Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πρόκληση στο περί δικαίου αίσθημα το νέο μισθολόγιο

Δημόσιοι υπάλληλοι πολλών ταχυτήτων από το "ενιαίο μισθολόγιο"
Μετά την είδηση ότι εφοριακοί και τελωνειακοί δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων (θα ενσωματωθούν στον μισθό τους), σήμερα έγινε γνωστό ότι...αυτό ισχύει και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που λαμβάνουν το ειδικό επίδομα και δεν θα τους "αγγίξουν". Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων δημιουργούνται στο Δημόσιο…

Οι χάκερ τρομάζουν την κυβέρνηση


Ηλεκτρονικές επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών φοβάται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Προειδοποιήσεις από την ΕΥΠ, που προτείνει τη λήψη μέτρων

Εναρξη του πρωταθλήματος κανονικά θέλει η Σούπερ Λίγκα

Με ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκα αναφέρει πως θέλει να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα και καλεί την ΕΕΑ να βγάλει γρήγορα τις αποφάσεις για τις αδειοδοτήσεις των Δόξας Δράμας και Λεβαδειακού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Καταργούνται τα μυστικά κονδύλια στα ΜΜΕ


Καταργούνται τα μυστικά κονδύλια των γενικών γραμματειών επικοινωνίας-ενημέρωσης, που λειτουργούσαν βάσει διατάγματος του 1970, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλ. Μόσιαλου.

Συρία. Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε ολόκληρη τη Συρία και περισσότεροι από 150 συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη Χαράστα, κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές που βρίσκονται εκεί. Για 13 νεκρούς κάνει λόγο το Αλ Τζαζίρα.

Με δόσεις η εξόφληση χρεών στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε δόσεις θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους όσοι χρωστούν στον δήμο Θεσσαλονίκης, εκτός από τα πρόστιμα για τις αυθαίρετες κατασκευές, σύμφωνα με ρυθμίσεις που προωθεί η διοίκηση.
.Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Αλαλούμ με τις εγγυήσεις, ενώ η Μεσόγειος φλέγεται!

Τώρα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του


Σοφία Βούλτεψη
Με τη Μεσόγειο κυριολεκτικά να φλέγεται - αλλά εδώ φλέγεται ο... Βόλος - την Κύπρο να ετοιμάζεται για εξόρυξη πετρελαίου, την Τουρκία να απειλεί και να τρέχει, δια του Νταβούτογλου, να «πιάσει πόστα» στη Λιβύη, την ώρα, δηλαδή, που γύρω μας γίνεται κοσμογονία, η Ελλάδα απλώς προσπαθεί να κρατήσει το κεφάλι της πάνω από το νερό.

Η Διαμαντοπούλου κατατροπώνει τον... Μοντεσκιέ!


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά μεγίστης ταραχής για το «δημοκρατικό ατόπημα» στο οποίο προέβη το ΚΚΕ ανήλθε στο κοινοβουλευτικό βήμα η κυρία υπουργός Παιδείας χτες.

Ανακοίνωσαν συμμετοχή στην ΑΜΚ του ΠΑΟΚ οι Φλωρίδης-Σαχπατζίδης


Αποφασισμένοι να πάρουν στα χέρια τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσαν και πάλι οι Βασίλης Φλωρίδης και Γιώργος Σαχπατζίδης.

Κάτω από τις 900 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.


 Κάτω από τις 900 μονάδες, στις 892,96 μονάδες, με μεγάλες απώλειες, 1,99%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου.

Κατάργηση του ασύλου με συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Τηλεφωνική συνομιλία με τον αρχηγό της ΝΔ είχε ο πρωθυπουργός για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Κλείδωσε η συναίνεση με κατάργηση του ασύλου και εκλογή Πρύτανη από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σφοδρές αντιδράσεις

Αυστηρότερα πειθαρχικά χωρίς συμμετοχή συνδικαλιστών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Σ/Ν ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΡΕΠΠΑ
Αυστηρότερες και τάχιστα αποδιδόμενες ποινές που εφεξής θα περιλαμβάνουν και τη δυνατότητα οικονομικών κυρώσεων, απομάκρυνση των συνδικαλιστών από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια,

Από τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα χορηγείται μεθαδόνη

Μονάδες χορήγησης μεθαδόνης θα ιδρυθούν στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης και στο στρατόπεδο "Βαρύτη" στου Γουδή, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αυτό ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης

«Η κυβέρνηση του «διαδικτύου» και του «open government», χρειάστηκε 14 μήνες για να αντιληφθεί τη χρησιμότητα των παραπάνω και για τη διαφάνεια της διεκπεραίωσης των μικρών φωτοβολταϊκών.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την επιστολή του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη προς τη διοίκηση της ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πικρή αλήθεια για τις (φινλανδικές) εγγυήσεις


Της Σοφίας Βούλτεψη
Και να θέλουν να μας ξεχάσουν και να μας αφήσουν στην ησυχία μας να δούμε τι θα κάνουμε με τη χώρα, όπως την καταντήσαμε, είναι αδύνατον. Δεν προλαβαίνει να κλείσει ένα θέμα και ανοίγει ένα άλλο

Ένας υπεραιωνόβιος Χαράλαμπος στην Κρήτη Και ο άλλος υπεραιωνόβιος Χαράλαμπος στην Μακεδονία

Εκδήλωση τιμής απόψε στο Νευς Αμάρι για τον 106χρονο Χαράλαμπο Κούνουπα

«Καλημέρα αιώνα» θα πουν στο Χαράλαμπο Κούνουπα οι φορείς στο Νεφς Αμάρι. Ο Λάμπης Κούνουπας, ακμαίος με καρδιά εφήβου τιμάται στο γενέθλιο τόπο του έχοντας ξεπεράσει τον αιώνα ζωής και συνεχίζει ως νικητής, φτάνοντας τα 106 χρόνια σήμερα!

Ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε ανέργους

«Καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι οποίοι έμειναν ξαφνικά άνεργοι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τα περιστατικά κατάθλιψης και αυτοκτονιών αυξάνονται κι εμείς δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι. Αγαπώ τους ανθρώπους κι αισθάνομαι την ανάγκη να τους βοηθήσω κι εγώ με τον τρόπο μου, γιατί βλέπω ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν αντίκτυπο και στα ίδια τα παιδιά τους».
Της Νικολέττας Μπούκα

Η Δημοκρατία μας ωριμάζει

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Χρειάστηκε να περάσουν 37 χρόνια Μεταπολίτευσης, στη διάρκεια των οποίων η Δημοκρατία μας δοκιμάστηκε, απογοήτευσε, συμβιβάστηκε με όσους όφειλε να περιθωριοποιήσει, για να καταργηθεί ένας θεσμός-σύμβολο, που με την πάροδο των ετών εξελίχτηκε σε… παρωδία.

Τί θα περιλαμβάνει η ηλεκτρονική κάρτα πολίτη

Στα 160 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων με την «κάρτα πολίτη», σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που διατύπωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας, στο περιθώριο του διπλού συνεδρίου για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, στη Θεσσαλονίκη.

Κομισιόν: Ο ΕΦΕΤ με τους ελέγχους του Ιουλίου στα καταστήματα LIDL απέτρεψε την εκδήλωση επιδημίας E.coli και στην Ελλάδα

Νίκος Χουντής: «Η εταιρία LIDL προσπάθησε συνειδητά να αποκρύψει τον κίνδυνο από τους έλληνες καταναλωτές». Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή

Καταστροφή του υγρότοπου του Αγ. Μάμα, ενταγμένου στο Δίκτυο Natura 2000, από τη λειτουργία παράνομων παραλιακών μπαρ.


   Ερωτηση ΣΥΡΙΖΑ
Ο δήμος Νέας Προποντίδας διενεργεί κάθε χρόνο δημοπράτηση για την παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή του υγρότοπου του Αγ. Μάμα για να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 7 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΤΙ ΕΙΔΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

«Στη νεολιθική εποχή, σε επίπεδο μηχανοργάνωσης, τα νοσοκομεία»

Οι τεράστιες ελλείψεις υποδομών μηχανοργάνωσης στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται περαιτέρω οι υπηρεσίες Υγείας σε σχέση με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, είναι το θέμα Ερώτησης του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Ι. Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας.

Κτήνος κάρφωσε με ξιφολόγχη έγκυο στην Κω

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Κω, η ενέργεια ενός νεαρού άντρα που δεν δίστασε να μαχαιρώσει πισώπλατα μια έγκυο γυναίκα με ξιφολόγχη. Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

ΑΝΕΡΓΙΑ ΩΡΑ… ΜΗΔΕΝ


Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη
Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για την ανεργία, αποδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που μόνο στόχο έχει τελικά την “κινεζοποίηση” των εργαζομένων.

Πόσο ψηλά θα φτάσει η “κάθαρση” στο ποδόσφαιρο;

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Όσοι παρακολούθησαν χθες βράδυ ειδήσεις, θα δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν διαφορές ανάμεσα στις εικόνες που έφταναν από την Τρίπολη της Λιβύης, και σε εκείνες από τον… Βόλο της Μαγνησίας.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κ. ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ_

Έρχεται νέα φορολογική θύελλα..

Από μηδενική βάση επανεξετάζει το οικονομικό επιτελείο όλες τις φοροαπαλλαγές, ακόμα και του αφορολογήτου ορίου των 8.000 ευρώ, που απολαμβάνουν περίπου 1.000.0000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νόμος 4002 . Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 180

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4002 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ - ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Ελπίζει ότι… η Ιστορία επαναλαμβάνεται

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να σηκώσει στους ώμους του το τελικό κεφάλαιο της αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τις αλλαγές που προωθεί στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Άννα Διαμαντοπούλου, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη.