Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

«Ντου» στο στούντιο ειδήσεων της ΝΕΤ

Ομάδα αγνώστων εισέβαλε λίγο μετά τις 9 μ.μ. στο κεντρικό στούντιο ειδήσεων της ΝΕΤ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για μία ομάδα 50-60 ατόμων οι οποίοι δηλώνουν φοιτητές, και διέκοψαν το δελτίο λίγο πριν βγει στον αέρα γιατί θέλουν να μιλήσουν για την κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ και την οικονομία.

«'Αστοχη» γερμανική καταχώρηση μιλά για επιστροφή σε δραχμές

Μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, έβγαλε στον αέρα διαφημιστική καταχώρηση που απεικόνιζε ένα αυτοκίνητο μπροστά από την Ακρόπολη, ενώ από κάτω ο τίτλος αναφερόταν σε επιστροφή της Ελλάδας στο νόμισμα της δραχμής.

Συγκέντρωση «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα -Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας

ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μελών του κινήματος των "αγανακτισμένων" και της ομάδας "Δεν πληρώνω".
Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κλείσουν τη λεωφόρο Αμαλίας, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι, σε μία περίπτωση έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών.

Λουκέτο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας


Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Τη στιγμή που το Υπουργείο εξαγγέλλει το «νέο» σχολείο, προχωράει χωρίς να δίνει εξηγήσεις, στην αναστολή λειτουργίας και στη συγχώνευση εκπαιδευτικών δομών, όπως τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), η λειτουργία των οποίων πορεία συμβάλλει στην ολόπλευρη εκπαίδευση των μαθητών και στην ευαισθητοποίηση όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης, αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση προσέφυγε η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων.Στην προσφυγή της χαρακτηρίζει την αύξηση αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η προδοσία των Αθηνών


Tου Nικου Γ. Ξυδακη
Σκεφτόμουνα πώς θα πω στον πατέρα μου ότι η σύνταξή του ψαλιδίζεται γιατί είναι δημοσιονομικά άδικη, ύστερα από 40 χρόνια ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν θα του πω τίποτε, θα το έχει ακούσει από τον υπουργό του LSE, καμουφλαρισμένο, με τις μετωνυμίες του Τρίτου Δρόμου, και θα το καταλάβει όταν πάει στην τράπεζα να εισπράξει. Τότε θα βαρυγκομήσει για τους Παπαντρέου που τους ψηφίζει τρεις γενιές, όπως το ‘χει κάνει πρόσφατα. Κι ύστερα θα γυρίσει στις γάτες του, στις λεμονιές και στο αγέρι του νησιού: αυτά δεν μπορούν να του τα πάρουν όσο ζει.

Ας κάνουν στην άκρη...


Tου Αλεξη Παπαχελα
Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει κυριολεκτικά τι θα μας ξημερώσει. Οι άνθρωποι που τη διοικούν θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για πρωτόγνωρα ζητήματα και ενδεχομένως σε συνθήκες κρίσης. Οσο ασύλληπτη και αν είναι η ευκολία με την οποία οι πολιτικοί αναφέρονται στην «ελεγχόμενη χρεοκοπία», δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν τα τεχνικά, πολιτικά, κοινωνικά κ.ά. προβλήματα μιας τέτοιας λύσης. Να ήταν όμως μόνο αυτό...

Εφικτή η πρόβλεψη σεισμών;

Ενώ έξι σεισμολόγοι δικάζονται για ανθρωποκτονία στην Ιταλία, τίθεται το θέμα των δυνατοτήτων έγκαιρης πρόβλεψης σεισμών.

Πάνε το χρέος στο 190%!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Λεηλασία! Εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πάσης φύσεως, συνταξιούχοι, νέοι, όλα γενικώς τα κοινωνικά στρώματα των Ελλήνων διακατέχονται από το βίαιο συναίσθημα ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως στόχο τη λεηλασία των εισοδημάτων τους.

Δεν θέλουν τη δραχμή οι Έλληνες


Υπέρ της παραμονής στο ευρώ και όχι της επιστροφή στη δραχμή ζητά το 66% των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue. Μόλις το 15% τάσσεται υπέρ της επιστροφής. Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας

Ν. Γκρούεφσκι: «Εμείς είμαστε Μακεδόνες»

«Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς θα ζήσουμε. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Λιβύη: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 1.270 πτώματα


Στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος που περιέχει τα πτώματα περισσότερων από 1.270 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μουάμαρ Καντάφι το 1996 στην φυλακή Αμπού Σαλίμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης.

Συνεδρίαση αύριο συνδικαλιστών της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία

Σε συνεδρίαση στα γραφεία του κόμματος, στη λεωφόρο Συγγρού, καλεί αύριο Δευτέρα, στις έξι το απόγευμα, τους εργαζόμενους στους φορείς που έχουν επιλεγεί για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, η γραμματεία συνδικαλιστικών φορεών της ΝΔ.

Ομιλία της κ. Ε. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου στην βουλή με θέμα την μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην εταιρία «Πετσετάκι». Δείτε το βίντεο

Το Καστρί σε… εργασιακή εφεδρεία

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ένα αριθμητικό δεδομένο που βρίσκεται «καλά κρυμμένο» στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, την οποία δημοσιεύει το Παρόν, αποτυπώνει το μέγεθος του πολιτικού προβλήματος το οποίο καλείται να διαχειριστεί το ΠΑΣΟΚ.

Δυο φίλες συναντήθηκαν μετά από 40 χρόνια

Στιγμές συγκινητικές και όμορφες εξελίχτηκαν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης όταν δυο φίλες συναντήθηκαν και πάλι μετά από 40 χρόνια.

Η κ. Φρειδερίκη Γιαννακίδου και η κ. Σοφία Σαμουηλίδου, δεν είχαν ποτέ σκεφθεί ότι το τρένο που τις πήγαινε στην ξενιτιά θα είχε αυτήν την διάρκεια και θα τις κρατούσε τόσα χρόνια μακριά. Ήταν εκείνα τα χρόνια που 20χρονα κορίτσια και αγόρια που έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Σήμερα, συνταξιούχες και οι δύο, με δάκρυα χαράς δοξάζουν τον θεό που τις αξίωσε να βρεθούν και πάλι μαζί.

«Δάκρυα, αίμα, μόχθος, ιδρώτας»

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, αλλά και επικεφαλής των οικονομικών που επανέλαβε περίπου τη ρήση του sir Winston Churchill: "Δεν έχω να σας προσφέρω τίποτα πέρα από αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα" είναι μεν ενδεικτικές του κλίματος της εποχής που διανύουμε, αλλά μας έδωσαν αφορμή να θυμηθούμε την πρωτότυπη ρήση και τον άνθρωπο που την ξεστόμισε.

Ιράκ: Εκρήξεις βομβών στη πόλη Κερμπάλα σκοτώνουν 22, τραυματίζουν 40


Νέο λουτρό αίματος προκάλεσαν σήμερα τέσσερις εκρήξεις βομβών στην πόλη Κερμπάλα νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 22 νεκρούς και 40 τραυματίες, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Έτσι σχεδιάζουν… το μέλλον μας!


‏ «Φτηνά πιόνια!»

Η εργασία, αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου σε όλες τις εποχές, γίνεται εφιαλτική προοπτική της μετατροπής του σε αντικείμενο-res, στo πολυβραβευμένο video, «el empleo», που κάνει το γύρο του κόσμου, του Αργεντινού Bou Grasso.

Το ΠΑΣΟΚ… μένει από ψηφοφόρους

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στην πολιτική επιστήμη, και ειδικότερα στο «άβατο» των δημοσκοπήσεων που επιχειρούν να προβλέψουν το μέλλον, διερευνώντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, η παράμετρος της «συσπείρωσης» των κομμάτων αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δεδομένα, που μπορεί να μελετήσει κανείς.

Το κόκκινο στυλό

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Ξοδεύουμε χρόνο, χαρτί και ενέργεια συζητώντας γι' αυτό που συμφωνούμε. Πόσο κακό είναι να μειώνονται μισθοί στο δημόσιο τομέα, να εξαπλώνεται η ανεργία στον ιδιωτικό, να κατρακυλάμε σε συνθήκες Βουλγαρίας, να πουληθεί δημόσια περιουσία και να κλείσουν οργανισμοί -έστω και αν δε χρειάζονται. Ανακυκλώνουμε το αυτονόητο και κάπου εκεί σταματά η συζήτηση. Για να ξαναρχίσει με την επόμενη αφορμή, να τραβήξει περίπου τον ίδιο δρόμο και να καταλήξει ακριβώς στο ίδιο σημείο. Αλλά, περιέργως, ούτε βήμα παραπέρα.

Ογδόντα συλλήψεις διαδηλωτών στο Μανχάταν

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΗΤ

Τουλάχιστον 80 διαδηλωτές συνέλαβε η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων ανθρώπων χθες στο Μανχάταν που προστέθηκε σε μια σειρά κινητοποιήσεων την περασμένη εβδομάδα εναντίον της απληστίας των επιχειρήσεων στη Γουόλ Στριτ.

Στο +6% το προβάδισμα της ΝΔ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η δημοσκόπηση της εταιρείας «Pulse» για τον Ελεύθερο Τύπο, επιβεβαιώνει τα ποιοτικά αλλά και αριθμητικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν όλες οι μετρήσεις που διενεργούνται τους τελευταίους μήνες: Η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει διακριτό προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τείνει αυξανόμενο, την ώρα που το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει μια πρωτοφανή για το ιστορικά χρονικά της Μεταπολίτευσης πολιτική φθορά, σε συνδυασμό με μια εντυπωσιακή αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης του.

Εξέγερση Δράμας. Μία άγνωστη πράξη ηρωισμού και μεγαλείου

Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που παραχωρήθηκε από τον Χίτλερ στους Βούλγαρους φασίστες του τσάρου Βόρις, ως δώρο για τη διέλευση από τη Βουλγαρία των γερμανικών στρατευμάτων προκειμένου να καταλάβουν την Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία, εγκαθιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1941 ένα εφιαλτικό, καταπιεστικό καθεστώς.

Υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Καμέλ Αμρ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Καμέλ Αμρ κάλεσε χθες την διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθεια των Παλαιστινίων να επιτύχουν την αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού Κράτους στον ΟΗΕ και καταδίκασε τη βία από πλευράς του Ισραήλ και τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, που περιέγραψε ως παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας.

Ανατροπή της θεωρίας του Αϊνστάιν

Ο Μάρκος Δράκος, ο οποίος κατάγεται από το Μόρφου της Κύπρου, είναι μέλος της ομάδας των επιστημόνων που ανέτρεψαν θεμελιώδεις αρχές της επιστήμης της σύγχρονης φυσικής, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, αφού ουσιαστικά οι έρευνες της ομάδας δείχνουν ότι ο περίφημος νόμος της Σχετικότητας του Αϊνστάιν ενδεχομένως να μην ισχύει, τουλάχιστον πλήρως.

Απεργούν εφοριακοί και τελωνειακοί στις 27 & 28/9


Σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους με το νέο μισθολόγιο για το δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Το κίνημα «Δεν πληρώνω» (www.denplironodenplirono.com) γεννήθηκε από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής και αποτελεί σάρκα από τη σάρκα όλων των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων. Μάχεται ακατάπαυστα εδώ και δύο χρόνια, προασπιζόμενο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών.