Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η ποιήτρια της ελληνικής στιχουργικής Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου


Η μικρασιάτισσα «κεντήστρα» του λαϊκού μας τραγουδιού!
Η γυναίκα που βάλθηκε να σπάσει το ανδρικό κατεστημένο του λαϊκού πάλκου, με την περιπετειώδη ζωή και την απαράμιλλη πένα της, έζησε από πρώτο χέρι τις τραυματικές εμπειρίες του ξεριζωμού από τη Μικρά Ασία και την προσφυγιά.

H ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ:ΓΥΜΝΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


Ούτε Φύλλο Συκής , ούτε ίχνος ντροπής, παριστάνοντας τους Πρωτόπλαστους 

Ανάγνωση της Βίβλου εντός του ναού

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, 
Βρυξέλλες για pentapostagma.gr

Ούτε Φύλλο Συκής , ούτε ίχνος ντροπής, παριστάνοντας τους Πρωτόπλαστους Σε μιά ώρα δρόμο νότια του Richmond, στο Southampton υπάρχει μια μικρή ενορία που δεν νοιάζετα για τα “υλικά αγαθά”. Εκτελούν τα θρησκευτικά και λατρευτικά τους καθήκοντα όπως όταν ήρθαν στον κόσμο, δηλαδή γυμνοί.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μία επίκαιρη πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ)

του Θανάση Κάλφα *
EBR

Ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων θα συνεχίσει και μετά το Συνέδριο τον διάλογό του με την κυβέρνηση, τους άμεσους εταίρους του –που είναι οι γονείς των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων και το διδακτικό προσωπικό– αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη των ηθικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας.

ΑΓΡΟΤΕΣ Νέα μπλόκα, νέες διαβουλεύσεις

Νέο γύρο διαβουλεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων ξεκίνησαν οι αγρότες, προκειμένου να προωθήσουν τις θέσεις τους για το νέο καθεστώς φορολόγησής τους και να πετύχουν επιπλέον ρυθμίσεις. Παράλληλα, στήνουν νέα μπλόκα και ενισχύουν τα υπάρχοντα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις στους δρόμους.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Εθελοντική Αιμοδοσία για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια

"Η ΝΔ, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας και ευαισθησίας της, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, θα πραγματοποιήσει μια ακόμη δράση αλληλεγγύης στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ, διοργανώνοντας Εθελοντική Αιμοδοσία για τον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια – ΦΛΟΓΑ.

Αντιμέτωπη με νέες πλημμύρες η Βρετανία

Επιπλέον μέτρα προστασίας λαμβάνουν οι αρχές στη νότια Βρετανία υπό το φόβο νέων πλημμυρών, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να απομακρύνονται από τις εστίες τους. Σε επιφυλακή και οι αρχές στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ καθώς αναμένονται νέες καταιγίδες.

Διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Διεθνές συνέδριο με θέμα "Γενοκτονία και σφαγές των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας: Το ζήτημα της αναγνώρισης των θυμάτων" θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στην αίθουσα του Palais des Académies στο Collège Belgique (Rue Ducale, 1, Β-1000 Bruxelles).

Ν. Χουντής «Να μην «καταστραφούν» στην Μεσόγειο τα χημικά της Συρίας και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα να στείλει παρατηρητές»


· Ερώτηση Ν. Χουντή προς την Επιτροπή και το Συμβούλιο

Την έντονη αποδοκιμασία του κατά της απόφασης, να καταστραφούν στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου τα χημικά όπλα της Συρίας αλλά και κατά της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποδέχεται αυτή την ιδιαίτερα επικίνδυνη για το περιβάλλον επιχείρηση, εκφράζει με ερωτήσεις του, προς την Επιτροπή και το Συμβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

"Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Ρεθύμνου εγκαινίασε εχθές η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών και την υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης ή γυναικών που απειλούνται από το φαινόμενο.

ΟΚΔΕ: "Καμιά δίωξη στους αγωνιστές του Ωρωπού"

"Να σταματήσουμε την κυβέρνηση των εργολάβων – Κατάργηση των διοδίων
Η κυβέρνηση των ημέτερων, των σκανδάλων και των εργολάβων «χτύπησε» ξανά… το έγκλημα, τη διαφθορά, την ανομία! Την ίδια ώρα που έβγαινε ελεύθερος από τα δικαστήρια ο κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος Α. Φιλιππίδης με 2 εκ. εγγύηση, η κυβέρνηση μετέτρεπε τα θύματα σε θύτες οδηγώντας σιδηροδέσμιους στα δικαστήρια τους 9 κατοίκους του Ωρωπού, που συνελήφθησαν (μετά από χρόνια αγώνων ενάντια στα διόδια) για την ύστατη πράξη αντίστασης και οργής ενάντια στην οικονομική τους εξαθλίωση.

ΔΟΥ ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο ο παλαίμαχος και πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος και αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, Sami Kohen, παραθέτει τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρχουν αφ’ ενός για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και αφ’ ετέρου για την ίδια την Τουρκία η αναμενόμενη «επίλυση» του Κυπριακού.

Πόσο κοντά μπορούμε να φθάσουμε στη Ρωσία

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ*

Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων είναι φυσικό να αναζητούνται καινούργιες -ανατρεπτικές καμιά φορά- πολιτικές για το μέλλον. Η στενότερη προσέγγιση Ελλάδας – Ρωσίας αποτελεί άλυτο γρίφο από την εποχή της πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή ακόμη.

Υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Μάκης Στεργίου

Δελτίο τύπου
"Συμπληρώθηκαν περίπου τρεισήμισι χρόνια από την ημέρα που οι Θεσσαλονικείς με την ψήφο τους μου έδωσαν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχέδιο Ανάν; Καμιά σχέση!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού δεν απαιτεί μόνο εθνική ομοψυχία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Απαιτεί η ομοψυχία αυτή να βασίζεται στην ανάγκη σεβασμού των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Απαιτεί και μνήμη.

Τι ισχύει φέτος για τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών

Η ηλεκτρονική υποβολή του συνόλου των βεβαιώσεων στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών δεν μεταβάλει την υποχρέωση έκδοσης και χορήγησης από τον εργοδότη στον εργαζόμενο, ή τους συνταξιούχους.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις

"Ο Νόμος 4015/2011 περί Αγροτικών Συνεταιρισμών και ο τρόπος που αυτός εφαρμόστηκε από την πλειονότητα των ΔΣ των Αγροτικών Συνεταιρισμών αποτέλεσε την «χαριστική βολή» για τον ήδη απαξιωμένο αγροτικό συνεταιριστικό χώρο. Η εφαρμογή του οδήγησε στην διάλυση και στο ξεπούλημα της περιουσίας των Οργανώσεων με καταστροφικές συνέπειες για τον μικρομεσαίο αγρότη και για την συνεταιριστική αγροτική πολιτική, αλλά και για τους χιλιάδες εργαζομένους στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (Α.Σ.Ο).

Ρομαντικές εκδρομές για κάθε γούστο στην Ελλάδα

Καλώς ήρθατε στη χώρα όπου γεννήθηκε ο θεός έρωτας! Από τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, μέχρι τα λευκά όρη της Πίνδου, σας υποδέχεται ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, γεμάτο εναλλαγές και αμέτρητες επιλογές που θα καλύψουν κάθε κρυφή σας επιθυμία!

Κινδυνεύουν με απόλυση 49.000 υπάλληλοι

Την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο κινδυνεύουν να αντικρύσουν 49.000 δημόσιοι υπάλληλοι, αν έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά και παράτυπες διαδικασίες.
Με έξοδο από το Δημόσιο απειλούνται περίπου 49.000 υπάλληλοι που θα βρεθούν να έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή με άλλες παράτυπες διαδικασίες, ενώ στις βασικές δεξαμενές προς αποχώρηση εξακολουθούν να παραμένουν όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά, οι κοπανατζήδες καθώς και απασχολούμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα οι οποίοι χάνουν τη δικαστική μάχη.

Την Πέμπτη η συνάντηση Στουρνάρα - αγροτών

Την Πέμπτη στις 12:45 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Οι αγρότες σκοπεύουν να θέσουν στον κ. Στουρνάρα το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι την ρύθμιση των χρεών.

Νέα Ζηλανδία: Εννέα φάλαινες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της χώρας

Εννέα φάλαινες όρκα βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, όπου εξόκειλαν, φαινόμενο που θεωρείται από τα μεγαλύτερα διεθνώς, μετέδωσε την Τετάρτη η ειδησεογραφική υπηρεσία Fairfax.

Ένας Έλληνας στη μαφία της Νέας Υόρκης - Συλλήψεις σε ΗΠΑ - Ιταλία

Ο ομογενής Χρήστος Φασαράκης είναι ανάμεσα στους 24 συλληφθέντες στην ιταλοαμερικανική επιχείριση κατά τηςμαφίας. Επτά συλλήψεις έγιναν στη Νέα Υόρκη και 17 στη Ρώμη.

Το FBI και οι ιταλικές αρχές εξάρθρωσαν νέα συμμαχία λαθρεμπορίου ναρκωτικών μεταξύ της μαφίας της Καλαβρίας Ντραγκέτα και ενός διαβόητου συνδικάτου εγκλήματος της Νέας Υόρκης.