Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στους τέσσερις οι νεκροί από την άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά στη Γαστούνη Ηλείας

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Γαστούνης Ηλείας με την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο.

Τούρκοι στρατιώτες διέκοψαν εργασίες στον Eβρο

Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

ΣΟΚ: Τον μαχαίρωσαν επειδή δεν σταμάτησε να... τραγουδάει

Ένας Αμερικανός παραθεριστής βρήκε τον θάνατο από το χέρι τριών Ταϊλανδών μουσικών κατά πάσα πιθανότητα διότι δεν υπάκουσε στις παρακλήσεις τους να σταματήσει να τραγουδά στο μπαρ ενός τουριστικού θερέτρου στα νότια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Σήμα κινδύνου για μολυσμένα κουνούπια

Της Μαρίας Λίτου

Σήμα κινδύνου και για τη Θεσσαλονίκη έχει χτυπήσει ο εντοπισμός μολυσμένων κουνουπιών, από τα οποία απειλούνται οι πολίτες.
Τα δυο από τα μέχρι στιγμής έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου που προέρχεται από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ).

Κλείνει το τελευταίο McDonald’s στη Θεσσαλονίκη

 Τίτλοι τέλους, μετά από σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, για το κατάστημα McDonald's στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατία, που αποτελούσε και το τελευταίο σημείο αναφοράς της διεθνούς αλυσίδας ταχείας εστίασης στην πόλη. Όπως γράφει σήμερα η «Ν», η McDonald's Hellas, που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των μισθώσεων των καταστημάτων για τους franchisees, δεν συμφώνησε για την ανανέωση του ενοικιαστηρίου με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και σήμερα το κατάστημα θα λειτουργήσει για τελευταία φορά.

ΕΥΟΣΜΟΣ 56χρονος μαχαίρωσε 28χρονο

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ δύο τοξικομανών είχε συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Το επεισόδιο σημειώθηκε στον Εύοσμο χθες τα μεσάνυχτα, όταν διαπληκτίστηκαν ένας 56χρονος με έναν 28χρονο τοξικομανή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 56χρονος μαχαίρωσε τον νεαρό, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος.

Μόνο για ένα χρόνο η άδεια διαμονής στον Πακιστανό που προσπάθησε να σώσει δύο Έλληνες

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η ειδική τελετή για την απονομή άδειας διαμονής στη χώρα μας στον Πακιστανό Masood Ahmed, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με την πράξη αυτοθυσίας που έκανε τον Απρίλιο του 2012, στο Κρυονέρι.

Λ. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου: «Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης συγκαλύπτει με χονδροειδή ψέματα την απουσία χρηματοδότησης για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης»

 Δήλωση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου

Δελτίο τύπου
 Για ακόμα μία φόρα η κυβέρνηση έφερε στην Επιτροπή της Βουλής νομοθετική πρωτοβουλία για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης έχει «πλασαριστεί» από το 2006 από όλες τις κυβερνήσεις ως αναπτυξιακό έργο μακράς πνοής. Ωστόσο, στην πράξη η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης έχει συνδέσει το όνομα της με την πλήρη αδιαφάνεια και αδράνεια.

Χρυσή Αυγή: "Νέο κύμα ύφεσης και ανεργίας φέρνει η πολιτική των μαζικών απολύσεων"

Δελτίο τύπου
Οι επερχόμενες μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο θα γιγαντώσουν το κύμα της ύφεσης και της ανεργίας που πλήττει τη χώρα. Απώτερος στόχος των τοκογλύφων είναι η συνολική καταστροφή της εθνικής μας οικονομίας, που στα τρία χρόνια του μνημονίου έχει υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα, χωρίς να μειώνεται ούτε κατ' ελάχιστο το δημόσιο χρέος.

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΥΖΩΝΩΝ Η κάθοδος των μυρίων

Πρωτοφανή νούμερα αφίξεων καταγράφηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο τελωνείο των Ευζώνων. Την Παρασκευή σύμφωνα με τους τελωνειακούς εισήλθαν 55.000 άτομα, το Σάββατο 60.000 και την Κυριακή 51.000. Στη συντριπτική πλειονότητά τους ήταν Σέρβοι με προορισμό τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Καβάλα και τη Θάσο.

"Μακεδονία"

Σοκ: 75χρονος αυτοκτόνησε μετά την απόλυση του γιου του από την ΕΡΤ

Ένας 75χρονος συνταξιούχος από την Αρκεσίνη Αμοργού, έβαλε τέλος στη ζωή του στις 7 περίπου το πρωί της Τρίτης 30 Ιουλίου, αφού είχε περιέλθει σε απόγνωση μετά την απόλυση του γιου του από την ΕΡΤ.

Χωρίς όραμα θα επικρατήσουν οι… «για πάσα νόσο»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, που τον Οκτώβριο του 2009 μπήκε σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια – πάντα με την άδεια του ελληνικού λαού, που πίστεψε ότι λεφτά υπήρχαν – από την οποία παραμένει άγνωστο το πότε και το πώς θα εξέλθουμε (αφού δείχνει να έχουν ξοδευτεί οι δυνάμεις και οι αντοχές του λαού μας) είναι προφανές ότι οφείλεται και σε αυτούς που την καταγγέλλουν. 

Μια άγονη αντιπολίτευση, περιοριζόμενη σε άλλοτε εμφυλιοπολεμικές και άλλοτε διαπιστωτικές ανακοινώσεις και σε έναν αδιέξοδο κοινοβουλευτικό ακτιβισμό, αποκλείει κάθε ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης και δεν επιτρέπει την εθνική ομοψυχία απέναντι τόσο στις ακρότητες, όσο και στους δανειστές. 

Έχουν ζητηθεί κονδύλια για την αντικατάσταση του αμιαντούχου δικτύου ύδρευσης του Αμπελώνα Δήμου Τυρνάβου;

Ερώτηση του Ν. Χουντή στην Κομισιόν


«Έχουν ζητηθεί κονδύλια για την αντικατάσταση του αμιαντούχου δικτύου ύδρευσης του Αμπελώνα Δήμου Τυρνάβου;» Την ερώτησή αυτή κατέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με αφορμή την μεγάλη ανησυχία για την δημόσια υγεία που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της περιοχής του Αμπελώνα Τυρνάβου, εξαιτίας «της χρήσης ενός απαρχαιωμένου αμιαντούχου δικτύου ύδρευσης, το οποίο χρήζει διαρκώς επισκευών και το οποίο θέτει σε διαρκή έκθεση σε αμίαντο, τόσο τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τυρνάβου  όσο και τους πολίτες του Αμπελώνα».

Βρούτσης: Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη

«Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Δε θα μειωθούν οι συντάξεις, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε θα κάνουμε παρεμβάσεις» σημειώσε ο υπουργός ενώ τόνισε πως «με το νέο σύστημα διασφαλίζεται ότι οι επόμενες γενιές θα πάρουν και επικουρική σύνταξη και εφάπαξ».

«Ζητήστε τα οικογενειακά επιδόματα τέκνων»

Να υποβάλουν άμεσα αίτημα για τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων καλεί όλους τους δικαιούχους γονείς το υπουργείο Εργασίας, που διαπιστώνει πως μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν έχουν υποβάλει ακόμη το απαραίτητο έντυπο Α21, παρότι δικαιούνται το νέο επίδομα.

Σήμερα «κληρώνει» για 4.260 υπαλλήλους

Μέχρι το μεσημέρι όλα τα υπουργεία πρέπει να έχουν στείλει αναλυτικές καταστάσεις με τις θέσεις που καταργούνται και τον αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.