Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Στο «σκοτάδι» 500.000 νοικοκυριά από το 2010

Σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις διακόπηκε η ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ την τριετία 2010-2012, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Δύο συλλήψεις για χρέη στη Θεσσαλονίκη

Τα δύο άτομα, συνελήφθησαν ως διαχειριστής και νόμιμη εκπρόσωπος επιχείρησης, κατασκευής  και εμπορίας παιδικών ρούχων, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Τους έπιασαν το μεσημέρι, στην περιοχή του Ευόσμου.

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...

Νο. 38: Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία - Ταξίδια που αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει στη ζωή του 

Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Καλό 2020 η παράδοση του μετρό


Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο μετρό της Θεσσαλονίκης προκαλούν οι νέες απολύσεις προσωπικού στο τμήμα της αρχαιολογικής έρευνας, οι οποίες κοινοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι.
Της Βαρβάρας Ζούκα

Ακης: Συγγνώμη από το λαό και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

Τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κήρυξε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και πλέον, η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω έργων μετρό

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Πλάτωνος, τέθηκαν από σήμερα  το πρωί σε εφαρμογή για την εξυπηρέτηση των αναγκών κατασκευής του σταθμού Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης.

ΓΣΕΕ: Το 50% του εισοδήματός τους έχασαν οι μισθωτοί μέσα σε 3 χρόνια

ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 30% ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων κατά 37,2%, επαναφορά της, δηλαδή, στα επίπεδα του 2000 και απώλεια μέσα σε τρία χρόνια του 50% του εισοδήματος των μισθωτών καταγράφει η Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2013 του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από τον επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου της Συνομοσπονδίας, καθ. Σάββα Ρομπόλη.

Αναίμακτη χειρουργική τεχνική, στην αποκατάσταση της κήλης αθλητών

Θερμής υποδοχής από εκατοντάδες  ξένους γιατρούς έτυχε η παρουσίαση της νέας επαναστατικής αναίμακτης χειρουργικής τεχνικής, στην αποκατάσταση της κήλης αθλητών, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αθλητικού Τραύματος.

Βρετανία: 206 τραυματίες σε καραμπόλα 100 αυτοκινήτων πάνω σε γέφυρα

φωτό από την Dailymail

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ
Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν νωρίς σήμερα το πρωί σε καραμπόλα πάνω σε μία γέφυρα που συνδέει τη νότια επαρχία του Κεντ με την νήσο Σέπεϊ (ανοιχτά του Κεντ, στο νοτιοανατολικό άκρο της Αγγλίας), η οποία πιθανότατα οφείλεται στην ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Έδεσσα: Τους πέρασαν χειροπέδες για γάμο «μαϊμού»

«Λευκός» γάμος για την ελληνοποίηση 38χρονης Γεωργιανής αποκαλύφθηκε στην Αριδαία Πέλλας.

«Παλεύοντας» για να φύγουν οι Βάσεις και το Μνημόνιο




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσοι γνωρίζουν το καθεστώς (και την τραγελαφική ιστορία) των αμερικανικών Βάσεων στην Ελλάδα, αλλά και όσοι γνωρίζουν με ποιον τρόπο «συμμετέχει» η χώρα μας στις διάφορες αποστολές σε φλεγόμενες περιοχές του πλανήτη, δυσκολεύονται να αντιληφθούν τι ακριβώς θέλει να κάνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε (προχθές) ψήφισμα (προφανώς για να ικανοποιηθεί και η Αριστερή Πλατφόρμα που ψήφισε λευκό μετά τη συνεδρίαση), όπου – μετά τους γνωστούς βερμπαλισμούς περί ιμπεριαλιστών και γερακιών του πολέμου – η μεν κυβέρνηση καλείται να εκφράσει την αντίθεσή της σε κάθε επέμβαση, ο δε λαός να διατρανώσει την αντίθεσή του με συγκεντρώσεις στις περιοχές όπου υπάρχουν νατοϊκές βάσεις.

Καψής: Σήμερα το πρώτο δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης

Στον αέρα αναμένεται να βει σήμερα το πρώτο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής.

Άρτα: Θρήνος για 31χρονο οδηγό

Στις 01:10΄ στο 74ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος εξετράπη της πορείας του και σύμφωνα με τα ipeirotika.gr προσέκρουσε σε σταθμευμένο φορτηγό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Ξάνθη: Έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της

Τέλος στη ζωής της πέφτοντας από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου οικοδομής στην οποία διέμενε επέλεξε να βάλει μια 36χρονη γυναίκα στην περιοχή της Κυψέλης Ξάνθης.

Δημοπρατείται έργο πνοής 14,5 εκατ. ευρώ

Ξεκινά η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Σταυρό και Βρασνά του δήμου Βόλβης, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Κεντρική Μακεδονία

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης, με τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του μεγάλου έργου διαχείρισης αστικών λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του δήμου Βόλβης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2013.

Κλείνει η ΕΛΒΟ, μισή η ΕΑΣ, πωλείται σε δύο δόσεις η ΛΑΡΚΟ

Κλείνει η ΕΛΒΟ, μισή η ΕΑΣ, πωλείται σε δύο δόσεις η ΛΑΡΚΟΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Την απάντησή της στην προκλητική αξίωση της τρόικας, να μπει «λουκέτο» στις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας και στη ΛΑΡΚΟ και οι εργαζόμενοι σε αυτές να απολυθούν χωρίς αποζημίωση, προετοιμάζει η κυβέρνηση και, σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουν σταλεί ήδη τα e-mails από το υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Γ. Στουρνάρα αλλά και από την κ. Φ. Γεννηματά.

Έστειλε μήνυμα, με το… καλημέρα

Με «όπλο» την άμυνα η Εθνική Ελλάδας Ανδρών κέρδισε με 79-51 τη Σουηδία και απέδειξε, εντός παρκέ, τις υψηλές βλέψεις της στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Ρύθμιση χρεών του 2013 σε 12 δόσεις

Κίνητρο για την υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών δίνει σε 380.000 οφειλέτες ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Σε εγκύκλιο του ταμείου -που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα- προβλέπεται πως οι οφειλέτες μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές του 2013 σε 12 δόσεις (ανάλογη ρύθμιση εφαρμόζεται και στο ΙΚΑ).

«Πόλεμο» κάνει ο Καναδάς στην Ελλάδα για την ονομασία της φέτας

Η Ελλάδα μπορεί να κέρδισε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη δικαστική «μάχη» για την κατοχύρωση της ονομασίας της φέτας, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα τη χάσει σε διεθνές επίπεδο, με κίνδυνο να παρακαμφθεί με έμμεσο τρόπο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε.

Πνιγμός 52χρονου σε παραλία της Πιερίας

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης από τη θαλάσσια περιοχή των Νέων Πόρων Πιερίας, ένας 52χρονος αλλοδαπός.

Ξεκινά στην Αγία Πετρούπολη η Σύνοδος Κορυφής των G20

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας την Πέμπτη, με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομία.