Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ελλάδα - Τσεχία 1-2

Η Εθνική μας, δυστυχώς, δεν κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη που ήθελε στον αποψινό αγώνα με την Τσεχία. Το παιχνίδι στο Βρότσλαβ, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2012, έληξε με σκορ 1-2 και η Ελλάδα, μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί πλέον να ελπίζει στην πρόκρισή της στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το άλμα Τσίπρα από την “αλλαγή” στην… εθνική περιπέτεια

Το Ζάππειο έχει πράγματι μια… μυστικιστική δύναμη. Που απλώνει έναν μανδύα αυτο-υπονόμευσης, σε εκείνους που βιάζονται να εμφανιστούν στους διαδρόμους του, για να μορφοποιήσουν σε πολιτική ρητορική σκέψεις, ιδέες και προσωπικές επιθυμίες.

Νέοι Αγρότες: η ελπίδα για περιφερειακή ανάπτυξη

Μια νέα εθνική στρατηγική για την ελληνική γεωργία. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαραβέγια, για θέματα της Κ.Α.Π., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι προτάσεις της Commission για τη νέα ΚΑΠ, αποτελούν για εμάς μια μεγάλη πρόκληση. Πρόκληση για να χαράξουμε μια νέα εθνική στρατηγική για την ελληνική γεωργία, με ορίζοντα το 2020. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες, οι οποίες θα αποτελέσουν ασφαλή οδηγό τόσο κατά το στάδιο της διαπραγμάτευσης, όσο και της εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της ΚΑΠ. Στοιχεία όπως:

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όλο και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν photo stories στην Ελλάδα. Μετρώντας αντίστροφα τον χρόνο για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με το κάθε άλλο παρά… απόκρυφο υπονοούμενο ότι μετρά αντίστροφα συνολικά ο χρόνος της χώρας, εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης οδηγήσει σε άλμα στο κενό. Οι εικόνες συνοδεύονται συνήθως από σχολιασμό.

Νίκος Νικολόπουλος: " Με την λήξη του μεσοπρόθεσμου ξεκινάμε την σταδιακή επαναφορά των μισθών στο 2009"

«Επαναφορά της νομοθετικής ρύθμισης για την μετενέργεια στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως ίσχυε» δεσμεύτηκε, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε, με συνδικαλιστές και εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία στελεχών της ΔΑΚΕ, στο ξενοδοχείο «
MELIA».

Ο Σταύρος Καλαφάτης επικεφαλής κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε περιοχές της Τούμπας, του Παπαφείου και της Αγίας Τριάδας

Ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Υπ. Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος συντονιστής προεκλογικού αγώνα του κόμματος στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, περιόδευσε χθες και σήμερα ως επικεφαλής κλιμακίων σε περιοχές της Τούμπας, του Παπαφείου και της Αγίας Τριάδας.

ΑΥΡΙΟ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ. ΣΑΜΑΡΑ

 ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00  Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Μπάζωμα με απόβλητα μπαταρίας

Αποκατάσταση έκτασης του λατομείου Λιτοχώρου με επικίνδυνα απόβλητα καταγγέλλει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες εισηγούνται θετικά στη μελέτη περιβαλλοντικών όρων και η εταιρεία που διαθέτει το συγκεκριμένο υλικό διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Εφοπλιστές στον Τσίπρα: Ψάξε, ψάξε δε θα μας βρεις αν μας φορολογήσεις

Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες εφοπλιστές προειδοποιούν τον Α. Τσίπρα αν τους.... φορολογήσει
 Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου; Σύμφωνα με το αμερικάνικο πρακτορείο που έχει ανάγει σε αγαπημένη του ενασχόληση την κινδυνολογία και αγαπημένο του θέμα την αναμετάδοση των πολιτικών εξελίξεων της χώρας, οι εφοπλιστές θα εγκαταλείψουν τη χώρα αν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να τους φορολογήσει.
Όπως πάντως σημειώνει το πρακτορείο στο δημοσίευμα του, οι Έλληνες πλοιοκτήτες, όχι μόνο έβγαλαν περισσότερα από 175 δισ. δολάρια, αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια, αλλά λένε ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, εάν η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, "διακινδυνεύοντας και 60.000 θέσεις εργασίας".
Όλα αυτά, σε μία χώρα που βάλλεται ήδη από την ανεργία η οποία καλπάζει, όπως αναφέρει ο συντάκτης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg, 762 Έλληνες εφοπλιστές δεν καταβάλλουν φόρο για τα κέρδη που φέρνουν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα από το 1967. Και στη συνέχεια ο λόγος δίνεται ίδιους τους εφοπλιστές οι οποίοι δε δείχνουν να συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κρίση της Ελλάδας.

«Λαμπερή» η τελετή λήξης των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού για την περίοδο 2011-2012

Γοήτευσαν και ενθουσίασαν τους 1.000 και πλέον θεατές, που κατέκλεισαν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 το θέατρο του π. ΟΛΠΑ στη Μαρίνα, σε μια εντυπωσιακή παράσταση για την τελετή λήξης τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.
 Με μια ξεχωριστή εκδήλωση αντάξια της πλούσιας δράσης τους και της επιτυχούς παρουσίας τους, τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. «σφράγισαν» την επιτυχή διαδρομή τους κατά τη διάρκεια της χορευτικής περιόδου 2011-2012.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ «Καλύτερα να τελειώνουμε, παρά να ζούμε έτσι…»

«Χωρίς φάρμακο δεν πεθαίνεις, όταν πάσχεις από σκλήρυνση κατά πλάκας. Αν δεν πάρεις όμως το φάρμακό σου, χειροτερεύεις και συνεπώς το χρειάζεσαι περισσότερο, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την ασθένεια. Ωστόσο η εύρεσή του έχει γίνει πλέον ένας μαραθώνιος. Καλύτερα λοιπόν να φύγω από τη ζωή, να τελειώνω, παρά να ζω έτσι…».
 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Διαψεύδει η Δούρου ότι ήταν υπάλληλος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Θόρυβος έχει προκληθεί μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" για το ότι η Ρένα Δούρου διετέλεσε υπάλληλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου από το 2001. Διαβάστε αναλυτικά τι απαντά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
 
Σε δημοσίευμα - πρόκληση προχωρά σήμερα Τρίτη (12/06) η εφημερίδα "Δημοκρατία".

Τελευταίο αντίο στη Ζωρζ Σαρρή

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα το πρωί φίλοι και συγγενείς στη Ζωρζ Σαρρή, η οποία κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο. Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων.
Η παλαίμαχη ηθοποιός και αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων πέθανε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 87 ετών. Τα βιβλία της Ζωρζ Σαρή πούλησαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα από το 1991, πιθανότατα το απόλυτο ρεκόρ στην παιδική λογοτεχνία στην Ελλάδα.
Η Σαρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Η μητέρα της ήταν από τη Γαλλία και ο πατέρας της από το Αϊβαλί της Μικρ

Συνελήφθη διαρρήκτης με… πλούσιο βιογραφικό στην Θεσσλονίκη

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης - Ευκαρπίας τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων και μία ληστεία στην περιοχή της Πολίχνης. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 25χρονος αλλοδαπός, εις βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Κλοπή» και «Ληστεία».

Ο Τσίπρας… στα χνάρια του Βενιζέλου

Το Ζάππειο είναι ένας χώρος έμπλεος συμβολισμών για την Ελλάδα. Γι’ αυτό και η επιλογή του από τους πολιτικούς ως βήμα διάχυσης των ιδεών τους στην κοινωνία, έχει πάντοτε ιδιαίτερη σημειολογία.
Στο Ζάππειο, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής… μάντρωσε πριν από τρεις δεκαετίες την τότε πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, για να συνοδεύσουν οι ηγέτες με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους την υποδοχή της Ελλάδας στους κόλπους της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας.

Φυσικά και ετοιμάζονται για τη δραχμή…

Οι πληροφορίες του “Reuters” περί… εργώδους προετοιμασίας της Ευρώπης για την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφής στο νομισματικό καθεστώς της δραχμής, ήταν λογικό να διαψευστούν. Ήταν επίσης λογικό να προκαλέσουν νέα αναστάτωση εντός συνόρων, που εκτός από την ψυχολογική διάστασή του θέματος, στάθηκαν αφορμή για έναν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Η λογική φυσικά, έχει ακόμη μια παράμετρο.

Ν. Χουντής προς Κομισιόν: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες θα του ζητήσετε έγγραφες δεσμεύσεις, για την εφαρμογή του Μνημονίου, όπως κάνατε με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ;

        Oli Rehn: (σε ελεύθερη απόδοση): Έλα βρε αδελφέ... δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας... θα τα βρούμε

Νερό στο κρασί του βάζει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για την εφαρμογή του Μνημονίου, κ. Oli Rehn, με απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει έγγραφες δεσμεύσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Και η παράσταση (Τσιπραντρέου) συνεχίζεται…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υποθέτω ότι μέχρι την Παρασκευή το βράδυ – οπότε και θα δώσει την τελευταία του συνέντευξη στην ΕΤ-3 και στον «Λαβύρινθο» του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη – έχουμε να ακούσουμε κι’ άλλα από τον Αλέξη Τσίπρα.
Είναι δε πολύ πιθανόν να μην προλάβουμε να απαντήσουμε σε όλα με τρόπο που να αφομοιωθεί από τους υπό πίεση εν δυνάμει ψηφοφόρους του.

Η ατζέντα που κερδίζει τις εκλογές

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταφέρει να επιβάλλει στην πολιτική επικαιρότητα, την ατζέντα που ο ίδιος επέλεξε. Την ατζέντα που κερδίζει τις εκλογές, μιας και βρίσκεται σε μεγαλύτερη αντιστοίχιση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Τότε υπήρχε ένας Εθνάρχης…

… Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της Ελλάδας του 1975, που υπέβαλε με ενθουσιασμό αλλά και εθνική αυτοπεποίθηση, αίτημα ένταξης στην ΕΟΚ, με την Ελλάδα του 2012, που απειλείται ευθέως με εξοβελισμό από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πάμε γερά, “ελληνικά”!

Τελείωσε χθες η πρώτη σειρά των αγώνων σε όλους τους όμιλους του Euro. Tα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι καμία ομάδα δεν είναι αχτύπητη. Η Ελλάδα απέδειξε στο 1ο παιχνίδι ότι συγκαταλέγεται στις έμπειρες ομάδες της γηραιάς ηπείρου. Έδειξε χαρακτήρα, επέστρεψε από ένα καταστροφικό γι’ αυτήν ημίχρονο και το αποτέλεσμα αφήνει σε αυτήν μία γλυκόπικρη γεύση. Μόνο η Ισπανία, ίσως, κατά διαστήματα έπιασε απόδοση παρόμοια της …Μπαρτσελόνα. Όμως Τσάβι, Ινιέστα και Φάμπεργκας συνεπικουρούνται από τον Νταβίντ Σίλβα, που δεν είναι με τίποτα Λιονέλ Μέσι!

Στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του ανακοινώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα γιατί «μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα».

Ο Νίκος Χανιάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα.

Έλληνες γρηγορείτε…

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Και τα αδιέξοδα καλά κρατούν. Αδιέξοδα. Και πάλι αδιέξοδα. Και φόβος για περισσότερα αδιέξοδα σ’ όλο το εύρος της πολιτικοκοινωνικής μας ζωής…
Η γνωστή ρήση ότι στη ” δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”, δεν ισχύει σε κοινωνίες όπου επικρατεί η παραπλάνηση και η σύγχυση που προκαλεί την επιπόλαια εντύπωση ότι η δημοκρατία είναι ευθύγραμμη και καλύπτει ένα συγκεκριμένο πεδίο.

Πως ερμηνεύονται οι κινήσεις Πάγκαλου

Τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά πολύ πιο έντονα από χθες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δείχνει μια τάση έντονης δημόσιας δραστηριοποίησης. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξε στις τελευταίες εκλογές να μην είναι υποψήφιος, αποχωρώντας έτσι από την ενεργό πολιτική, δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει να ασχολείται με τα κοινά.

Ο Ραγκούσης έτοιμος για το μεγάλο βήμα

Όταν ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες η συζήτηση για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι δυνητικοί υποψήφιοι ήταν αρκετοί. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Γιάννης Ραγκούσης.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει σε ερείπια”

Μεγάλη συγκέντρωση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Κηφισιά, μετά από πρωτοβουλία του Δημήτρη Καλογερόπουλου, στον οποίο έχει αναθέσει ο Αντώνης Σαμαράς την ευθύνη οργανωτικής διαχείρισης της Β’ Αθηνών, της περιφέρειας στην οποία κατά τα φαινόμενα θα κριθεί η εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Η συμφωνία Ε.Ε. – Ισπανίας επιβεβαιώνει τη διορατικότητα του Αντώνη Σαμαρά και αναδεικνύει τη σοβαρότητα των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ


Η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων Βορείου Ελλάδος προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ από τον κόσμο της εργασίας στην κεντρική της εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη και ώρα 8.30 μ.μ στο Ξενοδοχείο Porto Palace ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

«Η Περίθαλψη και η Υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να παρέμβει δημιουργικά στην αποσόβηση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε με έμφαση απευθυνόμενος προς τους φαρμακοποιούς, «ότι είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο».

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΟΝ Χ. ΑΗΔΟΝΟΠΟΥΛΟ

Να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία καλεί όλους τους πολίτες ο Χάρης Αηδονόπουλος, με δήλωση που έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.Ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Αηδονόπουλος, που ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», σε δήλωση του καλεί όλους τους υποστηρικτές του να «αφήσουν τους ευκαιριακούς κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι δυστυχώς αρέσκονται στην εύκολη και ευχάριστη καταγγελία και υποσχεσιολογία και να ισχυροποιήσουν τη Νέα Δημοκρατία, γιατί αυτή αποτελεί τη μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη με ξεκάθαρο φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ Θεσσαλονίκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Θεσσαλονίκη υφίσταται την «επίθεση» των αφισοκολλητών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο «νεοτσαμπουκάς» των στελεχών του γίνεται ορατός στην πόλη, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ανικανότητας της Διοίκησης Μπουτάρη να διατηρεί σε λειτουργία έναν σοβαρό μηχανισμό καθαριότητας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαραβέγια, για θέματα της Κ.Α.Π., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι προτάσεις της Commission για τη νέα ΚΑΠ, αποτελούν για εμάς μια μεγάλη πρόκληση. Πρόκληση για να χαράξουμε μια νέα εθνική στρατηγική για την ελληνική γεωργία, με ορίζοντα το 2020.

Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα – Έως 39 την Τετάρτη!

Κόκκινο θα χτυπήσει ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες αφού σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει ακόμη και 39 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 35 και κατά τόπους έως 36 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.