Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους Αμετανόητοι για το παρελθόν, αόριστοι για το μέλλον

Σοφία Βούλτεψη
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και αυτήν την τακτική ακολούθησαν χθες τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο πρώην «τσάρος» Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο τελευταίος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε αμετανόητος όσον αφορά στην είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ινδονησία: Οι μεγαλύτεροι σεισμοί στον κόσμο τον τελευταίο αιώνα

Ο σεισμός των 8,7 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά της νήσου Σουμάτρας, στην Ινδονησία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο από τον 20ό αιώνα.

Κάλπες στις 6 Μαΐου

Και επίσημα ξεκινά σήμερα η προεκλογική περίοδος, καθώς ο Κάρολος Παπούλιας υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου.Προηγήθηκε η επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου στον Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αστυνομικοί συνοδεύουν τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο έξω από το σπίτι του , ύστερα από ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.
Στην εισαγγελία Πρωτοδικών οδηγήθηκε γο ο συλληφθείς πρώην βουλευτής, κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων, συνοδευόμενος από άνδρες της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος με καλυμμένα πρόσωπα.

Ευχές απο τον κ. Δημήτρη Πανοζάχο

Ευχές απο το blog Διαδρομή

Ευχές απο τοω κ. Βάνη Δημήτρη

Ευχές απο τον κ. Κώστα Πουπάκη

Ευχές απο τον κ. Σταύρο Καλαφάτη

Όλοι οι πόνοι, οι θλίψεις,
οι κατατρεγμοί και οι αδικίες,
τα αδιέξοδα και η απελπισία
 που κυριαρχούν στη ζωή μας
συνοψίζονται στον Σταυρό.

Όμως το μυστήριο του Σταυρού
φανερώνει ότι οι προσωπικές,
αλλά και οι κοινές αγωνίες,
όπως αυτές που χρωματίζουν
τον παρόντα εθνικό μας βίο,

Μαζί με τη χώρα «έσωσαν» και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχω την υποψία πως μέσα στο μπαράζ των αλλεπάλληλων «σωτηριών» της χώρας, μας έχει διαφύγει ο… σωσμός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Σωτήρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος (ως υπουργός Άμυνας) επί μήνες πανηγύριζε (το 2010) για τη… σωτήρια συμφωνία που ο ίδιος «διαπραγματεύτηκε» και έφερε σε πέρας, αναλαμβάνοντας, βέβαια, ένα σωρό δεσμεύσεις, οι οποίες εξαφανίστηκαν από την ειδησεογραφία.

Συνδιάσκεψη Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλβης

Προγραμματισμός δράσεων και λήψη μέτρων ενόψει της θερινής περιόδου
Την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012  και ώρα 12:00΄ συνήλθε  στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Δημαρχείου Σταυρού,  σε δημόσια  συνδιάσκεψη – συνεδρίαση,  το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Βόλβης, ύστερα από σχετική  πρόσκληση  του Δημάρχου Βόλβης κ. Δημήτρη Γαλαμάτη για τον προγραμματισμό  δράσεων  και την λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αντιμετώπιση  κάθε απρόβλεπτου  και επικίνδυνου  φυσικού φαινομένου αλλά και για την προετοιμασία των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών  ενόψει  της  επερχόμενης θερινής περιόδου.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ»Πυρηνική συνεργασία Τουρκίας - Κίνας

Λιάνα Μυστακίδου
Έξι συμφωνίες υπέγραψε με τον ομόλογό του στην Κίνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, κατά την «ιστορική», όπως την ονόμασε, επίσκεψή του, στην οποία συνοδευόταν από 300 επιχειρηματίες.
Μία από τις συμφωνίες αφορά στη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας , η οποία φυσικά θα χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς…

Δημοτικός Ανταποκριτής στον Δήμο Βόλβης για την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση δημοτών.

Κατ’ οίκον παροχή βοήθειας σε πολίτες που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης σε δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.
 Ο Δήμος Βόλβης  κάνοντας πράξη τις δυνατότητες του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργεί «Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας – ΑΜΕΑ»  για την παροχή βοήθειας κατ’ οίκον στους πολίτες που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στις Δημοτικές & Δημόσιες Υπηρεσίες  και στα αρμόδια Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά με κλειστή Βουλή - Όλες οι ρυθμίσεις

- Λόγω του κλεισίματος της Βουλής μάλλον θα υπάρξει πράξη νομοθετικού πλαισίου
- Όπως φαίνεται τελικά η ΕΚΤ και το ΔΝΤ έδωσαν την έγκρισή τους για αυτό
- Παρατεινόταν από τα 4 στα 5 χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών, όμως όμως ο χρόνος άρχιζε να μετρά από την περίοδο κατάθεσης της αίτησης

Τι να προσέχουν οι οδηγοί κατά την πασχαλινή έξοδο

Τις πρακτικές συμβουλές προς τους οδηγούς δίνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.Πρακτικές συμβουλές προς τους οδηγούς για μια "αναίμακτη" έξοδο, λόγω του Πάσχα, παρέχει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, την περίοδο του Πάσχα περίπου 30.000 άτομα τραυματίζονται σε τροχαία, τα περισσότερα από τα οποία σημειώνονται στο επαρχιακό δίκτυο, που "φορτώνεται" με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό οχημάτων.