Ήταν όλοι εκεί. Συγγενείς και φίλοι παραβρεθήκαν στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στον Καταχά Πιερίας, για να τιμήσουν την μνήμη του αξέχαστου πόντιου καλλιτέχνη Γιώργου Εμμανουηλίδη. Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον δικό τους άνθρωπο που τόσο γρήγορα έφυγε από κοντά τους. Ο πόνος μεγάλος για όλους αλλά μεγαλύτερος για τους οικείους του, που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την μεγάλη απώλεια του. Στην τελετή του μνημοσύνου δέσποζε η μεγάλη φωτογραφία του Γιωργούλη, όπως τον αποκαλούσαν οι δικοί του άνθρωποι, με το μικρόφωνο στο χέρι, φέρνοντας στο νου, στιγμές όμορφες, στιγμές που με την γλυκόλαλη φωνή του ξεσήκωνε τον κόσμο, χαρίζοντας απλόχερα κέφι και χαρά. Για τον Καλλιτέχνη και άνθρωπο Γιώργο Εμμανουηλίδη μίλησαν στα «Εμβόλιμα Νέα» η γνωστοί καλλιτέχνες του ποντιακού χώρου κ. Κική Αδαμίδου και κ. Κώστα Ψαθάς.
«Είμαι βαθιά συγκινημένη δεν μπορώ να μιλήσω, μόνο που μπορώ να πω ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και ένας κάλος οικογενειάρχης. Με έμαθε πολλά τραγούδια. Αυτός έπαιζε την λύρα και εγώ μάθαινα τραγούδια» είπε η κ. Αδαμίδου.
Ο κ. Ψαθάς είπε: «Μας λείπει περνάμε δύσκολες ημέρες. Ήταν πάνω από όλα άνθρωπος και ως καλλιτέχνης ήταν ο πιο παραδοσιακός τραγουδιστής που έβγαλε το ποντιακό στοιχείο. Θα τον θυμόμαστε για πάντα αυτόν τον άνθρωπο» υπογράμμισε ο κ. Ψαθάς.
Λίγο πριν τον θάνατο του τα «Εμβόλιμα Νέα» είχαν κάνει ειδικό αφιέρωμα στο Γιώργο Εμμανουηλίδη με τίτλο Γιώργος Εμμανουηλίδης: Ο καταξιωμένος Πόντιος καλλιτέχνης μιλά στα «Εμβόλιμα Νέα».
Γράφαμε: " Ο Γιώργος Εμμανουηλίδης είναι ο καταξιωμένος πόντιος καλλιτέχνης που έβαλε την δική του σφραγίδα στο ποντιακό τραγούδι. Γεννήθηκε το 1937 στον Καταχά Πιερίας από πόντιους γονείς. Τα πρώτα ακούσματα για τον τότε μικρό Γιωργούλη όπως τον αποκαλούσαν οι δικοί του, προήρθαν από τους γονείς του. « Ο πατέρας μου έπαιζε λύρα και η μάνα μου τραγουδούσε, είχε πολύ καλή φωνή η Μητέρα μου. Το πρώτο τραγούδι που τραγούδησα ήμουν 6 χρονών». Μας είπε. Το εξαιρετικό ταλέντο του και κυρίως το σπάνιο ηχόχρωμα της φωνής του ήταν φυσικό να προκαλέσει γρήγορα το ενδιαφέρον των συνθετών. « Τα πρώτα τραγούδια που τραγούδησα ήταν σε στοίχους του συμπατριώτης μου τραγουδιστή και συνθέτη του αείμνηστου Πέτρου Χαραλαμπίδη». Η μετέπιπτα σταδιοδρομία στο ποντιακό τραγούδι του Γιώργου Εμμανουηλίδη ήταν ραγδαία. Συνεργάστηκε με κορυφαίους πόντιους καλλιτέχνες όπως τον πατριάρχη της ποντιακής λύρας τον Γώγο Πετρίδη, τον Παναγιώτη Ασλανίδη, τον Μάντη Σαββίδη, τον Κωστίκα Κωνσταντινίδη, τον Γιάννη Τσανάκαλη και πόλους άλλους. Ταυτόχρονα ηχογραφεί δεκάδες τραγούδια συνεργαζόμενος με την εταιρία VASIPAP. Γιώργος Εμμανουηλίδης τραγούδησε μια μεγάλη κάμα τραγουδιών με θεματολογία κοινωνικού περιεχομένου όπως αυτά που αναφέρονται στην Αγάπη στον Ερώτα, στην Προσφυγιά, τραγούδια της ξενιτιάς αλλά και τραγούδια ιστορικά που αναφέρονται στον ξεριζωμό και την Γενοκτονία των Ποντίων, πολλά από τα οποία δεν έγινα γνωστά στον ευρύ κοινό. Σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία ο Γιώργος Εμμανουηλίδης πρόβαλε και τήρησε πιστά την ποντιακή παραδοσιακή μουσική. Στοιχεία που πρέπει να γίνουν οδηγό για κάθε νέο καλλιτέχνη. Κλείνοντας την συνομιλία μας ζητήσαμε από το Γιώργο Εμμανουηλίδη να μας πει τι θυμάται πιο έντονα στην καλλιτεχνική του πορεία, είπε. « Η αγάπη του κόσμου δεν μπορεί περιγραφεί με λόγια. Όπου και αν τραγουδούσα, έρχονταν πάρα πολύς κόσμος και με αγκάλιαζε. Έζησα στιγμές αξέχαστες με τους ξενιτεμένους στην Γερμανία». Σήμερα ο Γιώργος Εμμανουηλίδης ζει στο χωριό του στον Καταχά Πιερίας με την σύζυγο του την Σοφία και τα παιδιά του. Κλείνοντας σημείωμα μας αυτό για τον πόντιο καλλιτέχνη Γιώργο Εμμανουηλίδη του όποιου η προσφορά είναι μεγάλη στο ποντιακό τραγούδι απευθύνουμε πρόταση προς τα ποντιακά σωματεία ΠΟΠΣ, ΠΟΕ, Στέγη Ποντίων Καλλιτεχνών να πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής σε αυτόν το σπουδαίο καλλιτέχνη".