Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 250 νέοι από όλη την Ευρώπη συζητούν για την ΕΕ

Διακόσιοι πενήντα νέοι από 27 χώρες της Ευρώπης θα βρεθούν από την Κυριακή έως και τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας (ΕΚΝΕ), που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Θεσσαλονίκης: Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».

Φονική έκρηξη από ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Ένας 62χρονος άντρας από το Λίβερπουλ σκοτώθηκε όταν το φορτιζόμενο ηλεκτρονικό του τσιγάρο εξερράγη πυροδοτώντας συσκευή οξυγόνου που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική του Μέρσερσαϊντ.

Σουηδία: 25χρονος πολιτικός υποστηρίζει πως είναι γιος του Μιτεράν

Ο Χραβν Φόρσνε, ένας 25χρονος Σουηδός, υποψήφιος με την κεντροδεξιά στις προσεχείς βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, παραδέχτηκε σήμερα για πρώτη φορά ότι είναι νόθος γιος του Φρανσουά Μιτεράν, καρπός της σχέσης που διατηρούσε επί χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας με μια Σουηδή δημοσιογράφο.

Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στο Ιράκ

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, έπληξαν θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», στο έδαφος του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει νωρίτερα το «πράσινο φως» για στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα σταλούν ξανά αμερικανικές δυνάμεις σε ιρακινό έδαφος.

Χαλκιδική: "Σκούπα" της αστυνομίας για το ελεύθερο κάμπινγκ - Εκατοντάδες έλεγχοι και πρόστιμα

Επιχείρηση για τον περιορισμό του ελεύθερου κάμπινγκπραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή της ΣιθωνίαςΧαλκιδικής.

Ελέγχθηκαν 105 άτομα, από τους οποίους 35 Έλληνες και 70 αλλοδαποί, καθώς επίσης 80 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις, που αφορούσαν την παράνομη εγκατάσταση σκηνών στις παραλιακές περιοχές Τριστινίκα, Πόρτο Κουφό, Αρετές, Αζάπικο, Στυλαδάριο και Κάστρο Τορώνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Μ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της περιοχής ευθύνης του ως εξής:
1. Στόχοι
1.1 Το παρόν δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς, με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

Εντοπίστηκε το αγοράκι που «απήγαγε» κλέφτης στη Θεσσαλονίκη

Ο πατέρας σταμάτησε να ψωνίσει σε κατάστημα και άφησε στη μηχανή του αυτοκινήτου τα κλειδιά - Ο δράστης επωφελήθηκε και έκλεψε το αυτοκίνητο, ενώ το παιδί κοιμόταν στο πίσω κάθισμα
Αίσιο τέλος είχε το απίστευτο θρίλερ που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟ

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεοφάνη Παπά και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργου Καρατάσιου.

Τι γίνεται όταν δυστυχούν οι αριθμοί και ευτυχούν οι άνθρωποι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Αργεντινή τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, πολλοί στη δική μας χώρα δηλώνουν τώρα πως είναι σωστό να ευημερούν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι.

Τι άλλο να υποθέσει κανείς στο άκουσμα «επιχειρημάτων» βάσει των οποίων η Αργεντινή δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού αυτό δείχνουν τα στοιχεία, αν όχι ότι αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί κι’ ας δυστυχούν οι άνθρωποι;

ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές, η αναβολή και ο υπάλληλος που ήξερε!

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι υπήρξε υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών που ανακάλυψε νωρίς τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και το μπάχαλο που θα ακολουθούσε με τα λανθασμένα και φουσκωμένα εκκαθαριστικά του νέου φόρου.

Ηδη είναι αργά

Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι το ιστορικό κέντρο ασφυκτιά κάτω από τον κυκλοφοριακό φόρτο, η δε κατάσταση θα βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα και δε γίνουν σοβαρές τομές.

ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Είναι φανερό, ότι όσο σαφέστερες είναι οι γνώσεις μας για τη συμβολή των παραγόντων διατροφής, και γενικότερα του περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη νεοπλασιών, τόσο αποτελεσματικότερα θα είναι και τα προστατευτικά μέτρα που θα μπορούν να ληφθούν.

Συναγερμός για επικίνδυνα e-mails σε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου - Αποσπούν χρήματα με ένα κλικ

- Οι πολίτες δέχονται e-mail ότι κέρδισαν πολλά λεφτά από γνωστή εταιρεία πληροφορικής
- Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως τις τελευταίες ημέρες υπάρξει έξαρση αποστολής τέτοιων μηνυμάτων
- Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία
- Μεταξύ των στοιχείων που ζητούν οι ψεύτικοι αποστολείς είναι και τραπεζικοί λογαριασμοίΗ Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου