Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αλλάζουν όλα στο καθεστώς για τα τραπεζοκαθίσματα

Δέσμη μέτρων για την προστασία του δημόσιου χώρου και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κίνησης των πεζών και κυρίως των ατόμων με αναπηρίες, έξυπνες λύσεις που διευκολύνουν τη διαδικασία του ελέγχου όχι μόνο από τις αρμόδιες αρχές αλλά και από τους απλούς πολίτες, καθώς και την υιοθέτηση μιας πολιτικής η οποία θα επιβραβεύει τους καταστηματάρχες που σέβονται τη νομιμότητα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο πλαίσιο για τα τραπεζοκαθίσματα, το οποίο εισηγείται η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Υπουργικές δηλώσεις-φωτιά θέτουν σε τροχιά σύγκρουσης κυβέρνηση και ΟΤΑ

Σύγκρουση με τους δημάρχους και τα συλλογικά όργανά τους προμηνύουν οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες των υπουργών για μείζονα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.



Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Αντιδράσεις και στην ΔΕΗ για τις προκλητικές αυξήσεις μισθών που αποφασίσθηκαν!

Μεγάλο λάθος αποδεικνύεται ότι ήταν η σπουδή κάποιων στην ΔΕΗ να υπογράψουν νεα  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφού οι αντιδράσεις που υπάρχουν δεν είναι μόνο από άλλες ομάδες εργαζομένων αλλά και από εργαζόμενους στην ίδια την ΔΕΗ.

Η φτωχή χώρα που δε δανείζεται και δε χρωστάει


Εσθονία, ένα ξεχωριστό οικονομικό παράδειγμα
«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να γίνουμε Εσθονία», είχε πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εν έτει 2012, σε μια συνέντευξή του σε τηλεοπτικό πάνελ, ως τότε υπουργός οικονομικών, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μειωθούν οι μισθοί της χώρας στα επίπεδα της μικρής βαλτικής χώρας.

ΣΤΗΝ 24H ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ DETROP 2015 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μεγάλη επιτυχία είχε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας “Detrop”,...

Ζηλιάρης Ρώσος έπεσε από εννιαώροφο κτήριο όταν του έκοψαν το ορειβατικό σκοινίΠροσπαθούσε να παρακολουθήσει τη σύντροφό του για να διαπιστώσει εάν τον απατά

Ζηλιάρης Ρώσος ο οποίος έκανε τον... κομάντο για να κατασκοπεύσει τη σύντροφό του νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση, αφού μια συνταξιούχος γειτόνισσα του έκοψε το σχοινί με το οποίο κρεμόταν από την ταράτσα ενός εννιαώροφου κτηρίου.

Η Ρωσία έτοιμη να "σπάσει" τις κυρώσεις υπέρ της Ελλάδας

Έτοιμη να συζητήσει τη συνεργασία με τη χώρα μας για προμήθεια ελληνικών φρούτων και λαχανικών σε μικτές επιχειρήσεις τροφίμων, είναι η Ρωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκόφ. 

Αγώνας δρόμου για τις πληρωμές ΜαρτίουΥΠΟΙΚ: Σε αναζήτηση εσόδων - Στο τραπέζι η έκτακτη εισφορά στους «πλούσιους» και οι φόροι σε ποτά-τσιγάρα-τυχερά παιχνίδια

Η κάλυψη των πληρωμών του Μαρτίου, έστω και με δυσκολία, είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς ξεκίνησε το δύσκολο 20ήμερο και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου φθίνουν.

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει κατάθλιψη

Μπορεί σε πολλούς ανθρώπους να ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: ακόμα και τα μικρά παιδιά είναι πιθανό να εκδηλώσουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Στους 70 πλέον οι νεκροί από την γρίπη

Στους 70 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από επιπλοκές της εποχικής γρίπης την Δευτέρα 2 Μαρτίου.

ΒΟΜΒΑ! Παραιτήθηκαν 2 Αντιστράτηγοι αναβλήθηκε το Συμβούλιο Αρχηγών

Παραιτήσεις δύο Αντιστράτηγων πριν καν συνεδριάσει το Συμβούλιο Αρχηγών. Το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 το πρωί αλλά αναβλήθηκε χωρίς να δοθεί εξήγηση. Αυτή ήρθε με τις παραιτήσεις των δύο Αντιστρατηγων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Συνελήφθη η Αγγελική Σπυροπούλου

Τη σύλληψη της καταζητούμενης για τρομοκρατία, Αγγελικής Σπυροπούλου, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Η σύλληψή της έγινε τις πρωινές ώρες στην περιοχή της Σαλαμίνας. Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη συνεργάτη του Χριστόδουλου Ξηρού και της οργάνωσης των «Πυρήνων της Φωτιάς.

Τα "παράθυρα" για σύνταξη σε ηλικίες 50-61 ετών

Δημόσιο – ΔΕΚΟ – Τράπεζες: Οι 14+1 κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να αποφύγουν τη βέβαιη αύξηση των ορίων ηλικίας στα 62 και στα 67.

Αποκλεισμένα 20 άτομα από κατολίσθηση στα Θερμιά Δράμας

Αποκλεισμένοι από χθες στον οικισμό Θερμιά βρίσκονται περίπου 20 άτομα ανάμεσα τους και δύο παιδιά. Λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να κοπεί η κυκλοφορία και από τις δύο εισόδους και εξόδους του οικισμού.

Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία - Θέλει να κόψει επί 10 μήνες το Αιγαίο στη μέση για ασκήσεις!

ΕΝΤΟΝΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εντολή για εντονότατο διάβημα στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και στην Τουρκία έδωσε ο Ν. Κοτζιάς -κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό- καθώς την Παρασκευή η Άγκυρα εξέδωσε μια από τις πλέον προκλητικές αγγελίες πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων.