Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ;

Η Ελλάδα έχει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες να γίνει η «Κοιλάδα του Πυριτίου» της ΝΑ Μεσογείου –με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ταχεία έξοδο από την κρίση





του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Στις 9 Μαΐου η εφάπαξ καταβολή του επιδόματος στους ένστολους

Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα αλληλεγγύης στους ένστολους σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το ποσό που θα καταβληθεί στους ένστολούς από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βάση του πλεονάσματος που επιτεύχθηκε το 2013.

Μία οβίδα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου σκότωσε δύο εργάτες

Μία οβίδα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου εξερράγη σήμερα -σχεδόν 100 χρόνια μετά- στην πόλη Ιπρ του Βελγίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες.«Μία οβίδα εξερράγη ενώ βρίσκονταν εκεί 4 εργάτες, επρόκειτο για έναν συμβατικό μηχανισμό από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ένας εργάτης πέθανε ακαριαία και ένας δεύτερος απεβίωσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιπρ, ο Ζορζ Εκ, προσθέτοντας ότι ένας ακόμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τέταρτος έχει υποστεί σοκ.

ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ;

Η τακτική Πούτιν στην Κριμαία, όπως και η τουρκική πολιτική στην Κύπρο, επαναφέρουν στο προσκήνιο τους λόγους για τους οποίους ο Χίτλερ εισέβαλε στην Τσεχοσλοβακία και στην Ρουμανία


του Γιώργου Δημητρακόπουλου * 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ Σκοράρουν για τα παιδιά που κινδυνεύουν

Με σύνθημα «σκοράρουμε για το Χαμόγελο», η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ποδοσφαιρικές ομάδες μαθητών, ακαδημιών και παλαιμάχων, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να στηρίξουν παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Της Φανής Σοβιτσλή

Διαστάσεις επιδημίας: 101 τα θύματα από τη γρίπη

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει ο ιός της γρίπης στην χώρα μας όπου την Τετάρτη έχασε τη ζωή του το 101o θύμα της νόσου.
Το κύμα της εποχικής γρίπης παραμένει υψηλό, προκαλώντας θανάτους και στέλνοντας ασθενείς με βαριές επιπλοκές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έκθεση- ΣΟΚ: Τρία στα δέκα Ελληνόπουλα πεινούν!

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την ετήσια έκθεση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας σύμφωνα με την οποία έχουμε ταχύτατη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού από το 2008 έως το 2013.

Δημοτικές Εκλογές 2014: Η παρέμβαση της Δημοτικής Κίνησης «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»

Η παρέμβαση της Δημοτικής Κίνησης «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»
στους Δήμους Γαλατσίου (Αθήνα)
και ΑμπελοκήπωνΜενεμένης (Θεσσαλονίκη)

"Η Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» –που υποστηρίζεται από την ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας)– κατεβαίνει στις εκλογές στο Δήμο Γαλατσίου στην Αθήνα και στο Δήμο Αμπελοκήπων–Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου:

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος "Παγκαλαβρυτινός"

Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821, Εθνική μας εορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 23 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ.  Στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων “Αγορά Αργύρη” στην Πάτρα, Αγίου Ανδρέου και Ζαΐμη, διοργανώνει ο Π.Σ.  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων.  Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέας Φίλιας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορωδίες και τα χορευτικά του Συλλόγου μας.

Η άμεση αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων είναι σημαντική για την υγεία του άνδρα αλλά και της γυναίκας

Άμεση αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων, τα οποία στην εποχή μας έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών, συστήνουν οι επιστήμονες.
Κι αυτό γιατί  δυο τύποι (HPV16 και HPV18) του ιού των κονδυλωμάτων συσχετίζονται για τρείς μορφές  καρκίνου, του τραχήλου της μήτρας, του στοματοφάρυγγα  και της στοματικής κοιλότητας!

Ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και στις τηλεπικοινωνίες: κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής ως το 2015

 
 Υπερψήφιση του νέου Κανονισμού για την Ενιαία Αγορά Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ


Εγκρίθηκε χθες στις Βρυξέλλες από την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το προσχέδιο του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για την Ενιαία Τηλεπικοινωνιακή Αγορά, που θα επιτρέπει στους ευρωπαίους πολίτες να πραγματοποιούν κλήσεις χωρίς χρεώσεις περιαγωγής, από οποιοδήποτε σημείο στην επικράτεια της ΕΕ, πριν το τέλος του 2015.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ


Με την παρούσα ανακοίνωση σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες ενέργειες, δράσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Παράταξή μας στη ΓΣΕΕ στο πλαίσιο τόσο των νέων προαπαιτούμενων της Τρόικας που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την Κυβέρνηση και αφορούν το σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας, όσο και της πορείας διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ του έτους 2014.

Πάνω από μισό εκατομμύριο οι καταναλωτές στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο οι καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 ήταν 534.808.

Απόψεις άνω ποταμών (από το άγνωστο Ποτάμι και τη γνωστή Χρυσή Αυγή)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με τις δημοσκοπήσεις, ως γνωστόν, δεν βγάζεις άκρη.
Είναι δηλαδή δυνατόν στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα δύο πρώτα κόμματα να ισοψηφούν και στην περίπτωση αυτή την τρίτη θέση να καταλαμβάνει το «Ποτάμι» και στην πέμπτη η Χρυσή Αυγή, αλλά την ίδια ώρα στην εκτίμηση εκλογική επιρροής σε βουλευτικές εκλογές, είναι δυνατόν τα δύο πρώτα κόμματα να διαγκωνίζονται για την πρωτιά, αλλά τρίτο κόμμα να παραμένει η Χρυσή Αυγή και το «Ποτάμι» να κατεβαίνει στην τέταρτη θέση.

«Ούτε ανατινάχθηκε ούτε συνετρίβη»

Δώδεκα μέρες μετά, κι ενώ το Boeing 777 της Malaysia Airlines παραμένει άφαντο και το μυστήριο συνεχώς πυκνώνει, το πεδίο των ερευνών καλύπτει πλέον μια περιοχή 7,68 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή έκταση ίση με την έκταση της Αυστραλίας.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους στο έδαφός της με τη συνδρομή 21 δορυφόρων.

Αλλάζουν τα όρια για τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων


Η συμφωνία με την τρόικα έφερε και κάποια καλά νέα στο θέμα των κατασχέσεων για χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο.
Μετά τοπ πράσινο φως που άναψε η τρόικα αυξάνεται το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων στα 1.500 ευρώ. Σήμερα το όριο είναι στα 1.000 ευρώ σήμερα και ουσιαστικά βάζει στο στόχαστρο το σύνολο του ενεργού πληθυσμού.

Εκατοντάδες στρέμματα αποτεφρώθηκαν από πυρκαγιές σε Κοζάνη και Πέλλα

ΔΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις αποτεφρώθηκαν από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στους νομούς Κοζάνης και Πέλλας.

Κατεβάζει ρολά σήμερα και αύριο το δημόσιο

Από σήμερα ξεκινάει η 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥαντιδρώντας στις επικείμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στις 11 το πρωί διοργανώνεται συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.