Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Τι θα ισχύσει για πρώτη φορά στη φετινή εκλογική διαδικασία

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι 17+ που καλούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά - Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση - «Πού ψηφίζω» με ένα κλικ - Όλα τα εκλογικά τμήματα
Τα πάντα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Εκλογές 2023: Απόδραση στις ιδιαιτέρες πατρίδες

Όσοι δεν έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα από τις ιδιαιτέρες πατρίδες τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν και να ζήσουν για λίγες ώρες μια διαφορετική ατμόσφαιρα βουλευτικών εκλογών, στις πλατείες και στα καφενεία των χωριών τους.

Ημέρα μνήμης: Οι διωγμοί και ο ξεριζωμός του Ελληνισμού του Πόντου. Μαρτυρία Χαράλαμπου Μητσόγλου


Παραθέτουμε ένα μέρος της αφήγησης του Χαράλαμπου Μητσόγλου όπως αυτή καταγράφηκε στο βιβλίο του συγγραφέα Χρήστου Γιαννακίδη με τίτλο Μαρτυρίες: Από τον ξεριζωμό στον εμφύλιο και την κατοχή.

Γενοκτονία των Ποντίων: 104 χρόνια από τον ξεριζωμό και την εξόντωση του ποντιακού Ελληνισμού

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των Νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ κατά την περίοδο 1914-1923, κατέληξαν στην εξαφάνιση του ελληνικών κοινοτήτων από την περιοχή όπου διαβιούσαν επί τρεις χιλιετίες.

Η Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού αναφέρεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, της δεύτερης και της αρχής της τρίτης δεκαετίας του 20ου αι., που συνέβησαν στην καταρρέουσα τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό και την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

YΠΕΞ: Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών.

Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.