Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γνωρίστε την πόλη του μέλλοντος: Χτισμένη πάνω σε ράγες για να μετακινείται ανά πάσα στιγμή [εικόνες]


Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για μια πραγματικά καινοτόμα ιδέα είναι απλά μια παρέα τρελών τρελών επιστημόνων όπως αυτοί του αρχιτεκτονικού γραφείου Αρκιτίζερ οι οποίοι κατασκεύασαν την κινούμενη πόλη.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ Αέρας-φονιάς «πνίγει» τη Θεσσαλονίκη

Ως «θάλαμος αερίων» λειτούργησε τον περασμένο χειμώνα η Θεσσαλονίκη, με τις ουσίες που «ενοχοποιούνται» για καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις (ακόμη και για καρκινογενέσεις) να βρίσκονται σε επίπεδα έως και πέντε φορές υψηλότερα από την αμέσως προηγούμενη χρονιά -και όλα αυτά λόγω της καύσης ξύλου αντί πετρελαίου για τη θέρμανση των κατοικιών.

Του Άγγελου Ν. Βάσσου

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δυναμική είσοδος στο πεδίο της διαχείρισης απορριμμάτων

Δυναμική είσοδο στο πεδίο της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων επιδιώκει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια προχωρά σε επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ, ώστε να βελτιώσει τις υποδομές του, αλλά και να εκσυγχρονίσει τον ταλαιπωρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό του.

Tης Βαρβάρας Ζούκα

Έκλεψαν χρυσά εκθέματα από το αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων

Περίπου 60 χρυσά αντικείμενα εκλάπησαν από την αποθήκη του αρχαιολογικού μουσείου στα Σκόπια.

Ήταν τοποθετημένα σε κουτιά, καθώς επρόκειτο να μεταφερθούν στο νέο κτίριο του αρχαιολογικού μουσείου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του έτους.

Αλλαγή του καιρού απο σήμερα το βράδυ

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 11-11-2013
Αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, το Ιόνιο και την Πελοπόννησο, περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι πιο έντονα και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

H απίστευτη κομπίνα υδραυλικών – ηλεκτρολόγων για να μην κόβουν αποδείξεις

Με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής σε κλάδους όπως οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έστειλε νέες οδηγίες στις εφορίες, επισημαίνοντας ότι από το 2007 ο ΦΠΑ που πρέπει να εφαρμόζεται στις επισκευές κατοικιών, είναι ο χαμηλός άρα εν προκειμένω ο συντελεστής 13% και όχι 23%. Τι ήταν αυτό που υποχρέωσε, όμως, τον γ.γ. να εκδώσει εγκύκλιο για κάτι που ισχύει εδώ και 5 χρόνια;

Τα οκτώ δωμάτια ξενοδοχείων με την ωραιότερη θέα στον κόσμο



Κάποια ξενοδοχεία δεν προσφέρουν μόνο ανέσεις αλλά και θέα...
Και σίγουρα αυτή η θέα είναι ανεκτίμητη...
Ας δούμε λοιπόν τα οκτώ δωμάτια ξενοδοχείων με την καλύτερη θέα στον κόσμο.

Με τρεις όρους αρχίζουν οι πλειστηριασμοί από το 2014 - Ποια ακίνητα βγαίνουν στο σφυρ

Με σκοπό την προστασία των μικρομεσαίων νοικοκυριών που έχουν κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας κάτω των 220.000 ευρώ για τους άγαμους και μέχρι 280.000 ευρώ για τις τετραμελείς οικογένειες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κατεβάζει δύο προτάσεις, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που θα οδηγήσουν στη μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Βιβλική καταστροφή με 10.000 νεκρούς στις Φιλιππίνες

ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ
Τουλάχιστον 10.000 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του από τις Φιλιππίνες ο τυφώνας Χαϊγιάν, ένας από τους πλέον ισχυρούς που έχουν καταγραφεί, όπως ανέφερε την Κυριακή ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Αυτές είναι οι αποδείξεις που «μετρούν» στην Εφορία- Ποιες πρέπει να μαζέψετε [λίστα]

Αντιμέτωποι με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βρίσκονται και φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις ίσης αξίας με το 25% του εισοδήματος τους, με το μέγιστο απαιτούμενο όριο να αγγίζει τα 10.500 ευρώ.