Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Τη σύνθεση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας


Ανανέωση 45% στις θέσεις ευθύνης

Τη σύνθεση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το νέο διοικητικό σχήμα είναι ανανεωμένο σε πρόσωπα συγκριτικά με την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας σε ποσοστό 45%, ενώ η συμμετοχή των γυναικών είναι άνω του 50% των εκλεγμένων γυναικών Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για δημιουργία αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια


Αναρτήθηκε προς διαβούλευση (
http://www.opengov.gr/ypaat/?p=2996) το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης».

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία 49χρονου στα Λαγκαδίκια -Συνελήφθη ένας 39χρονος


Συνελήφθη ο δράστης της ανθρωποκτονίας σε βάρος 49χρονου αλλοδαπού, στα Λαγκαδίκια της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 39χρονο αλλοδαπό, τα στοιχεία του οποίου τα τακτοποιήθηκαν έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το έθιμο της "Μπάμπως" και της "Γυναικοκρατίας" στο Μελενικίτσι Σερρών! Δείτε το βίντεο!

 
Το έθιμο της "Μπάμπως" και της "Γυναικοκρατίας" αναβιώνει κάθε χρόνο στις 8 Ιανουαρίου σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Την ημέρα αυτή αποδίδονται ιδιαίτερες τιμές στη γηραιότερη γυναίκα του χωριού (μπάμπω), που στα παλαιοτέρα χρόνια εκτελούσε και χρέη μαμής.