Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ένας νεκρός και 8 αγνοούμενοι σε σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά του Τόκιο

Ένα Κινέζος ναυτικός, μέλος του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου υπό σημαία Παναμά, έχασε τη ζωή του και 8 ακόμα συνάδελφοί του συνεχίζουν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλοίου τους, του Beagle III, στον κόλπο του Τόκιο εξαιτίας της σύγκρουσής του με ένα άλλο φορτηγό πλοίο.

Συντριβή ελικοπτέρου σε δρόμο του Σιάτλ

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ, ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Ένα ελικόπτερο του τηλεοπτικού σταθμού Komo συνετρίβή σήμερα στο κέντρο του Seattle με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστεί άλλος ένας σοβαρά.

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στην Κριμαία, λίγο μετά την επίσημη προσάρτηση της στη Ρωσία. Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας λοχαγός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης από ενόπλους εναντίον μιας ουκρανικής βάσης στην πρωτεύουσα Συμφερόπολη. Οι Ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία έλαβαν εντολή να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, σε περίπτωση νέου επεισοδίου.

Ετοιμο το νομοσχέδιο για γάλα, φάρμακα και ψωμί

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά, βάση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στα επίμαχα θέματα η συμφωνία έχει ως εξής:

Συνελήφθη παπάς… μάλαμα!

Ιερέας συνελήφθη κατηγορούμενος ότι έστησε κομπίνα εξαπατώντας δεκάδες ανέργους σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους υποσχόταν θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, εισέπραττε χρήματα, χωρίς κανείς τους να βρει δουλειά. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο ιερέας κατηγορήθηκε για παρόμοια απάτη πριν από έξι χρόνια, όταν ήταν ακόμη κοσμικός, και μάλιστα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού στη Χελωνοσπηλιά και στο χωριό του Κολοκοτρώνη. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα

Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων για των εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, προχθές Κυριακή 16 Μαρτίου, τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, συμμετείχαν παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων και ο Σύλλογος Λυκουριωτών στη Χελωνοσπηλιά.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.»

Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 17/03/14 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τις Ε. Ουζουνίδου βουλευτή Κοζάνης και υπεύθυνη του τομέα Υποδομών, Δ. Χαραλαμπίδου βουλευτή Α Θεσ/κης και υποψήφια Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Ε. Αμμανατίδου βουλευτής Β Θεσ/κης, Α. Σταμπουλή βουλευτής Σερρών, καθώς και στελέχη του κόμματος, στα κεντρικά γραφεία της  εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Ενώ κυβέρνηση και τρόικα είχαν δεσμευθεί να εναρμονίσουν τις αντικειμενικές με τις πραγματικές αξίες ακινήτων μέχρι το τέλος του 2013, τώρα το πάνε το 2016 για να πληρώνουμε αυξημένους φόρους ακινήτων!!

·        Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή
Μέχρι το 2016 θα πληρώνουμε τους φόρους ακινήτων, με βάση τις φουσκωμένες αντικειμενικές αξίες που έχουν ορισθεί προ κρίσης και όχι με βάση τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, ενώ κυβέρνηση και τρόικα είχαν δεσμευθεί, (Απόφαση 2013/6 του Συμβουλίου της ΕΕ και 3η αναθεώρηση του 2ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής), ότι θα είχαν προσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μέχρι το τέλος του 2013.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Νικόλαος Μιχαλολιάκος προς Επιτροπή Δεοντολογίας: “Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε!”



Νικόλαος Μιχαλολιάκος προς Επιτροπή Δεοντολογίας: “Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε!”

Δελτίο τύπου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού η απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποδέχτηκε τα μέλη της Επιτροπής με τα παρακάτω λόγια: "Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξαναέρθετε"!

Στις Βρυξέλλες επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού

Στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού.
Επιστήμονες, δημοσιογράφοι Μ.Μ.Ε και αντιπροσωπεία φορέων, εκπροσώπων εκατομμυρίων Ελλήνων από όλο τον κόσμο, που έλκουν την καταγωγή τους από τον ιστορικό Πόντο, όπου έζησαν οι πρόγονοί τους από τον 8ο αιώνα π.Χ., έως τον 20ο αιώνα μ. Χ.,

Εκλεισε η συμφωνία με την τρόικα


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις, από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων όλων των υπουργείων που είχαν εκκρεμότητες και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.

Διαγραφή Μπούκουρα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής

Δελτίο τύπου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε σχετικά με την διαγραφή Μπούκουρα:" Στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής για την Ελλάδα και τους Έλληνες μένουν όσοι μπορούν να πάνε μέχρι το τέλος. Είμαστε πρώτοι στη συνείδηση των Ελλήνων, γι΄ αυτό μας πολεμούν με τόσο βρώμικα μέσα, με δωροδοκίες, με απειλές προφυλακίσεων όλων των βουλευτών. Ο Μάιος όμως έρχεται και τότε θα μιλάμε με άλλους όρους με όλους αυτούς που προδίδουν την Ελλάδα".

Γιατρός και 4 φαρμακοποιοί πλαστογραφούσαν συνταγές για ακριβά φάρμακα

ΣΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών για την υπόθεση πλαστογράφησης συνταγών υψηλού κόστους φαρμάκων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, στην οποία πρωταγωνιστούσε γιατρός του Ιδρύματος.

Τέλος στην πρόωρη εμμηνόπαυση

 Με πλήρη επιτυχία και την κατάλληλη ορμονική θεραπεία, αντιμετωπίζεται πλέον η πρόωρη εμμηνόπαυση , που πλήττει κάθε χρόνο εκατομμύρια πολύ νέες γυναίκες(30 με 40 χρόνων)  σε ολόκληρο τον κόσμο!
Η εξέλιξη της επιστήμης απαντά πλέον με πλήρη επιτυχία σε  αυτή την  πάθηση, η οποία  στερεί από  νέες γυναίκες την προστατευτική ασπίδα των οιστρογόνων. Η αντιμετώπιση της πρόωρης εμμηνόπαυσης  αποτρέπει τις σημαντικές αρνητικές  επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών( οστεοπόρωση και καρδιαγγειακά νοσήματα).

Έτσι βλάπτουν τη χώρα που θέλουν να κυβερνήσουν


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τον τελευταίο καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει μέρος σε μια πρωτοφανή και με διεθνείς διαστάσεις (αφού ό,τι λέμε εντός συνόρων «ταξιδεύει» αμέσως στο εξωτερικό) δυσφήμηση της χώρας, υπονομεύοντας παράλληλα και τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Από την Πέμπτη οι φορολογικές δηλώσεις – Τα... SOS για να μην καείτε

Από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρις στις 30 Ιουνίου θα γίνει φέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που από φέτος γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

Η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την υποβολή των φετινών δηλώσεων ανοίγει μεθαύριο και από φέτος υπάρχουν αλλαγές τις οποίες όλοι πρέπει να προσέξουν αφού μπορεί να κρύβουν παγίδες.

Πιο κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για απολύσεις και εργασιακά

Πιο κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τις απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα φέρεται να βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά το νέο γύρο διαβουλεύσεων στο υπουργείο Οικονομικών. Στη δεύτερη πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα - ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και συνεχιζόταν τα μεσάνυχτα - συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπλόκο στο φόρο υπεραξίας στα ακίνητα

Η τρόικα βλέπει ότι το κράτος θα χάσει από τη μείωση του φόρουκαι έτσι μπλοκάρει τις αλλαγές στον φόρο υπεραξίας με αποτέλεσμα για τρεις μήνες να μην κινείται... φύλλο στην αγορά αφού οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά στις μεταβιβάσεις ακινήτων που υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές.