Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σπρώχνουν την Ελλάδα στο γκρεμό

Μια μέρα πριν την κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's έδωσε ένα ακόμα χτύπημα στην Ελλάδα. Εκτιμά ότι θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση χρέους και προβλέπει χρηματοδοτικό κενό
Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε η Standard and Poor's το απόγευμα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα υποβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά τρεις βαθμίδες από "Β" σε "CCC" (Junk).
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μερική αναδιάρθρωση των χρεών της ή σε επιμηκυνση αποπληρωμής.Το νέο χτύπημα έρχεται μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα και μετά την ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της νέας φοροκαταιγίδας.Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην πείθει ότι έχει πραγματικά σχέδιο αποτελεσματικό για την έξοδο της χώρας από την κρίση.Στην ανακοίνωση της Standard and Poor's εκτιμά ότι θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό από το 2012 και οποιαδήποτε συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη βοήθεια θα θεωρηθεί ως ντε φάκτο χρεοκοπία.Επίσης αναφέρει ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος είναι μεγάλοι, καθώς υπάρχουν έντονες πολιτικές διαφωνίες.

ΥΠΟΙΚ: "Η έκθεση βασίζεται σε φημολογίες"

Η νέα "βαριά" υποβάθμιση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίοι σημείωσε ότι ο οίκος αξιολόγησης παραβλέπει την προσπάθεια της κυβέρνησης και τις διαβουλεύσεις των εταίρων μας για την παροχή νέας βοήθειας.

Εξώδικο στο Δήμο στέλνει το τουριστικό τρενάκι

Με εξώδικη απάντηση, ένσταση, διαμαρτυρία και επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, στρέφεται κατά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, η εταιρεία με την επωνυμία “Ζακυνθινά Τρένα ΕΠΕ”, με αφορμή την ανάρτηση, προ δεκαπενθημέρου στην ιστοσελίδα του Δήμου του σχεδίου της κανονιστικής απόφασης, προς συζήτηση και τελική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, της ρύθμισης κυκλοφοριακών θεμάτων.
Μεταξύ των άλλων ρυθμίσεων που αναφέρονται, είναι η λειτουργία τουριστικού τρένου, την οποία, μάλιστα, η Επιτροπή κρίνει “ασυμβίβαστη με τη διάρθρωση του οδικού δικτύου”, προτείνοντας τον περιορισμό των δρομολογίων σε δύο και, μάλιστα, σε ορισμένα χρονικά περιθώρια.
“ΗΜΕΡΑ” Ζακύνθου



Ο μεγάλος συμβιβασμός για το “ελληνικό πρόβλημα”


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν πιστέψουμε το πρακτορείο «Bloomberg», η Ελλάδα μπορεί να χαμογελάει, έστω και συγκρατημένα. Η επίτευξη συμφωνίας για το «ελληνικό πρόβλημα», που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα σε «αστικό μύθο», με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να την επιδιώκουν, αλλά να μην παραμερίζουν τις επιμέρους αντιθέσεις τους, φαίνεται να βρίσκεται στο «παρά ένα», από τη στιγμή που τα δυο κεντρικά πρόσωπα του «δράματος», ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τείνουν να καταλήξουν στον «μεγάλο συμβιβασμό».
Ο Γάλλος απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μοιάζουν έτοιμοι να κοιτάξουν το μέλλον της ευρωζώνης, που περνάει εκ των πραγμάτων και αναπόφευκτα μέσα από τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, καθαρογράφοντας το πλαίσιο συμφωνίας για την επιμήκυνση της ωρίμανσης του ελληνικού χρέους, με τρόπο που δεν θα επιτρέψει στις αγορές να θεωρήσουν την εξέλιξη «πιστωτικό γεγονός», και να… κραυγάσουν «χρεοκοπία».
Η «ταμπακιέρα» αφορά φυσικά στον χαρακτήρα που θα έχει η συμμετοχή ιδιωτών σε αυτή την επιμήκυνση, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένει ότι θα πρέπει να είναι εθελοντική, ώστε να μην αφήσει «παράθυρα» για να θεωρηθεί χρεοκοπία, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της συμμετοχής των ιδιωτών κατόχων ομόλογων, μιας και χάρη σε αυτή την προϋπόθεση πέτυχε να εξασφαλίσει την έγκριση της Μπούντεσταγκ στη συμμετοχή της Γερμανίας και στο νέο δάνειο.
Σύμφωνα με το «Bloomberg», εκείνος που θα κάνει το αναγκαίο… βήμα πίσω, είναι ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, και μάλιστα με διπλωματικά μαεστρικό τρόπο, καθώς θα επικαλεστεί την υποχρέωση όλων να συμβάλλουν στην διατήρηση της νομισματικής «ακεραιότητας» του ευρώ. Προκειμένου να μην ξεκινήσει ένα ντόμινο «εσωτερικής κατάρρευσης» στην ευρωζώνη, με δραματικά απρόβλεπτη κατάληξη, που δεν θα άφηνε ανεπηρέαστη ούτε την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Eurogroup “ξεμπλοκάρει” την 5η δόση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η «Τρίτη του μεγάλου απεγκλωβισμού» θα είναι πιθανότατα το αυριανό 24ωρο, καθώς σε έκτακτη Σύνοδο του Eurogroup αναμένεται να επιβεβαιωθεί η πολιτική απόφαση για την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, μέσω επέκτασης της οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας.
Η Σύνοδος του Eurogroup είναι έκτακτη, θα ακολουθήσει εκείνη του Eco/Fin, και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα είναι το «κλειδί» για να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση της 5ης δόσης της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ζητήσει να δεσμευτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη «βιωσιμότητα» της ελληνικής χρηματοδότησης για το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αναιρέσει το ΔΝΤ τις εντάσεις του, και να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.
Από τη στιγμή που οι αποφάσεις του Eurogroup θα κινηθούν στο παραπάνω, αισιόδοξο σενάριο, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του μήνα, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα επισφραγίσουν τον τερματισμό του θρίλερ, ανακοινώνοντας την πολιτική απόφαση στήριξη της Ελλάδας, μέχρι το 2014.



Ο Παπανδρέου στερείται πλέον λαϊκής νομιμοποίησης και οι βουλευτές σιωπούν!!!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου στερείται εδώ και πολύ καιρό οποιασδήποτε λαϊκής νομιμοποίησης και όσο συνεχίζει να παραμένει γαντζωμένη στις καυτές καρέκλες της εξουσίας, τόσο πιο πολύ αποκαλύπτει το ολοκληρωτικό της πρόσωπο και τόσο πιο απεχθής γίνεται στον ελληνικό λαό. Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι είναι ο ίδιος αναλώσιμος και γνωρίζει επίσης πως από τη στιγμή που θα προκηρύξει εκλογές,....
θα έχει παύσει αυτόματα να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας για πάντα. Αυτό το γνωρίζει πλέον πολύ καλά, γι’ αυτό και εκλογές δεν πρόκειται πλέον να κάνει, εκτός και αν τον πάρουν σηκωτό από την πρωθυπουργική καρέκλα.
Τρεις είναι οι βασικότεροι παράγοντες από τους οποίους προκύπτει η έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης:
1) Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το λαό κατά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζει σήμερα.
2) Η πραξικοπηματική de facto άσκηση της εξουσίας κατά παράβαση του Συντάγματος, αφού το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις με βάση τα οποία κυβερνά την χώρα, είναι πράξεις αντισυνταγματικές και άκυρες.
3) Η πλήρης δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και η διαμαρτυρία των πολιτών στις πλατείες δείχνουν ότι υπάρχει προφανέστατη αναντιστοιχία μεταξύ της υπάρχουσας σύνθεσης της Βουλής και του εκλογικού σώματος. Αν αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε τις παλιές αρμοδιότητες από το Σύνταγμα, θα είχε ήδη προκηρύξει εκλογές.
Λίγο ως πολύ, όλα αυτά είναι κατανοητά και γνωστά. Εκείνο όμως που δεν είναι κατανοητό είναι η πλήρης «πειθαρχία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ίδια την καταστροφή τους, μαζί με τον κ. Παπανδρέου..Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε από πού αντλούν αισιοδοξία ότι θα την γλιτώσουν πολιτικά.Ξέρουν βέβαια ότι αν αύριο γίνουν εκλογές, οι πιο πολλοί από αυτούς δεν θα επανεκλεγούν.Όταν όμως θα έχουν κάνει δύο φορές το ίδιο αμάρτημα, δηλαδή θα έχουν ψηφίσει και το μνημόνιο 2, τότε ίσως και να μην μπορούν πλέον να κυκλοφορούν.
hassapis-peter

Παραλύει η Ελλάδα την Τετάρτη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση να προγραμματίζεται στις 11:00 στο πεδίο του Άρεως. Στις 10:00 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.Από την απεργία αναμένεται να κατεβάσουν ρολά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας ενώ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.
Απεργούν επίσης οι υπάλληλοι των τραπεζών.
Στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιουνίου θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.
Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού ενώ τα πλοία θα είναι όλο το 24ωρο δεμένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.
Αύριο αναμένεται και η απόφαση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας για να μπορέσουν οι απεργοί να κατέβουν στις πορείες που θα γίνουν στο Κέντρο.
Την ίδια μέρα στις 07:00 το πρωί οι Αγανακτισμένοι δίνουν νέο ραντεβού έξω από την Βουλή. H συγκέντρωση θα γίνει το πρωί για να ενωθούν οι απεργοί μαζί με τους Αγανακτισμένους σε ένα μεγάλο κάλεσμα κατά των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
ΟΑΣΘ.Στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011
 Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, από την έναρξη έως 08:00΄π.μ. και από 21:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε..Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄ π.μ. και έως τις 08:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα Αμαξοστάσια.Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της στάσης εργασίας θα παράσχει μερικώς, την συγκεκριμένη ημέρα και ώρες, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της πόλης


Γιατί δεν είναι εφικτή η συναίνεση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει φέρει στην επιφάνεια τα εσωτερικά προβλήματα της Ευρωζώνης κι έχει οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κομβικό σημείο: ή προχωράει η Ένωση ή προοδευτικά αποσυντίθεται. Η Ευρώπη χρειάζεται χρόνο για να λύσει το «ελληνικό πρόβλημα» ώστε να προετοιμασθούν η Ιρλανδία, η Πορτογαλία κι η Ισπανία για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ελληνικής αναδιάρθρωσης.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυριαρχούσα αντίθεση στην Ευρώπη για το ελληνικό πρόβλημα είναι αυτή μεταξύ της ΕΚΤ και της Γερμανίας. Το κεντρικό στοιχείο της αντίθεσης είναι η αποδοχή εκ μέρους των κατεχόντων ελληνικών ομολόγών επιμήκυνσης, δηλαδή να δεχθούν τώρα ή αργότερα στη λήξη τους ομόλογα επιμήκυνσης με μετατεθημένη χρονικά ημερομηνία ωρίμανσης.
Μέσα από τις ευρωπαϊκές αντιθέσεις αρχίζει προοδευτικά να διαμορφώνεται ένα μεσοπρόθεσμο πλαίσιο για την προστασία της Ευρωζώνης μέσω μιας προστατευμένης και διατεταγμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Για να μπορέσει να λειτουργήσει η προστασία που θα προσφέρει το υπό διαμόρφωση πλαίσιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιέζουν διότι πιστεύουν ότι η πολιτική συναίνεση θα επιφέρει μεγαλύτερο βαθμό κοινωνικής συναίνεσης και αύξηση αξιοπιστίας στις αγορές. Γι’ αυτό πιέζουν έντονα τον Κο Α. Σαμαρά.
Σε αυτό το σημείο και με τη μορφή παρένθεσης θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η «ελληνική συμπεριφορά», η συμπεριφορά του μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου είναι συνάρτηση του βαθμού ομοιογένειας και συνοχής της Ε.Ε. Η σχέση είναι αμφίδρομη. Ή αναφερόμαστε σε Ευρωπαϊκή Ένωση με προοπτική συνεχούς και προοδευτικής εμβάθυνσης στην οποία υπάρχει οικονομική ιεραρχημένη (αλληλο)εξάρτηση αλλά και αλληλεγγύη ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά ο χώρος ή αναφερόμαστε σε μια Ευρώπη συνασπισμού εθνών όπου η αλληλεγγύη ονομάζεται βοήθεια και είναι αποτέλεσμα της ιεραρχημένης οικονομικής (αλληλο)εξάρτησης. Είναι προφανές ότι το πνεύμα διαπραγμάτευσης είναι διαφορετικό στην καθεμιά από τις δύο περιπτώσεις.
Είναι αυτονόητο ότι ένας μεγαλύτερος βαθμός σύγκλισης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για το σχέδιο μιας ολοκληρωμένης Ευρώπης με θεσμούς και μηχανισμούς στήριξης και πρόωθησης του οικοδομήματος θα είχε ως αποτέλεσμα έναν σαφώς μεγαλύτερο βαθμό συναίνεσης στον πολιτικό κόσμο και στην ελληνική κοινωνία διότι θα παρείχε καλύτερη δυνατότητα προσαρμογής και μηχανισμούς για την υποβοήθηση της ανάπτυξης. Οι παραπάνω παρατηρήσεις βέβαια, δεν μειώνουν την υποχρέωση της Ελλάδας για σοβαρή προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.
Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι δυνατόν να δοθεί ουσιαστική συναίνεση εκ μέρους της ΝΔ σε αυτό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Μόνο υπερψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων τα οποία θα αφορούν συγκεκριμένα μέτρα. Εάν λοιπόν ο Κος Πρωθυπουργός θέλει να προβάλει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό αντί της προβολής του προσωπικού του και κομματικού του εγώ στο εσωτερικό, ξέρει πολύ καλά ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει.
Γιατί όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική συναίνεση; Διότι η φιλοσοφία, οι επιλογές της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε διαφορετική κατεύθυνση. Διότι οι ιεραρχήσεις στις επιλογές της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι αντιαναπτυξιακές. Φορολογία πάνω στη φορολογία, αναποτελεσματικότητα, κυνήγι μαγισσών και λαϊκισμός. Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στο εσωτερικό ακροατήριο, έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι η δικαιότερη κατανομή θυσιών. Είναι εγκλωβισμένος σε αυτό το στόχο του και χτίζει την πολιτική του γύρω από τις απαιτούμενες θυσίες, και όχι γύρω από την προοπτική της ανάπτυξης. Η πολιτική του διώκει την ιδιωτική οικονομία (καταθέτες, επενδυτές, καταναλωτές, μικρομεσαίους) και «σκοτώνει» τη δυναμικότητα της οικονομίας μέσω της υπερφορολόγησης. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με αναλογία 52%-48% μείωση δαπανών-αύξηση φόρων βάζει θηλιά στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας. Η «κατά γράμμα» υλοποίηση του , κυρίως από την πλευρά των εσόδων θα σημαίνει και αφαίρεση του υποστηρίγματος κάτω από τα πόδια του κρεμασμένου.
Για να είναι δυνατή η αποτελεσματικότερη κατανομή των θυσιών θα πρέπει η χώρα να βγεί το ταχύτερο από τη βαθιά ύφεση και να προσπαθήσει να πετύχει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης. Θα πρέπει να υπάρξει πίτα για να μπορέσει να την μοιράσει. Αλλιώς κατανέμεις με πιο «δίκαιο τρόπο» τη φτώχεια , με συνέπεια η ψαλίδα της οικονομικής ανισότητας να διευρυνθεί. Ένα 15%-20% του πληθυσμού θα παραμείνει οικονομικά εύρωστο και το υπόλοιπο μέρος θα μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο τη μιζέρια. Η πολιτική αυτή , δεν αντέχεται ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά.
Η πολιτική της κυβέρνησης του Κου Γ. Παπανδρέου έχει οδηγήσει στην απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών αλλά και των κατόχων κεφαλαίων. Η συνεχής μείωση των καταθέσεων κι η διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι η πιο σαφής αλλά και ουσιαστική μέτρηση της έλλειψης εμπιστοσύνης. Η ανάπτυξη πρώτα απ’ όλα χρειάζεται κεφάλαια και επενδυτές, και αυτά για να προσελκυθούν χρειάζονται απλά μέτρα προσέλκυσης κι όχι μέτρα δίωξης. Κι αυτό το οποίο παρατηρούμε είναι ότι τα χρήματα «φεύγουν» κι ότι οι προοπτικές ανάπτυξης απομακρύνονται. Η διαφυγή των κεφαλαίων δεν οφείλεται στο μειωμένο πατριωτισμό αλλά στον αυξημένο λαϊκισμό και στην απροσάρμοστη πολιτική.
Οι διαφορές φιλοσοφίας και προσέγγισης της οικονομικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να αποτυπωθούν σε πολλά επίπεδα. Τα κυριότερα όμως είναι τα εξής:
•Η μονοδιάστατη εισπρακτική λογική της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης.
•Η σχέση επίπεδο φορολογίας-επίπεδο παροχής των Δημόσιων υπηρεσιών.
•Η εμπιστοσύνη στη δυναμικότητα της επιχειρηματικότητας και των δυνατοτήτων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
•Ο ρόλος του επαναπατρισμού των κεφαλαίων.
•Η θέση του ελληνικού κεφαλαίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη.
•Η προσέγγιση του εφοπλιστικού κόσμου ο οποίος κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος για την έξοδο από την κρίση και τη μείωση του χρέους.
•Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας των ιδιωτικοποιήσεων.
Εάν βέβαια , η αποδεδειγμένα αποτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ωθήσει την επόμενη κυβέρνηση η οποία απομακρυνόμενη από λανθασμένες ιδεοληψίες του παρελθόντος, αποφασίσει με πραγματιστικό τρόπο να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ενσωματώνοντας το ουσιαστικό μέρος των προτάσεων της ΝΔ, τότε εκ των πραγμάτων είναι δυνατόν να επιτευχθεί υψηλός βαθμός συναίνεσης.
Σε δύο όμως τομείς, είναι άμεσα δυνατή κάποια μορφή συναίνεσης με δεδομένο ότι τα δύο κόμματα εξουσίας συμφωνούν στο στόχο μείωσης του ελλείμματος και σε αυτόν της μείωσης του χρέους: μείωση του κράτους και ιδιωτικοποιήσεις.
Το μέγεθος της μείωσης του Κράτους και του Δημοσίου τομέα είναι στόχος ο οποίος είναι δυνατόν να προσδιορισθεί ποσοτικά. Οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών, η μείωση του λειτουργικού κόστους, ο προσδιορισμός του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του είναι στόχοι σχετικά εύκολα προσδιορίσιμοι. Με ορίζοντα το 2020 είναι δυνατόν να εκπονηθεί καινούριο οργανόγραμμα για το Δημόσιο Τομέα, να προσδιορισθεί ο απαιτούμενος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, το κόστος της μισθοδοσίας και η κατανομή του προσωπικού ανά Υπουργείο και Υπηρεσία. Η μείωση του κράτους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μείωση των ελλειμμάτων από την πλευρά των δαπανών και είναι το μέρος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων .
Ο όρος ιδιωτικοποίηση περιέχει το ποιοτικό στοιχείο του δυναμισμού της ανάπτυξης και συνεπώς είναι προτιμότερος από τον όρο αποκρατικοποίηση, όρος ο οποίος υποδηλώνει απλώς απεμπλοκή του κράτους αλλά με εισπρακτική πρόθεση. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορεί να θεωρηθούν μόνο μέσο μείωσης του χρέους αλλά το πρώτο βήμα στο δρόμο για την επανασύνδεση της Ελλάδας με την αξιοπιστία και το βασικό κανάλι ροής (ξένων) κεφαλαίων προς την Ελλάδα.
Οι ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να θεωρηθούν ως ο μοχλός ανάπτυξης, αναβάθμισης των υπηρεσιών , ορθολογικότερης αξιοποίησης των οικονομικών πόρων και αποτελεσματικότερης λειτουργίας της οικονομίας.
Ο Κος Α. Σαμαράς έχει δίκιο στο να μη συναινεί σε μια οικονομική πολιτική «κουρελού», χωρίς κατεύθυνση, με αντιφατικά μέτρα και με αντιαναπτυξιακή φιλοσοφία. Η μη συναίνεση δεν αποτελεί φυγή από τις ευθύνες. Είναι στάση προσδιορισμένη από τις εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες και υπενθυμίζει τη δυνατότητα αλλά και την ανάγκη συνεχούς (ανα)διαπραγμάτευσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Ο Κος Γ. Παπανδρέου δεν καταφέρνει να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες για τους Έλληνες είναι μικρές σε σχέση με τις ευκαιρίες για τους ξένους. Παραποιώντας την πραγματικότητα, υπέσκαψε τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, την εξέθεσε δυσανάλογα σε κινδύνους συνεχίζοντας τη λαϊκίστικη πολιτική της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Εμφανίστηκε ως ο πατριώτης ο οποίος αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ας τις αναλάβει λοιπόν με έργα, κι ας φανεί περισσότερο πατριώτης από κομματικός υπηρέτης. Διότι εάν θέλει να φανεί πραγματικά πατριώτης, θα πρέπει υποχρεωτικά να θυσιάσει ένα κομμάτι του κόμματος για το καλό της πατρίδας και για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Τουλάχιστον οι μεγάλοι κίνδυνοι στους οποίους εξέθεσε τη χώρα, να αποφέρουν ένα μικρό αλλά ουσιαστικό όφελος. Και ότι συνεισέφερε με τις αποφάσεις του στην απεμπλοκή της χώρας από τον κρατικισμό και τον κομματισμό τους οποίους διόγκωσε με έντονο τρόπο το κόμμα στο οποίο προεδρεύει.



Να φύγουν όλοι! Κάτω η κυβέρνηση ΠAΣOK και το Mνημόνιό της.

Έξω η Tρόικα ΔNT / EKT / EE - Διαγραφή του χρέους. Γενική πολιτική απεργία διαρκείας
Mετά την πλατεία Tαχρίρ του Kαΐρου και των άλλων αραβικών πόλεων, η Puerta del Sol της Mαδρίτης, η πλατεία της Bαρκελώνης, οι πλατείες της Iσπανίας. Kαι από τις 25 Mαΐου 2011, η Πλατεία Συντάγματος στην Aθήνα, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, οι πλατείες όλων των πόλεων της Eλλάδας. Oι χωρίς φωνή βρίσκουν φωνή, δυνατή φωνή. Xωρίς την επίσημη πατρονία. Xωρίς την ψεύτικη, αλλότρια λάμψη των τηλεοπτικών φακών. Xιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες βγαίνουν στους δρόμους, στο προσκήνιο της ιστορίας. Kι όλοι μαζί, βροντοφωνάζουν:
«Eεε, ωωω, πάρτε το Mνημόνιο και Φύγετε από ‘δω!» Nα τιμωρηθούν οι κλέφτες. Aυτοί που οδήγησαν την Eλλάδα στη χρεοκοπία, οι βατοπεδινοί και οι μιζαδόροι, πρέπει να πάνε φυλακή κι οι άνομες περιουσίες τους να δημευτούν. Nα τιμωρηθούν τα λαμόγια του χρηματιστηρίου, οι βδέλες των Oλυμπιακών Aγώνων, οι λήσταρχοι του καπιταλισμού.Tώρα οι χωρίς μέλλον, τα παιδιά με τα πτυχία που βλέπουν την πόρτα της ανεργίας, οι εργάτες που ρίχνονται στην ανεργία και την μιζέρια, οι μαγαζάτορες που βλέπουν το μαγαζάκι τους να κλείνει από την πιστωτική ασφυξία των τραπεζών και τη φορομπηξία του κράτους, λένε: ΦTANEI ΠIA! NA ΦYΓOYN ΌΛOI.Tο οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης, της ανισότητας, της αδικίας, το διεφθαρμένο πολιτικό κοινοβουλευτικό σύστημα, μαζί με το σύστημα των τοπικών Kαλλικρατικών επιβητόρων της εξουσίας, το σύστημα της αισχρής τηλεοπτικής δημοκρατίας που δεν έχει τίποτα το δημοκρατικό, το κράτος της καταπίεσης και της καταστολής, πρέπει επιτέλους να τελειώσουν. Aρκετά με την τυρανία των εκπροσώπων της Tρόικας, των διεθνών τραπεζών, του διευθυντηρίου των Bρυξελλών, της ντόπιας και ξένης χρηματιστικής ολιγαρχίας. Tώρα ο γίγας λαός, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, σηκώνουν κεφάλι. Aυτοί που σε «κανονικές εποχές» έσκυβαν το κεφάλι και έσκαβαν, τώρα λένε ΦTANEI! O γνωστός G.A.P του ΠAΣOK, με τη συναίνεση όλου του πολιτικού συστήματος, από τη δεξιά του Σαμαρά και τη φασίζουσα και ρατσιστική ακροδεξιά του Kαρατζαφέρη, ως την υποταγμένη αριστερά, γονατίζει μια ολόκληρη χώρα, ρίχνει στην εξαθλίωση ένα λαό, μετατρέπει την Eλλάδα σε αποικία εκχωρώντας την εξουσία στους Tροϊκανούς του ΔNT/EKT/EE, όπως πριν ενάμισυ αιώνα στους Bαυαρούς και μετά τη χρεοκοπία του 1897 στoν ΔOE. Γιατί; για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, είναι η απάντηση. Όμως, ένα χρόνο μετά το Mνημόνιο Nο1, με το τοκογλυφικό επιτόκιο, είμαστε βαθύτερα στη χρεοκοπία και μετά τα 110 δις ευρώ πρέπει να δανειστούμε άλλα 65 δις. Mε το αυτοαναπαραγόμενο χρέος, συνθλίβουν όλη τη χώρα. Ληστεύουν μισθούς, συντάξεις, πετσοκόβουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, κάνουν λάστιχο τα εργασιακά δικαιώματα, τσακίζουν το βιοτικό επίπεδο με τον ΦΠA και τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, κλείνουν τα εργοστάσια και τα μαγαζιά, δημιουργούν νέες στρατιές ανέργων, ξεπουλάνε ΔEH, OTE, EYΔAΠ και EYAΘ, T.T., όλα τα «ασημικά» της χώρας, γιατί; Για να προσφέρουν θυσία στο Mολώχ του τραπεζικού κεφαλαίου, 28 δις ο Kαραμανλής και πάνω από 85 δις ο Παπανδρέου. Στην ουσία για να πληρώνουνται τα τοκοχρεωλύσια στους διεθνείς τοκογλύφους του γερμανικού και γαλλικού παρασιτικού καπιταλισμού και στους υπερατλαντικούς αφέντες των HΠA. Mπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς. Xωρίς την τυρανία και την εκμετάλλευση της ντόπιας και διεθνούς τραπεζικής και χρηματιστικής καπιταλιστικής ολιγαρχίας. Άμεση διαγραφή του χρέους. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο, τη διεφθαρμένη και κυνική παρέα του Γιωργάκη. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Kαμμιά αναδόμηση δεν μπορεί να γίνει με τα φθαρμένα και απαξιωμένα υλικά, πολιτικά και οικονομικά, του καπιταλιστικού συστήματος. Όλοι στους δρόμους, όλοι στις πλατείες.Συμμετοχή στις λαϊκές συνελεύσεις, στις μαζικές διαδηλώσεις. Έχουν αρχίσει να μας φοβούνται. Φεύγουν απ’ τη Bουλή τρεχάτοι μεσ’ τα σκοτάδια του Eθνικού Kήπου και στην Kέρκυρα φυγαδεύονται με καΐκια. Σε λίγο τα ελικόπτερα δεν θα αρκούν για τον G.A.P.
Tώρα είναι η στιγμή της μαζικής δράσης, να επεκταθούμε στον χώρο, να κερδίσουμε τον χρόνο. Άμεσα πρέπει να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Aπεργία Διαρκείας. Xωρίς τους καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες, το στημένο παιχνίδι διαμαρτυρίας με τις 24ωρες απεργιακές τουφεκιές. Mια απεργία και καλή. Mε ένα Kέντρο Aγώνα στην Πλατεία Συντάγματος και πολλά Kέντρα Aγώνα σε όλες τις πόλεις, με τα συνδικάτα που αγωνίζονται, με συνδικαλιστικές συσπειρώσεις που μάχονται, ανένταχτους και οργανωμένους, ντόπιους και μετανάστες, εργαζόμενους και άνεργους, με τις μαχόμενες πολιτικο-συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, μαζί με κοινωνικά στέκια και γενικές συνελεύσεις πλαιτειών. Nα οργανώσουμε άμεσα τη Γενική Aπεργία Διαρκείας, να παραλύσουμε την παραγωγή, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει τα Mνημόνιά της και να φύγει.
KATΩ TO MNHMONIO – KATΩ O ΠAΠANΔPEOY KAI H KYBEPNHΣH THΣ TPOΪKAΣ
ΔIAΓPAΦH TOY XPEOYΣEΘNIKOΠOIHΣH TΩN TPAΠEZΩN XΩPIΣ AΠOZHMIΩΣH, KATΩ AΠO EPΓATIKO EΛEΓXO, ΓIA NA ΔOΘEI ANAΣA ΣTHN TEΛMATΩMENH OIKONOMIA
EΠANEΘNIKOΠOIHΣH TΩN ΔEKOH YΓEIA, H ΠAIΔEIA, OI ΣYΓKOINΩNIEΣ EINAI ΔHMOΣIA AΓAΘA KAI ΠPEΠEI NA EINAI ΔΩPEAN.ΔHMEYΣH THΣ ΠEPIOYΣIAΣ TΩN BATOΠEΔINΩN KAI MIZAΔOPΩN.
ΨΩMI – ΠAIΔEIA – EΛEYΘEPIA. TO ΣYNΘHMA TOY ΠOΛYTEXNEIOY NA AΠOKTHΣEI ΣAPKA KAI OΣTA.OXI ΣTHN AΠOΣTEΩMENH AΣTIKH KOINOBOYΛEYTIKH ΔHMOKPATIA. EPΓATIKH EΞOYΣIA ME AIPETOYΣ, ANAKΛHTOYΣ EKΠPOΣΩΠOYΣ, ΠOY ΘA ΠΛHPΩNONTAI ME TO MEΣO MIΣΘO TOY EPΓATH.EΞΩ AΠO THN EE TΩN MONOΠΩΛIΩN. MAZI ME THN EYPΩΠAΪKH EPΓATIKH TAΞH, ENΩMENEΣ ΣOΣIAΛIΣTIKEΣ ΠOΛITEIEΣ ΣTHN EYPΩΠH KAI TON KOΣMO.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Καταγγελία της σαπίλας στη Δικαιοσύνη

 Ευγενίας Γ. Κουτσουλιέρη,Συγγραφέως-Αρθρογράφου
Από την απλή ανάγνωση διατάξεων, βουλευμάτων και αποφάσεων, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε εάν υφίσταται διαπλοκή ή όχι. Από την έναρξη της διαδικασίας της δίκης (σε περίπτωση που για τα μάτια του κόσμου γίνεται δίκη), αντιλαμβάνεται κανείς εάν υφίσταται μεροληψία ή όχι. Ουσιαστικά στέλνετε τους Πολίτες ως πρόβατα επί σφαγή, σε μία Δικαιοσύνη, που αρνείσθε να ελέγξετε και τους υποχρεώνετε σε φόρο υποτελείας, με βλάβη των συμφερόντων τους (το κύκλωμα διεκδικεί συχνά πυκνά τα σπίτια τους και σεις το επιτρέπετε. Δεν φτάνει που αδικούνται,πρέπει να πληρώνουν και αυτούς που τους αδίκησαν)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

(Με την ιδιότητα του Πολίτη,
στο όνομα του οποίου λόγω Πολιτεύματος, λαμβάνονται οι αποφάσεις)
Αξιότιμους κ.κ.: Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας , Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων , Πρόεδρο Ελληνικής Κυβερνήσεως ,Υπουργό Δικαιοσύνης,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [ως Προϊσταμενικής αρχής, διασφάλισης της ανεξαρτησίας στην Δικαιοσύνη] , Προέδρους κομμάτων αντιπολίτευσης , ΄Ελληνες Βουλευτές ,΄Εντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο (λόγω της υποχρέωσης των υπηρετούντων σε αυτά,μη επιλεκτικής ενημέρωσης της Κοινωνίας)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι , Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενεύη) , Εθν. Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου , 3/θμια συνδικαλιστικά όργανα εργαζομένων(λόγω των θιγομένων δικαιωμάτων) , Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Αξιότιμοι κύριοι,

Η ανεξαρτησία στο χώρο της Δικαιοσύνης, δεν αποτελεί επιλεκτική συνθήκη γι΄ αυτούς που την υπηρετούν, αμειβόμενοι μάλιστα από τον Ελληνικο λαό. Αποτελεί κατά-κτηση των λαών, που χαρακτηρίζει το Πολίτευμα, ενώ η χειραγώγησή της από οποιον-δήποτε, καταλύει το Πολίτευμα και ως πράξη, έχει το μέγεθος της εσχάτης προδοσίας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.
΄Απαντες με δηλώσεις Σας, έχετε επισημάνει τη σήψη και τη διαφθορά στο χώρο της Δικαιοσύνης.΄Απαντες έχετε υποσχεθεί ότι θα φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο», ενθαρρύνοντας σε καταγγελίες τους Πολιτες. Το μόνο που συμβαίνει και το γνωρίζετε, είναι ότι το μαχαίρι βρίσκει τρόπους να ξεγλυστρήσει από το στόχο του και να καρφωθεί σ΄αυτόν που τόλμησε να καταγγείλει και μάλιστα, όχι εστιάζοντας σε οποιοδήποτε κόκκαλο, αλλά σε όργανα ζωτικής σημασίας, που κλείνουν δια παντός το στόμα.
Το τι συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, είναι καταγραμμένο σε αμέτρητες σελίδες στο διαδίκτυο (η πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου, έρχεται να καλύψει το κενό της επιλογής των ΜΜΕ, να σιωπούν, για θέματα που πάντα αποτελούσαν και ήταν «είδηση»). Κατά κόρον απαλλακτικά Βουλεύματα, για τους μετέχοντες σε σκάνδαλα, για παιδεραστές, για εμπόρους ναρκωτικών, για εγκληματίες κατά της ζωής, της αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.Αμέτρητες και οι καταδίκες της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσω των οποίων επιδικάζονται τεράστια ποσά, τα οποία καλείται ο Ελληνικός λαός να καταβάλει στα θύματα της Δικαιοσύνης, και όχι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι, οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους, συνεχίζοντας να δικάζουν, προάγονται και ευημερούν σε βάρος μας, παρά την οικονομική και ηθική βλάβη που μας έχουν επιφέρει, λαμβάνοντας άδικες αποφάσεις στο όνομά μας.
Το τι ακριβώς συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, αποτυπώνεται και στη συνέντευξη του τ. Α΄αντιπροέδρου του Α.Π., κ. Παπανικολάου, η οποία αντί να αποτελέσει το έναυσμα ερεύνης στο σύνολό της και στην παραμικρή της λεπτομέρεια, κατέληξε με την μέθοδο της αποσιώπησης από αρμοδίους και ΜΜΕ, ως μη υφισταμένη, δίνοντας την ευκαιρία και την ευχέρεια στους καταγγελθέντες μέσω αυτής να την πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων, με την μέθοδο της «αυτοκάθαρσης» του χώρου τους, δια του αποχαρακτηρισμού εγκλημά-των, σε.. πειθαρχικά παραπτώματα, από τα οποία άπαντες απαλλάσσονται, ώστε αν παρ΄ελπίδα κάτι φτάσει στο ακροατήριο,να υφίσταται το πρόκριμα της απαλλαγής!!! ΄Ετσι το νέο εφεύρημα της «αυτοκάθαρσης», καθιστά τον ελεγχόμενο,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ελεγκτή του εαυτού του, εντάσσοντας τις επιταγές του Συντάγματος και των νόμων, στην απόλυτη εξουσία της δικής του συνείδησης (τι συνείδηση μπορεί να διαθέτει κάποιος που παραβιάζει τους νόμους και αδικεί, ώστε να του δώσουμε ως Πολιτεία και το δικαίωμα να αυτοκαθαρθεί, συνεχίζοντας με την αυτή συνείδηση να δικάζει και να αμείβετε από εργοδότες, που τους θεωρεί και τους συμπεριφέρεται ως υποτελείς στην εξουσία του;).
΄Όταν η κυρά της Ρω ύψωνε την ελληνική σημαία στο ακριτικό νησί, δεν φανταζόταν ότι επ΄ονόματί της, θα λαμβάνονταν αποφάσεις υπέρ παιδεραστών και εμπόρων ναρκωτικών. ΄Όταν οι πατεράδες και οι παππούδες μας έδιναν τη ζωή τους για την Ελευ-θερία και την υπεράσπιση των Δικαίων του λαού,έναντι κατακτητών φασιστικής αντίληψης και συμπεριφοράς, δεν μπορούσαν να διανοηθούν, ότι στο όνομα αυτού του λαού, θα εκδί-δονταν απαλλακτικές διατάξεις και βουλεύματα για κακουργήματα και εγκλήματα που στρέφονται κατά της ιστορικής φυσιογνωμίας (κοινωνικής και πολιτιστικής) αυτού του λα-ού, ούτε μπορούσαν να φανταστούν ότι η Πολιτεία θα παραχωρούσε, στους εκδότες των ανω-τέρω, ως δικαίωμα την «αυτοκάθαρση» και δεν θα τους επέβαλε τον έλεγχο που επιβάλλει στους λοιπούς Πολίτες και μάλιστα στην περίπτωσή τους, έλεγχο και με λαϊκή συμμετοχή.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης,

Η προάσπιση της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί πρωτίστως δική σας, πολιτική ευθύνη και εναπόκειται στον δικό σας προϊσταμενικό έλεγχο, να διακριβώσετε τις παραβάσεις και να ενεργήσετε κατά νόμο, και όχι σ΄αυτούς που καταγγέλλονται για παραβάσεις. Οι αναφορές στο διαδίκτυο για παραδικαστικό κύκλωμα,που πολλάκις δρα σε αγαστή συνεργασία με κομματικούς και θρησκευτικούς χώρους, όπως καταγγέλλει και στην συνέντευξή του ο κ. Παπανικολάου και όχι μόνο, και οι καταδίκες της Ελλάδος από την ΕΕΑΔ, θα πρέπει να Σας προβληματί-σουν και όσον αφορά τους υπηρετούντες σε υπηρεσίες του Υπουργείου Σας, σε σχέση με τους ελέγχους που κάνουν, αφήνοντάς σας εκτεθειμένο σε πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορεί παιδεραστές να απαλλάσσονται με Βουλεύματα, που συνέταξαν μόνοι τους. Δεν μπορούν να υπάρχουν εισαγγελικά κείμενα, που εμφανίζουν ένα παιδί 9 ½ ετών, ότι παρενόχλησε τον μεσήλικα, δραστηριοποιούμενο σε κομματικό χώρο πατριό του, δεν μπορεί να υπερέχουν οι ισχυρισμοί διαδίκου, των αποφάσεων του ΣτΕ, δεν μπορεί για τον θάνατο του μικρού Π. Βασιλέλλη που συντάραξε το Πανελλήνιο (τότε τα ΜΜΕ πρόβαλαν το θέμα), να έχουν απαλλαγεί με Βουλεύματα άπαντες (αυτό δεν το πρόβαλαν τα ΜΜΕ), δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι, στο εγχείρημα εγκλεισμού υγιούς παιδιού σε τρελλοκομείο, δεν μπορεί να υπάρχουν απαλλακτικά Βουλεύματα για ξυλοδαρμούς μέχρι θανάτου, δεν μπορούν οι καταγγελίες των Πολιτών να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων, υφιστάμενες τον έλεγχο αυτών που έχουν καταγγελθεί (και εδώ οι υπηρεσίες του Υπουργείου Σας, έχουν ευθύνη) κλπ.
Από την απλή ανάγνωση διατάξεων, βουλευμάτων και αποφάσεων, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε εάν υφίσταται διαπλοκή ή όχι. Από την έναρξη της διαδικασίας της δίκης (σε περίπτωση που για τα μάτια του κόσμου γίνεται δίκη), αντιλαμβάνεται κανείς εάν υφίστα-ται μεροληψία ή όχι. Ουσιαστικά στέλνετε τους Πολίτες ως πρόβατα επί σφαγή, σε μία Δι-καιοσύνη, που αρνείσθε να ελέγξετε και τους υποχρεώνετε σε φόρο υποτελείας, με βλάβη των συμφερόντων τους (το κύκλωμα διεκδικεί συχνά πυκνά τα σπίτια τους και σεις το επι-τρέπετε. Δεν φτάνει που αδικούνται,πρέπει να πληρώνουν και αυτούς που τους αδίκησαν)
Κύριε Υπουργέ, ως Πολίτης, που και στο όνομά μου, τολμούν λειτουργοί της Δικαιοσύνης, απολαμβάνοντες απουσία κάθε ελέγχου, να εκδίδουν τέτοιες αποφάσεις, Σας καλώ, ως υπερασπιστή της εφαρμογής του Συντάγματος και των νόμων μέσω Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, να παραστείτε σε εκδικάσεις (για να μορφώσετε ο ίδιος, που κατά συνταγματική υποχρέωση προασπίζεται το θεσμο, άποψη, του τι ακριβώς συμβαίνει) υπόθεσης παιδεραστίας, η οποία επιπροσθέτως συνδέεται και με κομματικούς χώρους και άλλους χώρους εξουσίας (γι΄αυτό αλλωστε το απαλλακτικό Βούλευμα, συντάχθηκε από τον ίδιο τον καταγγελθέντα). Προς τούτο, θα σας ενημερώσω για τις ημερομηνίες εκδικάσεων, καθώς και άπαντες τους παραλήπτες της παρούσης, και άπαντες κατά την κοινοποίηση.
Θεωρώ ότι δεν μπορείτε να στέλνετε τον Πολίτη να δικάζεται, από άτομα που δεν ελέγχονται κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, απολαμβάνοντας ιδιαίτερου καθεστώτος «αυτοκάθαρσης», που καταργεί την συνταγματικη επιταγή της ισότητας, πριν η Πολιτεία εγγυηθεί την ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη. Με τις επικρατούσες συνθήκες, που μπορεί να απευθυνθεί ο Πολιτης; Πρέπει δηλαδή να δηλώσει συμμετοχή στο Big-brother, με την ελπίδα να καταστήσει γνωστό το προβλημά του, ή να ζητήσει Πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα, για τη συστηματική και παγία προσβολή των δικαιωμάτων του;
Αθήνα 30.1.2011
(το διάβασε κανένας πουθενά εδώ και 6 μήνες;)
stopcartel Newsdesk

Ο “χειρότερος εχθρός” του Γιώργου


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο «Βήμα της Κυριακής», δηλαδή σε ένα παραδοσιακό Μέσο, που έχει εξασφαλίσει τις τελευταίες δεκαετίες πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεκδίκηση της εγκυρότητας καθώς και στη διαμόρφωση των εξελίξεων, αποτελεί «ψυχογράφημα» της προσωπικής και πολιτικής πραγματικότητας την οποία βιώνει ο Πρωθυπουργός. Ίσως και να εξηγεί εν μέρει την αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου να βρει λύσεις στα αδιέξοδα, και να αναστρέψει την τάση εκλογικής καταδίκης του ΠΑΣΟΚ.
Η φράση-κλειδί που μαρτυρά… τι συμβαίνει, είναι φυσικά η αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, «Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου, να περάσει όσα περνώ». Και αποτυπώνει απερίφραστα τη δυσκολία που αισθάνεται ο Πρωθυπουργός να διαχειριστεί μια μη-συμβατική κατάσταση, με μη-συμβατικούς όρους και μεθοδολογία.
Αν και προέρχεται από ένα μεγάλο και ιστορικό πολιτικό «τζάκι», ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προχώρησε ποτέ «by the book». Πτυχές ενός αντι-συμβατικού χαρακτήρα, ήταν εκείνες που ανάγκασαν ακόμη και τον «δύσκολο» Μίμη Ανδρουλάκη, να τον περιγράψει ως «δολοφόνο με το χαμόγελο». Υποστηρίζοντας ότι πίσω από την ευγενή φυσιογνωμία που βλέπει κανείς, κρύβεται μια βαθιά πολιτικοποιημένη προσωπικότητα, που βρίσκει κάθε φορά τον τρόπο να φτάσει στην επίτευξη ενός στόχου.
Μιλώντας για «χειρότερο εχθρό» και «όσα περνώ», ο Γιώργος Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι βρίσκεται υπό καθεστώς πρωτοφανούς για τον ίδιο πίεσης: Μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ένα Κίνημα με τα παραδοσιακά στελέχη του οποίου δεν είχε ποτέ κώδικα επικοινωνίας, στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό, όπου δεν βλέπει κανέναν πρόθυμο να του προσφέρει τη συναίνεση που ζητάει, αλλά και στο διεθνές σκηνικό, όπου το μεγάλο στοίχημα των CDS είναι αν ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρωθυπουργός στα χέρια του οποίου χρεοκόπησε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ταυτόχρονα του στενού πυρήνα της ευρωζώνης.
Στην πραγματικότητα, και για όσους τον ξέρουν καλά, ο «χειρότερος εχθρός» του Γιώργου Παπανδρέου, είναι αυτή την περίοδο ο δικός του αποπροσανατολισμός. Το γεγονός ότι επιχειρεί να χαράξει τη στρατηγική της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ, με τετριμμένους όρους, «συνομιλώντας» με το «όλον ΠΑΣΟΚ» και όσους δεν δέχτηκαν ποτέ την επικράτησή του στη μάχη για την ηγεσία το 2007.
Ενώ, θα μπορούσε να… γίνει ο εαυτός του. Να βγει από τα καθιερωμένα πλαίσια, και να λειτουργήσει αντισυμβατικά, σε ένα πεδίο στο οποίο δεν μπορούν να παίξουν όσοι του κάνουν «μαθήματα ηγεσίας» στα υπουργικά συμβούλια και στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Να… πάει πλατεία, για παράδειγμα. Και να ζητήσει τα αιτήματα των «Αγανακτισμένων», ώστε να προχωρήσει βάσει αυτών σε δημοψήφισμα. Για μια «άλλη Ελλάδα».



Η κρίση της ηγεσίας και όχι… της πολιτικής


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε μια εποχή κατά την οποία η πολιτική βιώνει μια διαρκή αμφισβήτηση σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες, μια Τουρκία που βρίσκεται στο στάδιο της μετάβασης προς τον εκσυγχρονισμό, έρχεται να μας προσφέρει τη «χρήσιμη εξαίρεση». Αποδεικνύοντας ότι δεν είναι η πολιτική εκείνη που διέρχεται την κρίση, αλλά οι ηγετικές φυσιογνωμίες, που μοιάζουν να απουσιάζουν επιδεικτικά.
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει για 3η συνεχόμενη φορά τις εκλογές στη γειτονική χώρα. Παρουσιάζοντας γεωμετρική άνοδο στο ποσοστό της κοινωνικής αποδοχής του: Το 2002 συγκέντρωσε 34,3%, το 2007 46,6% και χθες άγγιξε το ψυχολογικό όριο του 50%. Όπως είπε και στον επινίκιο λόγο του, ένας στους δυο Τούρκους που προσήλθαν στις κάλπες, προτίμησε τον άλλοτε δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, που φυλακίστηκε για τέσσερις μήνες, κατάφερε ωστόσο να διαμορφώσει μια πολιτική ατζέντα, που έπεισε την τουρκική κοινωνία να τον ακολουθήσει, χωρίς συμπλέγματα, ανησυχίες και ενστάσεις για ενδεχόμενη κατάργηση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.
Ο Ερντογάν μοιάζει να είναι «ο τελευταίος των χαρισματικών». Ένας ηγέτης ο οποίος κατάφερε να συνδέσει την προσωπική πολιτική διαδρομή του, με την εθνική ανάταση μιας χώρας. Οριοθέτησε τις εθνικές προτεραιότητες με ρεαλιστική αξιολόγηση και πραγματιστική προσέγγιση. Και είδε την κοινωνία να τον αποδέχεται, να συμφωνεί μαζί του, και να τον ακολουθεί.
Το παράδειγμα Ερντογάν βέβαια προσφέρεται για μελαγχολική θεώρηση του πως… ήταν κάποτε η πολιτική. Ένας ηγέτης κρινόταν στη διάρκεια της θητείας του, και εφόσον η αξιολόγηση της κοινωνίας για το έργο του είχε θετικό πρόσημο, στις επόμενες εκλογές συγκέντρωνε περισσότερες ψήφους.Αυτή άλλωστε θα έπρεπε να είναι η γεωμετρία της Δημοκρατίας και της προόδου. Ώστε να αυξάνονται κάθε φορά οι απαιτήσεις μιας κοινωνίας από τον ηγέτη της, και εκείνος να υποχρεώνεται να αλλάζει διαρκώς, ώστε να μην περιορίζεται σε απλό θεατή των εξελίξεων. Αλλά να τις καθορίζει ο ίδιος.



Η Ελλάδα σε ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων στην Ευρώπη


Οι Γερμανοί μπλόφαραν παίζοντάς το σκληροί με την χώρα μας, ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν…

Όσο ο καιρός περνάει και ο Jeffrey δεν μπορεί να εξασφαλίσει την περιβόητη «συναίνεση», που θα σήμαινε την αποδοχή και νομιμοποίηση των νέων επώδυνων μέτρων, τόσο οι Ευρωπαίοι -και ειδικά οι Γερμανοί- αρχίζουν να …αποκαλύπτονται. Αρχίζουν να φανερώνουν τον εκνευρισμό τους και την αμηχανία τους, πράγμα πολύ επικίνδυνο σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ, σαν αυτό που έχουν ξεκινήσει να παίζουν με την Ελλάδα. Αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια η πραγματική κατάσταση, που είναι η δεινή οικονομική θέση της Ευρώπης.
Αρχίζω να πιστεύω πως ο Σαμαράς έχει αντιληφτεί την κατάσταση που διαμορφώνεται και παίζει αρκετά καλά το χαρτί της «άρνησης». Ίσως αυτό να οφείλεται σε απλή σύμπτωση, διότι είχε εγκλωβιστεί από την αρχή στην άρνηση του Μνημονίου και δεν μπορούσε να κάνει πίσω, ίσως όμως να οφείλεται και σε διορατικότητα. Το μέλλον θα δείξει. Σημασία πάντως έχει, πως αν καταφέρει να κρατήσει έως τέλους την σκληρή στάση άρνησης, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει τελικά νικητής, τουλάχιστον στο πεδίο των εντυπώσεων, διότι οι «σκληροί» Γερμανοί αρχίζουν σιγά-σιγά να …υποχωρούν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν έναν ενδεχόμενο οικονομικό όλεθρο, δεν υπάρχει όμως στο μεταξύ αμφιβολία, πως ο δικός μας όλεθρος θα συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη και θα ανατρέψει τα όποια σχέδια της Γερμανίας για ομαλή διαφυγή!
Οι Γερμανοί μπλόφαραν, παίζοντάς το σκληροί με την χώρα μας, ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν… Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης, Φόλκερ Κάουντερ, το δείχνει αυτό. Εκτιμά, ότι αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ενδέχεται να απειληθεί νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση.
«Μπορώ να κατανοήσω τις αγωνίες των [γερμανών] πολιτών. Αλλά αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα θα είναι πολύ επικίνδυνο και κατ΄ επέκταση ανεύθυνο», λέει στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» (12.6.11). Ο κ. Κάουντερ προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί βοήθεια, «η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει, θα διασαλευτεί το σύστημα δημοσιονομικών και άλλων χωρών και η συνέπεια θα είναι μία νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση».
Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σημειώνει ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά», αλλά ταυτόχρονα συνδέει τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα με αυστηρές προϋποθέσεις.
Προτείνει άρα τη συνέχιση της παρτίδας, μολονότι έχουμε δει τα χαρτιά τους.
Θα μπορούσε κάποιος να πει στο σημείο αυτό, πως μολονότι είμαστε θεωρητικά οι χαμένοι, μπορούμε εντούτοις να βγούμε ωφελημένοι από την κατάσταση αυτή, αν παίξουμε σωστά το τελευταίο μας χαρτί, που είναι ο φόβος των Γερμανών!
Εγώ πάντως τολμώ να τονίσω, πως εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα πια, διότι ό,τι ήταν να πάθουμε το πάθαμε, τώρα οι δανειστές μας φοβούνται ποιο πολύ από εμάς. Δεν μπορούν να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε… Εμείς έχουμε σήμερα το πάνω χέρι… Και τώρα είναι η σειρά μας να παίξουμε!
Το γερό διαπραγματευτικό μας χαρτί, είναι: Η ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ……και η αναδιαπραγμάτευση των όρων του πρώτου μνημονίου, ώστε να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα εθνικά μας συμφέροντα. ‘Ολα δείχνουν, πως αυτός που παίζει σήμερα το χαρτί της Ελλάδας δεν είναι άλλο ο Jeffrey και ο ΠΑΠΑΚ αλλά ο Σαμαράς!
αυτός που παίζει σήμερα το χαρτί της Ελλάδας δεν είναι άλλο ο Jeffrey και ο ΠΑΠΑΚ αλλά ο Σαμαράς!


Alkimosarchive



ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ Ο ΠΙΟ ΚΟΝΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Με ύψος μόλις 59,93 εκατοστά, το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κατέγραψε έναν Φιλιππινέζο, ως τον κοντύτερο άνθρωπο στον κόσμο. Τον Τζάνρεϊ Μπαλάουινγκ, το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του σιδηρουργού Ρεϊνάλντο Μπαλάουινγκ.

Γιατί ασκούν πιέσεις στον Σαμαρά


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Η χωρίς προηγούμενο πίεση που ασκούν τον τελευταίο καιρό στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον κ. Σαμαρά, οι ανώτατοι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προκαλεί εύλογες απορίες και ανομολόγητες ανησυχίες, στον Ελληνικό λαό!
Σε συνδυασμό μάλιστα με τα ασφυκτικά και υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα της Τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις (και το πούλημα) της δημόσιας περιουσίας, και επίσης σε συνδυασμό με τη σύνθεση της υπό κηδεμονία Επιτροπής ιδιωτικοποιήσεων, οι «ανομολόγητες ανησυχίες», για το πότε, πόσο και σε ποιους θα πουληθούν (και από «ποιούς» πραγματικά) τα «ασημικά της Πατρίδας», γίνονται μεγαλύτερες.
Αυτά τα ερωτήματα –υπ’ όψη- δεν τα θέτουν οι «λαϊκιστές». Τα θέτουν όλοι οι Έλληνες, πλην εκείνων που ξέρουν ήδη τις απαντήσεις, σ αυτά. Και ας προσποιούνται ότι τάχα δεν τις ξέρουν.
Όμως ακόμη και οι Καταλανοί ξέρουν. Ο Χοσέ Ασεμπίγιο π.χ.(ο γνωστός) σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, υπογραμμίζει αναφερόμενος στις προτάσεις του για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού, ότι «οι Γερμανοί όμως έχουν αντιρρήσεις επειδή χρηματοδοτούν την κρίση και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει τη δημιουργία εταιρείας με στόχο την ιδιωτικοποίηση, πράγμα που εγώ δεν θα δεχόμουν, διότι σημαίνει τη σοβαρή απώλεια εθνικής κυριαρχίας»!!
Είναι λοιπόν απολύτως ακατανόητη αυτή η ευρωπαϊκή συγχορδία πιέσεων προς τον κ. Σαμαρά. Γιατί όλοι αυτοί οι «πιέζοντες» αξιωματούχοι της Ε.Ε. είναι πολιτικές προσωπικότητες που άσκησαν ή και ασκούν στις χώρες τους τις ανώτατες κυβερνητικές ευθύνες και επομένως γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμιά διεθνής ή διμερής υποχρέωση δεν αναλαμβάνεται από μια δημοκρατική χώρα, με την προοπτική ότι θα ισχύσει μόνο μέχρι την εκπνοή της θητείας της εν ενεργεία Κυβέρνησης.
Η συνέχεια του Κράτους είναι η θεμελιώδης αρχή της διεθνούς αλλά και της εσωτερικής έννομης τάξης. Ουδείς διανοείται ότι κάθε νέα Κυβέρνηση και κάθε νέα Βουλή, οποιασδήποτε χώρας, θα πρέπει να επικυρώνει εκ νέου όλες τις συμβάσεις, τους νόμους, τις συνθήκες ή υποχρεώσεις που ανέλαβαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, από συστάσεως της Πολιτείας. Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα!
Υποπτεύεται δηλαδή ο κ. Φιγιόν ή ο κ. Ρομπέι ή ο κ. Όλι Ρέν ή όποιος άλλος κυρία ή κύριος εμπλέκεται στην επιχείρηση… σωτηρίας της Ελλάδος, ότι ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός αύριο, θα διακόψει τη συνέχεια του Ελληνικού Κράτους και θα θέσει σε αμφισβήτηση όσα ο προκάτοχός του (έστω κάκιστα) συμφώνησε και υπέγραψε νομοτύπως εξ ονόματος της χώρας; Μπορεί να τον στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά τη συνέχεια του Ελληνικού κράτους δεν πρόκειται να την διακόψει. Όπως ούτε εκείνοι θα διέκοπταν των δικών τους Κρατών τη συνέχεια, σε ανάλογη περίπτωση.
Εκτός και αν είναι ήδη βέβαιοι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τη νομιμοποίηση που απαιτείται. Και ότι επομένως οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει σήμερα προς τις Δυνάμεις του Μνημονίου είναι (και με τη δική τους σύμπραξη) παράνομες. Ή έστω αθεμελίωτες ηθικά και πολιτικά καταχρηστικές και απαράδεκτες. Οπότε ο κ. Σαμαράς όχι μόνο θα δικαιούται αύριο ως πρωθυπουργός αλλά και θα υποχρεούται να τις επανεξετάσει. Αυτό λοιπόν γνωρίζουν και αυτό φοβούνται και γι’ αυτό ζητούν προκαταβολικά τη συναίνεσή του;
Αλλά τότε οι ίδιοι ομολογούν ότι ορθώς ο κ. Σαμαράς δεν «συναινεί». Άλλωστε δεν έχει τη νομιμοποίηση και πολύ περισσότερο την εντολή του λαού για να συναινέσει σε μια πολιτική την οποία ουδέποτε υποσχέθηκε ο ίδιος και την οποία έχει με ένταση καταγγείλει ως επιβλαβή, διότι εσφαλμένη και πάντως ως ήδη αποδεδειγμένα αναποτελεσματική και επομένως καταστροφική για τη χώρα.
Ο κ. Μπαράκ Ομπάμα, χειριζόμενος το θέμα της Ελλάδος, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας του (όπως είναι αυτονόητο) αλλά όχι μόνο, απέδειξε με εύστοχα λόγια αλλά και με έργα άμεσης αποτελεσματικότητας, ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης.
Το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναδεικνύεται, μετά ταύτα, ακόμη πιο μεγάλο. Αβυσσαλέο!



Το αυτοκίνητο που πάει παντού

Αυτό το όχημα θα το ζήλευε μέχρι και ο πράκτορας Τζέιμς Μπόντ αφού πρόκειται για ένα σουπερ αυτοκίνητο το οποίο πάει κυριολεκτικά παντού (Pics+Vid)

Στέφανος Νικήτας

Μπορείς να το κινήσεις παντού...είναι το αυτοκίνητο πλοίο και αεροπλάνο μαζί! Σχεδιαστής του ένας 21χρονος Κινέζος, ο Yuhan Zhang ο οποίος αποφοίτησε πρόσφατα από το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του πανεπιστημίου της πόλης Xihua
Το all-terrain που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 62 μίλια την ώρα ονομάζεται Volkswagen Aqua και μπορεί να μεταφέρει 2 άτομα. Μάλιστα με αυτό έχει κανείς τη δυνατότητα να κινηθεί σε απρόσιτα μέρη και υγρότοπους!
Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Mail, διαθέτει ηλεκτροκινητήρες και έναν κινητήρα υδρογόνου. Ωστόσο ο κύριος κινητήρας είναι αυτός του υδρογόνου, ο οποίος φουσκώνει την "φούσκα" του Aqua αλλά και γυρνά τους κύριους πίσω ανεμιστήρες. Οι ανεμιστήρες στο πλάι κινούνται από τους ηλεκτροκινητήρες.
"Δεν υπάρχει καλύτερο μέσο μεταφοράς από ένα όχημα που μπορεί να ταξιδεύει εξίσου καλά στην ξηρά, τον πάγο και το νερό. Ελπίζω το Aqua να γίνει ένα προσιτό supercar".

Ο ΣΚΑΪ ξεσαλώνει με συκοφαντικές ειδήσεις εις βάρος του Σαμαρά

Ο ΣΚΑΪ, προκειμένου να ξελασπώσει την Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου που το κόμμα της έχει κολλήσει σε ποσοστά..που δεν την φέρνουν στην βουλή αυτήν και το κόμμα της, ξεσαλώνει εφευρίσκοντας συκοφαντικές ειδήσεις εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ. Έτσι το συγκρότημα του Αλαφούζου είναι το μόνο που μετέδωσε ή μάλλον δημιούργησε συκοφαντική είδηση ότι τάχα ο Σαμαράς είπε στους Γάλλους ότι λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό για προεκλογικούς λόγους. Δυστυχώς για την παρέα του Αλαφούζου οι μόνοι που τους πιστεύουν είναι η οικτρή μειοψηφία του Ντορικού απο-κόμματος, ενώ το συγκρότημα βυθίζεται συνεχώς στην ανυποληψία. Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αυτο το σοβαροφανές κανάλι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις εναντίον της ΝΔ και ειδικότερα εις βάρος του Α. Σαμαρά. Πριν λίγες μέρες ο πολλά βαρύς Μπάμπης Παπαδημητρίου με υποβολιμαίο σχόλιο υποστήριξε ότι δήθεν το επιτελείο του Α. Σαμαρά εξετάζει σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Η τόσο οφθαλμοφανής και απροκάλυπτη παραποίηση της αλήθειας και προπαγανδιστική υποστήριξη των θέσεων της Ντορας μας κάνει να χάσουμε την εμπιστοσύνη στο κανάλι που φαινόταν ότι ήταν το μόνο κάπως σοβαρό στον ενημερωτικό τομέα. Καληνύχτα ΣΚΑΪ.
Αναρτήθηκε από tromaktiko

15ος ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


 Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» και η Οργανωτική Επιτροπή σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού του "15ου ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ" που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στο χώρο του πρώην στρατοπέδου ″ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ″ στη Σταυρούπολη.

Επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, παραδοσιακές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών και δραματοποιήσεις παραμυθιών, εκθέσεις βιβλίων, μουσικών έργων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες αποτελούν τη θεματολογία των εκδηλώσεων.Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν κι όμως είναι πολύ λίγα για να καλύψουν αυτό το ευρύ φάσμα και τον πλούτο του πολιτισμού της γης του Πόντου. Έτσι και εμείς συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι την αδιάκοπη προσπάθεια για τη διάσωση και διατήρηση της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στήριγμα της ανιδιοτελούς μας προσπάθειας η δική σας αγάπη, συμπαράσταση και υποστήριξη. Δεκαπέντε χρόνια τώρα συνομιλούμε τη γλώσσα της καρδιάς. Δεκαπέντε χρόνια τώρα ταξιδεύουμε μαζί στους δρόμους της παράδοσης.
Ήχοι και εικόνες μας συντροφεύουν.
Ανοίγουμε ακόμη έναν κύκλο, και σας περιμένουμε……….. Με ιδιαίτερη εκτίμηση Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Η Γεν. Γραμματέας
Παύλος Γαλεγαλίδης Αναστασία Σαββίδου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


 



Το