Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 13-12-2013

Νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με λίγες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας, και βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα εκδηλωθεί τοπικά ισχυρός παγετός, ενώ χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ενδέχεται να εκδηλώνονται στα ανατολικά τμήματα της Θράκης και κυρίως στον Έβρο.

Όλο το σχέδιο για τους φόρους στα ακίνητα - Υπολογίστε πόσο θα πληρώσετε για σπίτια, οικόπεδα και χωράφια

- Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% από το 10% που ισχύει σήμερα
- Πιο φθηνός φόρος μόνο όσοι έχουν σπίτια χωρίς οικόπεδα ήαγροτεμάχια 
- Απαλλάσσονται από τους φόρους όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα
- Τα οικοπεδα θα φορολογούνται από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα

Συμπλοκές μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Αρη


Συμπλοκές μεταξύ οπαδών του 
ΠΑΟΚ και του Αρη βρίσκονται
 σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη 
Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις
 πρώτες πληροφορίες ομάδες
 οπαδών του ΠΑΟΚ που
 κατευθύνονται στο 
γήπεδο του ΠΑΟΚ για να 
παρακολουθήσουν τον αγώνα 
με την Αλμαάρ "συναντήθηκαν" με οπαδούς του Αρη στο 
ύψος του Ευκλείδη και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη
 επεισόδια.

Απόπειρα απαγωγής γιου εφοπλιστή στη Βούλα

ΤΥΛΙΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα νότια προάστια για τον εντοπισμό των ατόμων που αποπειράθηκαν ν΄ απαγάγουν τον 33χρονο Ανδρέα Μαρτίνο, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή. Πρόκειται για τον γιο της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών Μαρτίνου.

Αυτές είναι οι 10 πιο Χριστουγεννιάτικες πόλεις του κόσμου [εικόνες]

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι δρόμοι και οι βιτρίνες έχουν γεμίσει Αγιοβασίληδες, έλατα και πολύχρωμα φωτάκια. Ωστόσο αν δεν σας είναι αρκετός όλος αυτός ο εορταστικός στολισμός και θέλετε κι άλλο, τότε οι 10 πόλεις που ακολουθούν είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε.

Στους 10 πρώτους προμηθευτές των ΗΠΑ σε ελαιόλαδο είναι η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στις 10 πρώτες χώρες προμηθευτές των ΗΠΑ σε όλες τις βασικές κατηγορίες ελαιολάδου.
Από την άλλη πλευρά, οι κύριες ανταγωνίστριες χώρες, Ιταλία και Ισπανία, καταγράφονται μονίμως στην πρώτη πεντάδα των προμηθευτών ελαιολάδου, σε όλους τους κωδικούς του προϊόντος.

Ενίσχυση του λιανεμπορίου μέσω Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης

Παρέμβαση με τροπολογίες του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη που ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο




Με κεντρικό άξονα ότι το λιανεμπόριο είναι μείζονος οικονομικής σημασίας, αντιπροσωπεύοντας το11% του ευρωπαϊκού ΑΕγχΠ και το 15% της απασχόλησης στην ΕΕυιοθετήθηκε στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για το λιανικό εμπόριο. Η έκθεση αυτή, ουσιαστικά, περιέχει προτάσεις δράσεις για τη στήριξη του λιανεμπορίου, ενώ παράλληλα θέτει στο προσκήνιο την αντιμετώπιση βασικών εμποδίων και λειτουργικών περιορισμών που παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία του.

Επιστολή Νίκου Χουντή σε Χ. Αλμούνια περί «κουρέματος ασφαλισμένων καταθέσεων»

"Επιστολή απέστειλε σήμερα το μεσημέρι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής στον Επίτροπο της Κομισιόν κ. Αλμούνια. Η επιστολή είναι σχετική με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Ευρωπαίου Επιτρόπου, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σήμερα σε πρωινή Καθημερινή εφημερίδα και αφορούσαν σε ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή περί «κουρέματος ασφαλισμένων καταθέσεων».

Αλμούνια: Δεν κουρεύονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ αλλά...

Ο Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αργά το βράδυ, από τις Βρυξέλλες, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία οι εγγυημένες καταθέσεις (κάτω των 100.00 ευρώ) δεν είναι ασφαλείς.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Επιτρόπου Αλμούνια χαρακτηρίζει "ψευδείς" τους ισχυρισμούς ότι "οι εγγυημένες καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς, βάσει απάντησης που έδωσε ο ίδιος ο Επίτροπος Αλμούνια σε ευρωβουλευτή".

Πρόσληψη 1.050 σχολικών επιστατών μέσω ΕΣΠΑ

Οι σχολικοί φύλακες καταργήθηκαν, οι επιστάτες στα σχολεία έρχονται.

Όπως γίνεται γνωστό από έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, θα προσληφθούν 1.050 επιστάτες στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου Παιδείας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Δουλειά με 925 ευρώ/μήνα για 75.000 νέους

Η πρώτη ευκαιρία που δίνει ο ΟΑΕΔ σε νέους ηλικίας ως 29 ετών επεκτείνεται από το νέο χρόνο και αναμένεται να ωφελήσει περίπου 75.000 άτομα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να απασχοληθούν σε εταιρίες για την απόκτηση εμπειρίας για τέσσερις μήνες με συνολικές αποδοχές 3.700 ευρώ.

Ερώτηση στην βουλή για τις αποζημιώσεις οστρακοκαλλιεργητών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

"Κατά τη διάρκεια του 2010, από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου, σημειώθηκε μεγάλη καταστροφή από φυτοπλαγκτόν στις οστρακοκαλλιέργειες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αν και η κοινοποίηση της καταστροφής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενεργοποίηση του Μέτρου 2.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και την έγκριση αποζημιώσεων έγινε από την πλευρά των οστρακοκαλλιεργητών τον Σεπτέμβριο του 2010, η πρόσκληση για τις αποζημιώσεις εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2012.

ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια

«Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό καρτέρει λέει η λαϊκή παροιμία». Δυστυχώς όμως για μια Ελληνική οικογένεια,   το αντίθετο συμβαίνει, καθώς εδώ και τρία χρόνια η τύχη   της γύρισε την πλάτη, δίνει μάχη να επιβιώσει και τώρα κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο.
Στο φονικό σεισμό της Ιταλίας, στην πόλη  Λ'Ακουιλα το 2010, χάθηκε ο  φοιτητής γιός   και τραυματίστηκε σοβαρά  η κόρη της!
 Σήμερα κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι της από ληξιπρόθεσμο δάνειο 20.000 ευρώ που πήρε από Τράπεζα  για να αποθεραπεύσει την τραυματισμένη κόρη!

Υπέρ του Σόιμπλε και όχι υπέρ της επιστροφής του κατοχικού δανείου η γερμανική Αριστερά!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Θυμάστε φαντάζομαι τι έγινε όταν, κατά την επίσκεψη της προέδρου της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), Γκάμπι Τσίμμερ, στις 26 και 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση και σε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και η κ. Τσίμμερ κατήγγειλαν ότι παραποιήθηκαν όσα η τελευταία είπε στη (δημόσια) διάσκεψη των προέδρων.

Γεωργιάδης: «Αν οι γιατροί δεν θέλουν διάλογο θα αποφασίσουμε μόνοι μας»

Να σταματήσουν την απεργία τους κάλεσε εκ νέου σήμερα τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας τους πώς αν δεν το κάνουν, «θα αποφασίσουμε μόνοι μας».
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι την επόμενη εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και κάλεσε τους γιατρούς σε διάλογο.

Θεσσαλονίκη: 24ωρος αποκλεισμός του ψυχιατρικού νοσοκομείου λόγω... διαθεσιμότητας!

Την πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) έχουν αποκλείσει από τις 06.30 το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τηδιαθεσιμότητα...στην οποία τίθενται 61 συνάδελφοί τους. Ωστόσο, η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι επιτρέπουν την είσοδο των ασθενών.

Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη που αυτή την ώρα πραγματοποιούν έρευνες έξω και μέσα στα δικαστήρια, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής κατά της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα

Δετλτίο τύπου
Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου η Χρυσή Αυγή διοργανώνει, στον χώρο που οι μεγαλοεργαλάβοι θέλουν να χτίσουν τζαμί, μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια της χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά για ισλαμοποίηση της χώρας. 

Πρωτότυπο και πρωτοποριακό μνημείο για τον Nelson Mandela.

Το πιο πολύτιμο από όλα τα ταλέντα είναι να μην χρησιμοποιείς δυο λέξεις, όταν η μια είναι αρκετή.
Σάμουελ Τζόνσον (1709-1784), Άγγλος συγγραφέας

Μνημείο για τον Nelson Mandela.

Αποτελείται από 50 μεταλλικές ράβδους κομμένες με ακρίβεια με Laser υψηλής ενέργειας,τοποθετημένες έτσι στο τοπίο, ώστε να αναπαριστούν την επέτειο των 50 χρόνων, που ο Nelson Mandela είχε συλληφθεί και φυλακισθεί, στις 6 Αυγούστου 1962, πριν την 27χρονη φυλάκισή του. . .

18.000 αιτήσεις για 390 θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ


Πάνω από 18.000 βιογραφικά απέστειλαν οι ενδιαφερόμενοι στον ΟΤΕ προκειμένου να αξιολογηθούν για την κάλυψη 390 θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού που επικαλείται δημοσίυεμα εφημερίδας, ο αριθμός των βιογραφικών που είχε αποσταλεί μέχρι την περασμένη Δευτέρα δημιουργούσε μια αναλογία περίπου 50 υποψηφίων για κάθε θέση εργασίας. Σημειώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή και όλοι αναμένουν ότι ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα αυξηθεί.

Εγνατία Οδός: Διόδια από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο

Διόδια από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού φέρνει η ιδιωτικοποίηση του μεγάλου αυτοκινητοδρόμου που θα ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου, γεμίζοντας με σταθμούς όλο το μήκος των 660 χιλιομέτρων αλλά και των κάθετων αξόνων που βρίσκονται υπό κατασκευή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015.

Στο εδώλιο ο Τάσος Μαντέλης

Στο εδώλιο ο Τάσος Μαντέλης

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Επειτα από δύο διακοπές, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από τη Siemens.

Μετ' εμποδίων οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Μετ' εμποδίων συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα ενώ οι πιθανότητες να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν είναι πολλές.

Χθες το βράδυ βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε ερώτηση αν θα προκύψει συμφωνία απάντησε ότι «έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Θα φανεί», ενώ σε ερώτηση για τα Αμυντικά Συστήματα απάντησε «γίνονται συζητήσεις». Η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη, αφού κατά την συνήθη τακτική της η Τρόικα ανοίγει συνεχώς θέματα και βάζει προσκόμματα.

Κρήτη: Είκοσι εκατοστά χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Πυκνή χιονόπτωση εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου ήδη το ύψος του χιονιού κατά τόπους έχει φτάσει τα 20 εκατοστά και η θερμοκρασία έχει πέσει υπό το μηδέν.

Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στις Φέρες

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ALUMINA στις Φέρες.
Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το χώρο της αποθήκης, ενώ επεκτάθηκε και στο αίθριο του εργοστασία κατακαίγοντας πρώτες ύλες και βαρέλια που βρισκόταν εκεί. Η ένταση της πυρκαγιάς ήταν τόσο μεγάλη, δε, που ο πυκνός καπνός έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.