Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Δενδροπόταμος: Πεδίο μάχης για τις... μαϊμούδες

Μία έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για προϊόντα - μαϊμού στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι, έφτασε να ανάψει το φιτίλι της αντίδρασης και να μετατραπεί το κέντρο της συνοικίας σε πεδίο μάχης.


Του Κώστα Καντούρη

kantouris@hotmail.com

Από τη μία πλευρά δυνάμεις των ΜΑΤ και από την άλλη εξαγριωμένοι κάτοικοι, οι οποίοι διαφώνησαν με τους ελέγχους, πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών.


Τι οδηγεί στα άκρα;

Άρθρο -Πολιτική παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου,
Γενικού Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος
«Τι οδηγεί στα άκρα και στην δημοκρατική εκτροπή;»
«Θα πρέπει να δείξουμε στους πολίτες μας πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να τους συνδράμει.

«Ναι» από τη Βουλή στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Υπερψηφίσθηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του αγορανομικού κώδικα, που περιέχει και το επίμαχο άρθρο για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Ολλανδία: Ερασιτεχνικό βίντεο από πτώση αερόστατου σε λίμνη

Την πτώση ενός αερόστατου με 11 επιβάτες σε λίμνη της Ολλανδίας κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο, που βγήκε στη δημοσιότητα. Το αερόστατο έπεσε το πρωί της Τετάρτης στην λίμνη  Αλμέρε, ανατολικά του Άμστερνταμ.


ΔΑΚΕ.Ι.Τ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Είναι ξεκάθαρο ότι πρώτοι από όλους οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ προσδοκούν και αγωνίζονται ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην απαξίωση των εταιρειών τους. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς προσφέροντας ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους ενώ πολλοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

Α. Γεωργιάδης: «Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει το δεύτερο δυσκολότερο ρόλο μετά από μένα»

Την πρόθεσή του να εξετάσει με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα την πολιτική του φαρμάκου και σε ό,τι αφορά τους Έλληνες ασθενείς αλλά και αναφορικά με τη φαρμακοβιομηχανία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Έλεν Τόμας: Αντίο σε μια «Φρουρό της Δημοκρατίας»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Καθήκον των δημοσιογράφων είναι να ακολουθούν την αλήθεια, οπουδήποτε και αν τους οδηγεί, ανεξάρτητα από την πολιτική» (Έλεν Τόμας). 

Με το βιβλίο της «Φρουροί της Δημοκρατίας», η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Έλεν Τόμας, ο σκαπανέας της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, ο «καθιστός Βούδας», η «πρώτη κυρία του αμερικανικού Τύπου», η πρωτοπόρος που άνοιξε δρόμους και επέβαλε την γυναικεία παρουσία στη δημοσιογραφία, η ακατάβλητη φρουρός της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος, υπόδειγμα θάρρους και αντικειμενικότητας, μέντορας αναρίθμητων γυναικών δημοσιογράφων, πολυβραβευμένη και αμφιλεγόμενη, μας έδειξε πριν από μερικά χρόνια πώς πρέπει να είναι και τι πρέπει να υπηρετεί η δημοσιογραφία. 

Oικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ-ΟΑΕΔ: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πληροφορίες και εκτιμήσεις της υπό τον Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλο δημοσιογραφικής ομάδας του EBR

*Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, κάποιοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες δεν λένε να το βάλουν κάτω. Επιχειρούν, έτσι, να αμαυρώσουν την εικόνα της κυβέρνησης μέσω του διαπλεκόμενου στο παρελθόν δημοσιογραφικού υποκόσμου, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρουν και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Δημόσιο: Έρχονται άλλες 35.000 απολύσεις στα ΝΠΙΔ μέχρι τέλος του χρόνου

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την οριζόντια λογική στις απολύσεις και την κινητικότητα στο στενό δημόσιο τομέα και αναζητά τρόπους για να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία με όσο το δυνατόν δικαιότερο τρόπο, τα συναρμόδια υπουργεία έχουν μπροστά τους να εφαρμόσουν ακόμα περισσότερες αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

Βρέθηκε δεινόσαυρος 72 εκατομμυρίων ετών

Τον απολιθωμένο σκελετό της ουράς ενός δεινοσαύρου ηλικίας 72 εκατομμυρίων ετών, ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι, σε έρημο του βόρειου Μεξικό. 

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις ΚυριακέςΤΡΙΜΗΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Σε νέες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της λειτουργίας της αγοράς, στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, προχώρησε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ικανοποιώντας τα σχετικά αιτήματα που είχαν υποβάλλει οι έμποροι.

Εκατό διασωθέντες, ένα παιδί νεκρό από το ναυάγιο σκάφους στην Ινδονησία

Περισσότερα από εκατό άτομα τα οποία επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε στα ανοικτά της νήσου Ιάβας στην Ινδονησία, διασώθηκαν, ανέφερε ο υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις διάσωσης της χώρας, επιβεβαιώνοντας ότι νεκρό είναι ένα παιδί.

Απολύονται 20 γιατροί του ΕΣΥ για «φακελάκι»

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία 20 γιατροί κλάδου ΕΣΥ, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν κατηγορηθεί στην πλειοψηφία τους για χρηματισμό («φακελάκι») αλλά και για γενικότερες παραβάσεις.