να τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα ο 52χρονος που την ώρα εκείνη βρισκόταν σε διπλανό χωράφι.

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 47χρονος δημοτικός υπάλληλος μετά από εργατικό ατύχημα

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλευόταν ο 47χρονος τεχνίτης Χ.Τ., ο οποίος τραυματίστηκε στις 21 Ιουλίου σε εργατικό ατύχημα στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά τα ξημερώματα της Τρίτης έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Φρικιαστικός θάνατος για 19χρονη: Μπλέχτηκαν τα μαλλιά της στο τιμόνι

Η 19χρονη Caterina Alzetta βρήκε φριχτό θάνατο όταν τα ξανθά μαλλιά της μπλέχτηκαν στο τιμόνι και το αυτοκίνητό της συγκούστηκε με άλλο όχημα
Η νεαρή από την Ιταλία βρισκόταν στο αμάξι με τον αδελφό της, Pietro, στην πόλη Montereale Valcellina, όταν κατέβασε το παράθυρό της.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: Περιοχή του εγκεφάλου «κόβει με το μαχαίρι» την όρεξη

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια περιοχή του εγκεφάλου, η οποία, αν διεγερθεί κατάλληλα, «κόβει με το μαχαίρι» την όρεξη των ζώων. Η ομάδα αυτή των νευρώνων (εγκεφαλικών κυττάρων) φαίνεται να λειτουργεί σαν ένας κεντρικός «διακόπτης» για την όρεξη, φρενάροντας απότομα την επιθυμία για τροφή, όταν «ανάψει».

Προστατεύοντας δάση και περιουσίες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν γνωρίζουμε αν στη σημερινή (τελευταία για τον Ιούλιο) νέα απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει άλλο ένα θέμα εκεί που δεν υπάρχει θα προστρέξουν όλοι όσοι καλούνται.

Η προηγούμενη εμπειρία ανάλογης εκδήλωσης με αντικείμενο τα θέματα των αιγιαλών πρέπει πάντως να ήταν πολύ απογοητευτική από πλευράς πάθους και πλήθους και αυτή τη φορά η πρόσκληση δεν είναι για «παλλαϊκό μέτωπο», αλλά για διαβούλευση και συζήτηση.

ΟΑΕΔ: Ποιοι δεν δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Ο ΟΑΕΔ προσφέρει προγράμματα κοινωνικού τουρισμού 2014, στο οποίο υπάγονται κάποιοι που είναι "τυχεροί" αλλά κάποιοι που δεν δικαιούνται. Γι αυτό πριν μπείτε στην διαδικασία να κάνετε αίτηση, διαβάστε αν μπορείτε να συμμετάσχετε στο εν λόγω πρόγραμμα.

Προσλήψεις σε ΔΕΗ - ΥΠΑ – ΟΣΥ – ΕΛΤΑ – ΕΥΔΑΠ

Χιλιάδες προσλήψεις θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα σε μεγάλες ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις του Δημοσίου. Οι προσλήψεις θα γίνουν τόσο μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνο όσο όμως και μέσω συμβάσεων αορίστου χρόνου

Παπάς έπεσε και πνίγηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ένας 26χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που επιβεβαίωσε η ΕΛ.ΑΣ., επρόκειτο για ιερέα.