Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στους Δήμους Κατερίνης και Δίου - Ολύμπου.

Έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στους Δήμους Κατερίνης και Δίου - Ολύμπου.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Απόστολο Τζόβα, επισκέφτηκε αρχικά τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κρατικό Κτήμα Κατερίνης και ακολούθως μια σειρά από αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Δίου – Ολύμπου.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Φιλόλογου»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία το νέο τεύχος (αρ. 180, Ιανουάριος-Απρίλιος 2021) του περιοδικού "Φιλόλογος" του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξεκινούν τα εμβόλια για τις ηλικίες από 30 έως 39 – Ποιες ηλικιακές ομάδες παίρνουν σειρά τις επόμενες μέρες.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, για τις ηλικίες 30-39 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Για τους πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση ξεκίνησε η αποστολή SMS για ραντεβού από χθες το βράδυ.

Ένα νέο είδος αντικαρκινικού φαρμάκου κατά της λευχαιμίας αναπτύσσουν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Έλληνας της διασποράς

Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν Ελληνοκύπριο και έναν Έλληνα, έκαναν ένα πολλά υποσχόμενο βήμα για την ανάπτυξη ενός νέου αντικαρκινικού φαρμάκου για τη θεραπεία της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας (ΟΜΛ), μίας πάθησης του αίματος. Η νέα προσέγγιση, η οποία στοχεύει σε ένζυμα που παίζουν ρόλο-κλειδί στη «μετάφραση» του DNA σε πρωτεΐνες, μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα κατηγορία αντικαρκινικών φαρμάκων.