Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Το 3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Ε. Καρράς


Το 3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου και της Περιφερειακής Συμβούλου Χαλκιδικής Κατερίνας Ζωγράφου.

Επιστήμη: Καταγραφή βιοποικιλότητας μέσω ανάλυσης DNA από τον αέρα

Το περιβαλλοντικό DNA (eDNA) που συλλέγεται από τον αέρα αποτελεί μία νέα επαναστατική μέθοδο για την ανίχνευση και καταγραφή μίας ευρείας γκάμας ειδών ζώων, προσφέροντας έτσι μία καινοτόμο μη επεμβατική τεχνική για την παρακολούθηση της βιοποικιλότητας στη φύση, σύμφωνα με δύο νέες ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες.

4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία - Παιδιά και εμβολιασμός- Στοχευμένη επικοινωνία υπέρ του εμβολιασμού-Ένα βήμα μπροστά με το άνοιγμα των σχολείων

Σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η νέα σύνθεση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τα νέα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέλεξαν σήμερα σε ειδική συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.