Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Έκρηξη μετεωρίτη στο Πίτσμπουργκ

Ισχύ ανάλογη με τριάντα τόνους ΤΝΤ είχε η έκρηξη μετεωρίτη που σημειώθηκε ανήμερα την Πρωτοχρονιά πάνω από τα περίχωρα του Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια.

Kάτι παρόμοιο με την έκρηξη του μετεωρίτη στο Πίτσμπουργκ είχε συμβεί στις 17 Σεπτεμβρίου στη δυτική Βιρτζίνια, όπου τον Αύγουστο είχε φωτίσει τον ουρανό βροχή μετεωριτών (φωτ.). (NASA/Bill Ingalls)

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης


Το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος με τη διοίκηση και τις οικογένειες της δομής και μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Οκτώ νέες ψηφιακές υπηρεσίες το 2022

Με μια δέσμη νέων ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τον πολίτη έρχεται το 2022. Οι νέες εφαρμογές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και να αρχίσουν να λειτουργούν το πρώτο εξάμηνο της καινούργιας χρονιάς. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που θα γίνονται ηλεκτρονικά θα είναι:

e-ΕΦΚΑ: Αύξηση 82% στην έκδοση νέων κύριων συντάξεων το 2021

Αύξηση 82% στην έκδοση νέων κύριων συντάξεων κατέγραψε ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) το 2021 συγκριτικά με το 2019, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του πληροφοριακού συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Στα 47 ευρώ το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR

Η Κυβέρνηση προχώρησε χθες Τρίτη σε νέα διατίμηση -που ισχύει από αύριο Πέμπτη- των διαγνωστικών ελέγχων PCR, μειώνοντας την ανώτερη τιμή από τα 60 στα 47 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι και η τιμή των 60 ευρώ που είχαμε στην Ελλάδα ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα από την Πέμπτη:

Αλλαγή του πιστοποιητικού νόσησης - Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ

Τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται στην μετάλλαξη "Όμικρον" υποχρεώνουν σε αλλαγή του τρόπου χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης. Με ΚΥΑ που θα εκδοθεί άμεσα:

Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Στα σχολεία προβλέπεται ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο επικαιροποιήθηκε και επεκτείνεται.