Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία που κήρυξαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ.  Το δικαστήριο αφού απέρριψε και την πρόσθετη παρέμβαση των εναγομένων της ΕΣΗΕΑ έκρινε ότι «οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κηρύχτηκαν από τις 13/6 είναι παράνομες» και απαγορεύει τη συνέχισή τους. 

"Δράση": "Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι «σημαία ευκαιρίας»

Είναι εμφανές ότι δεν υπήρχε ούτε σοβαρό σχέδιο, ούτε σοβαρή προετοιμασία για την επανεκκίνηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από μηδενική βάση. Δεν υπήρχε επίσης εσωτερική συνεννόηση των εταίρων, που φαίνεται να συζητούν σήμερα την επαναφορά του σχεδίου Μόσιαλου-Αλιβιζάτου, το οποίο η μεν τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε ακυρώσει, η δε Νέα Δημοκρατία είχε απαξιώσει.

Τεχνητό φύλλο παράγει ενέργεια με 1,5 μπουκάλι νερό – Φθηνότερο από τα φωτοβολταϊκά (video)


texnito-fullo-100919Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της GE για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους σχετικά με τις καινοτομίες του μέλλοντος κέρδισε «το τεχνητό φύλλο».
Η ταινία που παρουσιάζει την εφεύρεση του χημικούDaniel Nocera, μια έξυπνη συσκευή που παράγει ενέργεια μιμούμενη τη φωτοσύνθεση και μπορεί να τροφοδοτήσει, σύμφωνα με τον δημιουργό της, τις ενεργειακές ανάγκες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το τεχνητό φύλλο δεν είναι τίποτα άλλο από έναν δίσκο πυριτίου, επιστρωμένο με καταλύτες που εκμεταλλεύονται το φως του ήλιο για να χωρίσουν το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο.

Φθηνό τεστ με ξίδι σώζει από τον καρκίνο

Ένα απλό τεστ με ξίδι μείωσε κατά 1/3 τους θανάτους από καρκίνο  του τραχήλου της μήτρας σε έρευνα με τη συμμετοχή 150.000 γυναικών στην Ινδία.
Η μελέτη παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο στο Σικάγο και οι γιατροί χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα «εκπληκτικά», τονίζοντας ότι το γρήγορο, φθηνό τεστ, που υποκαθιστά το τεστ ΠΑΠ, θα μπορούσε να σώσει ετησίως δεκάδες χιλιάδες γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες, εντοπίζοντας τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και καθιστώντας δυνατή την έγκαιρη θεραπεία.

Με προσωπικό 1.200 ατόμων ο νέος φορέας

Με ένα νομοσχέδιο γενικόλογο, γραμμένο στο... γόνατο, κακέκτυπο του προ διετίας σχεδίου Μόσιαλου για την αναμόρφωση της ΕΡΤ, παρουσίασε χθες η κυβέρνηση το προτεινόμενο πλαίσιο λειτουργίας του νέου φορέα στον οποίο -όπως όλα δείχνουν- μεταφέρονται πάμπολλες από τις αμαρτίες και παθογένειες της παλιάς και κλειστής, πλέον, ΕΡΤ.