Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Έτσι θα σωθούν οι λίμνες της Θεσσαλονίκης


Δώδεκα μέτρα και τέσσερα έργα μπορούν να συμβάλουν στην περιβαλλοντική σωτηρία των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, οι οποίες πλήττονται από οκτώ πηγές ρύπανσης και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται κατώτερη της καλής.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η Δράση για τα ναρκωτικά


Ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά, η Δράση επισημαίνει τα εξής:
1) Παραμένει και στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, πέρα από κάθε λογική, η αναχρονιστική και επικίνδυνη ταύτιση της κάνναβης με την ηρωίνη. Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει κατηγοριοποίηση για τις διάφορες ουσίες. Έτσι, ένα προϊόν λιγότερο επικίνδυνο απο το αλκοόλ, εξαιτίας της απαγόρευσης, λειτουργεί σαν σκαλοπάτι προς την ηρωίνη. 

Αξιολόγηση εκπαιδευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Πανελλήνια Εκπαίδευση-Αξιολόγηση Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Λουτρά Ν.Απολλωνίας

 Η κορυφαία εκδήλωση του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), η 3η Πανελλήνια Εκπαίδευση-Αξιολόγηση Εκπαιδευτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Νέας Απολλωνίας, με την υποστήριξη του δήμου Βόλβης.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα: Η επιτομή του Ιησουιτισμού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το αλαλούμ που επικρατεί και οι αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στο γνωστό πρόβλημα με τις συνιστώσες. 

Οφείλεται στην δεινή πραγματικότητα και στην προσπάθεια που καταβάλλεται να πειστεί ο λαός πως υπάρχουν άλλες λύσεις για την αντιμετώπισή της, που όμως τελικά αποδεικνύεται πως προσομοιάζουν στις παρούσες. 

Κι’ όταν αυτό αποκαλύπτεται, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μιλούν για «χαλκεία», «ανωνυμογράφους» και «ομάδες λάσπης». 

Πάρτε παράδειγμα τα του κατώτατου μισθού που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα επαναφέρει στα προ των εκλογών του 2009 επίπεδα. 

Η Δράση για την επιτυχημένη θεραπεία του HIV σε παιδί


Η ανακοίνωση της θεραπείας, για πρώτη φορά, του ιού (HIV) σ΄ ένα παιδί, είναι η πιο ελπιδοφόρα είδηση των ημερών μας. Η θεραπεία του HIV, πέρα από τις αυτονόητες άμεσες συνέπειες που θα έχει στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, θα μεταβάλει τον τρόπο που σκεπτόμαστε σε πάρα πολλά ζητήματα.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


Απάντηση στην ψευτοαριστερά του μνημονίου και της τουρκολαγνείας

Καλύτερα να μη λέει λέξη για την Χρυσή Αυγή το απόκομμα της Ρεπούση, που προσβάλει τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων προγόνων μας και δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία του Ελληνισμού από τους τούρκους. Να μη μιλάνε για πατριωτισμό οι λάτρεις των λαθρομεταναστών, οι ψευτοαριστεροί του μνημονίου, που βύθισαν στη φτώχεια και την ανέχεια τον ελληνικό λαό.