Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

E-mail για φραστικό επεισόδιο κατά του Μπεκίρη – "Δεν βρισκόμουν καν στην Πάτρα", δηλώνει ο ίδιος

Το απόγευμα της Κυριακής το thebest, όπως και άλλα τοπικά ΜΜΕ, έλαβε ένα ανώνυμο e-mail, στο οποίο γίνεται λόγος για φραστική επίθεση κατά του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη. Σύμφωνα με τον αποστολέα το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, όταν ο πρώην υφυπουργός βγήκε από τον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας.

«Πόλη-πρότυπο», η Θεσσαλονίκη

«Πόλη-πρότυπο», με περισσότερο πράσινο και έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη, εμπνέοντας παράλληλα άλλες πόλεις στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Προωθούν εν κρυπτώ την ανοικοδόμηση του Αλλατίνη

Νέα απόπειρα ανοικοδόμησης του οικοπέδου του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος των Μύλων Αλλατίνη, η τρίτη κατά σειρά την τελευταία δεκαετία, επιχειρείται εδώ και λίγες εβδομάδες υπό άκρα μυστικότητα.

Του Νίκου Ηλιάδη

Η επιστροφή Πούτιν αλλάζει τα δεδομένα

Δώδεκα χρόνια μετά, μια πρωτόγνωρη πολιτική ηγεμονία παραμένει σχεδόν ανέπαφη, με ανεπαίσθητες… γρατζουνιές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ηγέτης ο οποίος πήρε… από το χεράκι τη Ρωσία της ανυποληψίας, στην οποία την είχε βυθίσει ο Μπορίς Γέλτσιν, και την ξαναέκανε σχεδόν υπερδύναμη, επιστρέφει με πανηγυρικό τρόπο στο Κρεμλίνο, όπως δείχνουν τα πρώτα exit polls των σημερινών προεδρικών εκλογών.
Ο Πούτιν συγκεντρώνει ποσοστά

Το Μνημόνιο “επανιδρύει” την Ευρώ

Η πολιτική θα έπρεπε να είναι η κατεξοχήν ανθρωποκεντρική εκδήλωση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Να βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση, απευθείας επαφή και αλληλοεπίδραση με την κοινωνία στην οποία απευθύνεται, από την οποία προέρχεται και την οποία θα όφειλε να υπηρετεί. Έχοντας ως πρωταρχικό εθνικό στόχο καθημερινότητας, τη διόρθωση του μέλλοντος.

Παρέμβαση Ν. Νικολόπουλου στον Υπουργό

Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου, θα συναντηθούν άμεσα με την Υπουργό Υποδομών κ. Βορίδη, οι εκπρόσωποι των Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Καστελλοκάμπου και των Μποζαϊτίκων, προκειμένου να του εκθέσουν την απειλή απομόνωσης των δύο συνοικιών, από τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό του κόμβου της Διγενή Ακρίτα.

Η δημοσκόπηση της… πολιτικής διόρθωσης

Το Βαρόμετρο της «Public Issue» για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή της Κυριακής», θα μπορούσε… αδιαμαρτύρητα να περιγραφεί ως μια δημοσκόπηση «πολιτικής διόρθωσης».

Τίμησαν τον Χρήστο Γιαννακίδη

Συγγενείς και φίλοι τίμησαν της μνήμη του αείμνηστου παραδοσιακού οργανοπαίκτη Χρήστου Γιαννακίδη. Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του. Ο Χρήστος Γιαννακίδης υπήρξε μεταξύ των κορυφαίων παραδοσιακών οργανοπαικτών της Μακεδονίας.

Ο Παπαδήμος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Τα σενάρια περί παραμονής του Λουκά Παπαδήμου στην πολιτική ζωή του τόπου, και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως μεταβατικού πρωθυπουργού, αποτελούν… αγαπημένη συνήθεια για τα ΜΜΕ.

Επανακυκλοφορεί η “Ελευθεροτυπία”

Η «Ελευθεροτυπία» του Χρήστου Τεγόπουλου αποτέλεσε μια εφημερίδα-πρότυπο για όσους επιθυμούσαν να ασχοληθούν με τον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας. Με ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα, στις παρυφές της Κεντροαριστεράς, την ίδια στιγμή όμως με την εσωτερική δύναμη να επιτρέπει τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις ακόμη και όμορων χώρων.

Τα δυο “όχι” του Καμμένου σε συνεργασίες

Η Έλενα Κουντουρά έγινε το πρώτο στέλεχος από όσα διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της στάσης που κράτησαν στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ, το οποίο ανακοίνωσε πολιτική συμπόρευση με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω δήλωσης στη «Real News».

Ο Ψυχάρης ενοποιεί “Βήμα” και “Νέα”

Νέες αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, αναφορικά με τις δυο ιστορικές εφημερίδες του Συγκροτήματος, το «Βήμα» και τα «Νέα». Μόνο που οι αλλαγές δεν αφορούν την έντυπη μορφή τους, αλλά τη διαδικτυακή παρουσία τους.

Επαρχιωτισμός και κόλπα

Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες το… ρεσιτάλ ερασιτεχνισμού και επαρχιωτισμού από τη διοίκηση της ΑΕΚ στην υπόθεση της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά. Ο νεαρός που έχει ήδη φύγει από την Ενωση και απλώς έκανε τη… διευκόλυνση στην ομάδα του να της επιτρέψει να πάρει κάποια χρήματα από τη μετακίνησή του, αντί να φύγει… ελεύθερος κι ωραίος το καλοκαίρι. Ακόμα και τότε οι παράγοντες της ΑΕΚ έγιναν ρεζίλι με τα κολπάκια που ούτε τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων παράγοντες δεν κάνουν.

Αντίπαλοι και όχι εχθροί

Πως λειτουργεί η Δημοκρατία
Ο σεβασμός στις ιδέες και στις απόψεις αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της δημοκρατίας. Άλλωστε αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία θα δει ότι, όποτε «παραβιάστηκε» αυτός ο κανόνας, οδηγηθήκαμε στην πόλωση και στο διχασμό. Προφανώς δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία χωρίς την αντιπαράθεση ιδεών, θέσεων και απόψεων. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς αντιπάλους. Προσέξτε: Χωρίς αντιπάλους και όχι εχθρούς.

Ξεπέρασαν τα όρια αντοχής και οι Μηχανικοί H ανεργία έπληξε και των κλάδο των Μηχανικών

Οι εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ βραχνάς για τους άνεργους
Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη και βρίσκεται σε επίπεδα πρωτοφανή. Η κρίση που έπληξε την χώρα τα τελευταία 2 χρόνια έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και τον κλάδο των μηχανικών.
«Χιλιάδες μηχανικοί έχουν απολυθεί τα τελευταία δύο χρόνια και αδυνατούν να εισχωρήσουν ξανά στην αγορά εργασίας. Την ίδια ώρα υφίστανται μια τεράστια αδικία καθώς δεν δικαιούνται να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ερώτηση που έφερε στη Βουλή ο κ. Νίκος Νικολόπουλος.