Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΦΑΡΜΑΚΑ “Χρυσάφι” κοστίζουν για τις τσέπες των ασφαλισμένων

“Φαρμάκι” για την τσέπη των ασφαλισμένων κοστίζουν τα φάρμακα που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους. Το πρόσφατο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μπορεί να κάνει λόγο για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, αλλά στην πραγματικότητα έβαλε φωτιά στην τσέπη των ασθενών, κυρίως των χρόνιων πασχόντων.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΕΕ: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για την εγγύηση καταθέσεων έως και 100.000 ευρώ



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την εγγύηση των καταθέσεων των ευρωπαίων πολιτών έως και 100.000 ευρώ, σε περίπτωση χρεοκοπίας της τράπεζας, ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χωρίς συμβάσεις οι γιατροί που δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ

Τη διαβεβαίωση ότι το θέμα των συμβάσεων των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι επέλεξαν να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, θα επιλυθεί άμεσα, είτε με τροπολογία σε ήδη κατατεθειμένο νομοσχέδιο με τη μορφή κατεπείγοντος είτε με υπουργική απόφαση, έλαβαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ"


Δεν «ξηλώνεται» το εθνόσημο από τις στολές των στρατιωτικών


Τέλος στα σενάρια κατάργησης της ελληνικής σημαίας και του εθνοσήμου από τις στολές των Ελλήνων στρατιωτικών βάζει, με απόφασή του, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Πρόσκληση σύσκεψης με υποψήφιους δημάρχους


Ο δήμαρχος Βόλβης προσκαλεί αύριο Τετάρτη τους συνυποψήφιους του,
σε σύσκεψη δέσμευσης για τη διατήρηση ήπιου προεκλογικού κλίματος,

Η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού που πρέπει να διακρίνει το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου και η διασφάλιση ενός ήπιου προεκλογικού κλίματος, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Για τον σκοπό αυτό:

Νίκος Χουντής:"Το χρηματοπιστωτικό σύστημα γεννά φούσκες, ανισορροπία και κρίσεις".


Παρέμβαση στη συζήτηση για την Τραπεζική Ένωση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, σημειώνοντας ότι η σχεδιαζόμενη τραπεζική ενοποίηση, δίνει συγχωροχάρτι στις τράπεζες-ζόμπι και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που γεννά φούσκες, ανισορροπία και κρίσεις.

Ηλία Κασιδιάρη για την εις βάρος του δίωξη για την υπόθεση Μπαλτάκου

Δελτίο τύπου
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολίασε το νέο αίτημα της εισαγγελίας για άρση της βουλευτικής του ασυλίας με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Στρατή Μυριβήλη:

Η πείνα και το πεσμένο ζάχαρο φέρνουν νεύρα και τσακωμούς


Τα μειωμένα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα και το συνοδευτικό αίσθημα πείνας αυξάνουν τα ξεσπάσματα θυμού και επιθετικότητας ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, γεγονός που υποσκάπτει τα θεμέλια του γάμου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πιερία: Καλλιεργούσε σε θερμοκήπιο 118 δενδρύλλια κάνναβης - Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του και χασίς!

Ένα θερμοκήπιο, ειδικά διαμορφωμένο για την καλλιέργεια 118 δενδρυλλίων κάνναβης...είχε μέσα στο αγρόκτημά του ένας 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στην Κατερίνη Πιερίας.

Θύμα παραπληροφόρησης δηλώνει τώρα ο κ. Παπανδρέου!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το καινούργιο «επιχείρημα» στο οποίο καταφεύγει εσχάτως ο κ. Γ. Παπανδρέου (Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε ντέλλα Σέρα, 12 Απριλίου), είναι πως δεν εγνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας όταν υποστήριζε πως «λεφτά υπάρχουν», ουδείς τον ενημέρωνε, του έκρυβαν την αλήθεια.

Μάνος Χατζιδάκις “Οι Δεκαπέντε Εσπερινοί”

Οι “Δεκαπέντε Εσπερινοί” είναι διασκευή του Μάνου Χατζιδάκι ισάριθμων πολύ γνωστών τραγουδιών του και ορχηστρικών θεμάτων  για μικρό σύνολο οργάνων.
Η ξεχωριστή κι εμπνευσμένη ενορχήστρωση που εκ νέου έκανε, έφερε στο φως ένα νέο έργο, φρέσκο και ιδιαίτερο, κάνοντας τον ακροατή ακόμα και να ξεχνάει  την καταγωγή των τραγουδιών που ακούει. Έτσι έγινε από τους πλέον αγαπημένους δίσκους,  από μυημένους ή μη, στην εργογραφία του συνθέτη.

Συνεργασία ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ δήμου Βόλβης και Μητρόπολης Ιερισσού

Συνάντηση του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα με τον μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο, για συντονισμό κοινωνικών δράσεων

Δυνατότητες συνεργασίας για την ενίσχυση της βοήθειας προς τις ομάδες των αναξιοπαθούντων, εξέτασαν σε συνάντησή τους τη Δευτέρα 14 Απριλίου, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.
Ένας από τους κοινούς στόχους που τέθηκαν είναι η ενίσχυση των συσσιτίων και ο συντονισμός των δημοτικών υπηρεσιών και της Εκκλησίας, ώστε να δοθεί βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, ακόμα και σε μικρούς οικισμούς.

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις – Μειώσεις και αλλαγές ως το τέλος του 2014

- Επικουρικές και εφάπαξ θα χορηγούνται από τα κύρια Ταμεία
- Σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι απασχολούμενοι
- Σαρωτικές ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων και μειώσειςσυντάξεων λόγω κατάργησης κοινωνικών πόρων
- Μείωση των επικουρικών από την 1η Ιουλίου περίπου 8%
- Έρχεται και νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορώνΜέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν αλλάξει ριζικά όλα τα δεδομένα στις συντάξεις και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.