Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Υπό την «ομπρέλα» της περιφέρειας οι εκδηλώσεις για το 2012

Υπό την «ομπρέλα» της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για το 2012, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μετά τη σύμφωνη γνώμη και των 14 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Μ. Φέκτερ: «Γραπτές εγγυήσεις από όλα τα ελληνικά κόμματα για να εκταμιευθεί η 6η δόση»


Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, δήλωσε ότι «μόνον αφού έχουμε αυτή τη διασφάλιση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου».

Οι χρεοκοπημένοι στην εξουσία, ο λαός στους δρόμους!

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA
Δεν πληρώνουμε την χρεοκοπία τους με την ζωή μας! Κάτω η πρασινογάλαζη κυβέρνηση ανδρεικέλων της τρόικας, των τραπεζιτών και της Μέρκελ! Γενική πολιτική απεργία διαρκείας! Εργατική εξουσία!

Ο Γιώργος δεν φεύγει. Από το ΠΑΣΟΚ…

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του Αντώνη Σαμαρά, και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας,

Έρχονται δημοσκοπήσεις για τη διαδοχή

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τις επόμενες μέρες, και αμέσως μετά την οριστικοποίηση των λεπτομερειών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων… πιάνουν δουλειά, στρέφοντας την προσοχή τους στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Στρίβειν δια του αρραβώνος;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το «στρίβειν δια του αρραβώνος» το ξέρετε; Πριν απαντήσετε θετικά ή αρνητικά σας παραπέμπω σε κάποιες κινηματογραφικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπου ο γαμπρός προφασιζόμενος ότι πάει για τσιγάρα, γινόταν άφαντος.

“Εγγυώμαστε το μέλλον της Ελλάδας”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μαζί με τον Σταύρο Δήμα, συμμετείχαν ενεργά στις πολιτικές ζυμώσεις για να βρεθεί λύση στο εθνικό αδιέξοδο που προέκυψε τις τελευταίες μέρες, λόγω των πρωτοβουλιών του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Λαγκάρντ προσπαθεί να… μαζέψει λεφτά

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Από χθες, η Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται στη Ρωσία. Αύριο θα μεταβεί στην Κίνα, και στη συνέχεια στην Ιαπωνία. Μια γυναίκα, μόνη… ψάχνει λεφτά. Όχι για την ίδια, αλλά για την Ευρώπη, τη φυσική και πολιτική πατρίδα της,

Δήλωση του Νικηφόρου Διαμαντούρου στην Καθημερινή

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, του οποίου το όνομα ακούγεται από τηλεοπτικούς σταθμούς ότι ίσως αναλάβει τη θέση πρωθυπουργού σε νέα κυβέρνηση, δήλωσε στην Καθημερινή:«Δεν έχω επικοινωνία με κανένα. Δεν έχω καμία ενημέρωση για όσα μεταδίδονται από τηλεοπτικούς σταθμούς».



Ο κ. Διαμαντούρος για πρωθυπουργός; Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega

Με Καρατζαφέρη, Ντόρα, Κουβέλη μίλησε ο Παπανδρέου

Επανειλημμένες είναι οι επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης στήριξης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Ανάστατοι οι αγρότες από τη μη καταβολή της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα ήταν στα βιβλιάρια των αγροτών το 50% της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης, την οποία είχαν και έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη οι αγρότες.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΧΩΡΩΝ, ΛΑΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Όταν κατασκεύαζαν το ευρώ στην ΕΕ και το εισήγαγαν σε διάφορες χώρες, το συνόδευαν με τυμπανοκρουσίες και ενθουσιασμό! Στην Ελλάδα δε, οι ιαχές υποδοχής του ευρώ υπήρξαν ουρανομήκεις και ανεπανάληπτες!

Κάηκε αβοήθητη 55χρονη στο διαμέρισμά της. Έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια

Νεκρή βρέθηκε το πρωί 55χρονη γυναίκα στο διαμέρισμά της στην οδό Γατζοπούλου στο Βόλο, μετά από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Αντώνη έπεσες νωρίς !!!


Γιατί ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδίδει τόσο εύκολα στις «πιέσεις», προερχομένων έξωθεν της χώρας, και συνεργεί στο έγκλημα το οποίο συντελείται εις βάρος της χώρας σήμερα;
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

«Κάρλος το Τσακάλι» - Αρχισε η δίκη τουγια τέσσερις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983 στις οποίες σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 150

Αρχισε σήμερα στο Παρίσι η δίκη του Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστού ως «Κάρλος το Τσακάλι», για τέσσερις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983 στις οποίες σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 150.

Νίκος Χουντής: "Να απελευθερωθεί άμεσα ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Paul Murphy, καθώς και οι υπόλοιποι κρατούμενοι ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας"

Ακολουθώντας τις συνηθισμένες επικίνδυνες και πειρατικές πρακτικές του το Κράτος του Ισραήλ σταμάτησε για άλλη μια φορά τα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Γάζας.

Ionex 2011: Μεγάλη Ρωσο-Ιταλική άσκηση στο Ιόνιο

Παρατηρητής η Ελλάδα στην εκτέλεση επιχειρήσεων με σκοπό την εξουδετέρωση τρομοκρατών και την καταπολέμηση των πειρατών

Οι 4+1 κρίσεις στην Ελλάδα

Αναμένοντας τον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης
Σάββας Παπαδόπουλος
aegeantimes.gr
Η Ελλάδα περνάει πέντε ειδών κρίσεις (οικονομική, εξωτερική, μεταναστευτική, μειονοτική και κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς) αναφέρει ο καθηγητής και Sir για τους Άγγλους, Βασίλειος Μαρκεζίνης.

Στους σεισμόπληκτους του Δήμου Οιχαλίας Ν. Μεσσηνίας δεν έχουν αποσταλεί τα υπόλοιπα 32 λυόμενα ενώ ακόμη δεν υπογράφτηκε η ΚΥΑ χαρακτηρισμού της περιοχής ως σεισμόπληκτης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας έχουν σημειωθεί πάνω από 1200 σεισμικές δονήσεις. Τετρακόσιοι(400) δημότες, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί βλάβες, έχουν καταθέσει αιτήσεις.

Ο Παπανδρέου έριξε τη χώρα σε κενό τεσσάρων μηνών


Κυβέρνηση συνεργασίας σήμερα. Κυβέρνηση εργασίας τον... Μάρτιο!

Σοφία Βούλτεψη
Σε μια εκβιασμένη συμφωνία που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με συγκρατημένη αισιοδοξία κατέληξε η επί μία εβδομάδα διελκυστίνδα τόσο στο εσωτερικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος, όσο (κυρίως) στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος


Τραπεζίτης με πολιτική σκέψη και διακεκριμένος διεθνώς, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ φέρεται ως ο επικρατέστερος να αναλάβει την πρωθυπουργία της νέας κυβέρνησης.

Η Μέρκελ “μπλοκάρει” τις πρόωρες εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει ακόμη μορφοποιηθεί, το όνομα του νέου πρωθυπουργού, πιθανότατα του Λουκά Παπαδήμου, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, η Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο σπεύδει και πάλι να προκαταλάβει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Παπαδήμος δεν ήθελε το “κούρεμα”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Κάνοντας την υπόθεση εργασίας ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία,

Νίκος Χουντής : «Η συμμαχία των προθύμων αποδέχτηκε ότι η χώρα μας θα έχει περιορισμένη εθνική κυριαρχία».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ερωτώμενος για την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου 2011 και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις είπε μεταξύ άλλων :

Πρόβα συναίνεσης για το μέλλον;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση το πολιτικό σκηνικό καλείται να αντιμετωπίσει νέα δεδομένα, πρωτόγνωρα για τα πολιτικά πράγματα, αλλά σε κάθε περίπτωση ικανά να δρομολογήσουν σημαντικές μεταβολές και να αλλάξουν τις υφιστάμενες ισορροπίες.

Η ξέφρενη πορεία συνεχίζεται

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Παναθηναϊκός, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησε στο αθηναϊκό ντέρμπι της ΑΕΚ με 3-2. Με ψυχολογία στα ύψη, μόνος πρώτος, ετοιμάζεται για το Γ.Καραϊσκάκης μετά την ανάπαυλα λόγω εθνικών ομάδων. Εκεί θα τον περιμένει ο Ολυμπιακός για να του βάλει φρένο και να τον φτάσει ή και να τον προσπεράσει.

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε τροχαίο

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί στο 32ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης.

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ

Στο συμπέρασμα ότι οι αποφάσεις της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο αποτελούν πλήρη εφαρμογή των θέσεων το Αντώνη Σαμαρά καταλήγει κάθε ψύχραιμος παρατηρητής, που αναλύει την ανακοίνωση αλλά και τα γεγονότα που αφορούν τη συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τον Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Εγκέλαδος συνεχίζει να κάνει βόλτες στο νότιο Αιγαίο, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους κατοίκους των νησιών.Μετά την σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 23.00 περίπου της Κυριακής στο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης, στο ίδιο επίκεντρο σημειώθηκε νέα δόνηση το πρωί της Δευτέρας.

ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε εκλογικό συναγερμό τέθηκε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η ΝΔ Θεσσαλονίκης, μετά τις εξελίξεις της Κυριακής.

Μας..σώζουν άλλη μια φορά και μάλιστα χωρίς λαική εντολή !

Μια απροκάλυπτα ολοκληρωτική κυβέρνηση με μανδύα κοινοβουλευτισμού.Αυτοί που κατάστρεψαν τις ζωές των πολιτών και τον τόπο προβάλονται τώρα απο κοινού σαν σωτήρες.

Του χρύσωσαν το χάπι με τουλάχιστον δύο καρέκλες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε σώας τα φρένας στο σκηνικό της σχιζοφρένειας που έχει στηθεί. Και κατ’ αρχήν, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:  Πρώτον, ο Γ. Παπανδρέου ουδέποτε διανοήθηκε να παραιτηθεί.

Άρχισε η μάχη της διαδοχής

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι, το πολιτικό θρίλερ που ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες, είχε ως κεντρικό πυρήνα και αίτιο, το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο εσωτερικό του Κινήματος, με φόντο τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

Έστειλε τον Γιώργο σε… πολιτική εφεδρεία

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε το πρόσωπο των τελευταίων ημερών για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνος που με τη στάση του έκρινε την έκβαση του θρίλερ διαρκείας, το οποίο ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα,

Όταν η Ιστορία… έχει κέφια

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Τα φοιτητικά χρόνια είναι η κατεξοχήν εποχή στη διάρκεια της οποίας ο καθένας αφήνει τα όνειρά του να ταξιδέψουν σε ένα μέλλον που, μπορεί και να μην έρθει ποτέ.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Μια ιστορική συμφωνία για το μέλλον

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτή η χώρα θα πορευθεί στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές, επανακτώντας το κύρος και την αξιοπρέπειά της.

Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Στην 19η Φεβρουαρίου, ως την πιο κατάλληλη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, φαίνεται να συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κατά τη συνάντηση που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής με στόχο την αποσαφήνιση του χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή του προγράμματος της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ματαιώθηκε η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ματαιώθηκε, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση για τη ματαίωση της σύσκεψης ελήφθη κατόπιν της άρνησης της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα και του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχουν σε αυτήν.



Ιστορική συμφωνία για Εθνική Ενότητα

ΣΤΟ «ΠΑΡΑ 5’» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ
Μεγάλο βήμα που αποσοβεί εθνικές περιπέτειες αποτελεί η ιστορική συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για Εθνική Ενότητα. Η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και στις εκλογές

Όχι «κύριοι» ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ

του Γιώργου Παπανικολάου
Όχι «κύριοι» ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ, δεν αποδεχόμαστε τις «λύσεις» σας. Γιατί στη φύση μας δεν υπάρχει η νοοτροπία του χασάπη. Εμείς δεν θεωρούμε «λύση» και «φυσιολογικό» και «πατριωτικό» να τεμαχίζουμε την κοινωνία και ν αποκόπτουμε τα μέλη της: πότε τα 3 εκατομμύρια των πραγματικά άνεργων