Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο τμήμα της παράκαμψης Πελλαίας Χώρας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχοινάς: Η Κομισιόν μοιράζει 60.000 δωρεάν κάρτες σιδηροδρομικών μετακινήσεων για τους νέους της ΕΕ.

Τα άτομα που θα επιλεγούν μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ Μαρτίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023 για διάστημα έως 30 ημερών

Η Kομισιόν θα διαθέσει δωρεάν κάρτες σιδηροδρομικών μετακινήσεων σε 60.000 Ευρωπαίες και Ευρωπαίους ηλικίας 18 έως 20 ετών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DiscoverEU, Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για ταξιδιωτική περίοδο μέσα στο 2022, που είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, ξεκινά αύριο, 12 Οκτωβρίου, το μεσημέρι και λήγει στις 26 Οκτωβρίου, το μεσημέρι.

Μέτρα 500 εκατ. ευρώ, «ασπίδα» στις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Δέσμη μέτρων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που προκαλεί σημαντικό και αυξανόμενο βάρος στα νοικοκυριά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ειδικότερα:

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας για την Καινοτομία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουν από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας με τίτλο: «Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αυτοδιοίκησης».

Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και της Αντιπεριφέρειας Υγείας συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας στην Κρήτη που δοκιμάστηκαν από το σεισμό που έπληξε την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Τον προστάτη τους Άγιο Απόστολο και διάκονο Φίλιππο τίμησαν στη Θεσσαλονίκη οι σιδηροδρομικοί.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου και Διακόνου Φιλίππου που βρίσκεται εντός του χώρου του επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας.