Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ


Νίκος Κατσαρός
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
π.Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χημικών


Όταν πριν λίγο καιρό έγραφα ένα άρθρο για την «διαρροή ταλαντούχων επιστημόνων στο εξωτερικό: η Ελλάδα που ματώνει» δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν στην κυριολεξία πραγματικότητα.

Η αντίδραση του λαού στο άκουσμα πως ο Σεραφείμ Πειραιώς θα αφορίσει βουλευτές!!!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αντίδραση του λαού στο άκουσμα πως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θα αφορίσει βουλευτές!!!



Η Χρυσή Αυγή για τις δηλώσεις Πολύδωρα

Δελτίο τύπου
Αφού ο Σαμαράς παντρεύτηκε τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ του 2%, τώρα ετοιμάζεται να γίνει ουρά του Τσίπρα. Αυτοί που το 2012 παρακαλούσαν τον κόσμο να τους ψηφίσει για να... μη βγει ο Σύριζα, τώρα είναι έτοιμοι να κάνουν πρωθυπουργό τον dear Alexis, γιατί έτσι διατάζουν τα υπερατλαντικά αφεντικά τους.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου της Ευκαρπίας

Χωρίς σηματοδότες θα διασχίζουν σε λιγότερο από 12 μήνες οι οδηγοί, την περιφερειακή οδό στο ύψος της Ευκαρπίας, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή.

Ποδόσφαιρο. Σαχτιόρ –ΠΟΑΚ 0-2


Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ Σε παρακμή η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Εργαστηριακός εξοπλισμός που κόστισε εκατομμύρια ευρώ σκουριάζει αχρησιμοποίητος στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στη Νέα Μηχανιώνα, υποδομές μένουν εγκαταλειμμένες και οι λιγοστές αίθουσες διδασκαλίας ενδεχομένως να μην έχουν θέρμανση το χειμώνα, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στην προμήθεια πετρελαίου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΛΑΤΕΙΑ»

Μεγάλη έκθεση βιβλίων 2013-2014 και παράλληλα bazaar βιβλίων χαμηλών τιμών θα λειτουργήσει από Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία» (Τσιμισκή 43 & Βασ. Ηρακλείου 38), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τον οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία.

Ηλικιωμένος δεν άντεξε στα χτυπήματα των ληστών

Θύμα της μανίας ενός 18χρονου ληστή έπεσε 79χρονος στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.
Ο νεαρός εισέβαλε στο σπίτι του ηλικιωμένου δύο φορές μέσα σε δύο μήνες χτυπώντας τον μαζί με συνεργούς του ανελέητα, με τραγική συνέπεια πριν από λίγες ημέρες να χάσει τη ζωή του υποκύπτοντας στα τραύματα που είχε.

20 παράξενες αλλά αληθινές φωτογραφίες που έγιναν διάσημες χάρη στο διαδίκτυο

Με την τόσο διαδεδομένη χρήση του Photoshop σήμερα , δύσκολα κανείς μπορεί να ξεχωρίσει αν μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο δίκτυο είναι πραγματική ή ψεύτικη.  Κάθε χρόνο εκατοντάδες φωτογραφίες αμφισβητούνται για τη γνησιότητά τους. Σ αυτό το ..άρθρο θα δείξουμε 20 πραγματικές φωτογραφίες που έγιναν διάσημες για το λόγο αυτό... Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εικόνες προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση σχετικά με την προέλευσή τους . 

Στα χέρια της αστυνομίας και οι τρεις Αλβανοί δραπέτες


Συνελήφθη πριν από λίγο, σε χαράδρα η οποία απέχει περίπου 2 χλμ. από το σημείο της χθεσινής συμπλοκής, και ο τρίτος δραπέτης των αλβανικών φυλακών Ρεΐς Χατζίραϊ.

Τον Αλβανό κακοποιό εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί. Ο Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμιά απολύτως αντίσταση.

Τελικά με ποιους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Με τις ΜΚΟ και τους φτωχούς ή με τις πολυεθνικές του φαρμάκου;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η αντιπολιτευτική (και όχι αντιμνημονιακή, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του αρχηγού του στο εξωτερικό) μανία του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ένα μοιραίο λάθος στο άλλο και από την μία επιπολαιότητα στην άλλη.

Και είναι τέτοια αυτή η μανία, που τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όσο και τα κοινοβουλευτικά στελέχη του δεν βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν.

Εμμ. Κριαράς: Ένας σπουδαίος έλληνας κλείνει σήμερα τα 107!


"Το ξέρω καλά. Οι περισσότερο - ειδικά κάποιοι νεόκοποι από τις τηλεοράσεις που έρχονται να με δουν, να μου ζητήσουν 'δηλώσεις', δεν είναι γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο και την προσωπικότητά μου. Είναι η ηλικία μου που τους κάνει εντύπωση".Ο Εμμανουήλ Κριαράς, ο φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "η γηραιότερη εν ζωή προσωπικότητα της Ελλάδας" (σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες) σβήνει σήμερα τα 107 κεριά των...

Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης των γυναικών

Καλύτερη γονιμότητα στις γυναίκες προσφέρει , σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.
Μάλιστα μια στις τρείς γυναίκες μένει έγκυος τους πρώτους εννέα  μήνες μετά την λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης. Αντίθετα αρκετά μικρότερος είναι ο αριθμός των γυναικών  που συλλαμβάνουν χωρίς χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού τους προβλήματος.

«ΕΛΛΗΝΟΠΑΘΕΙΑ»: ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ Η ΧΩΡΑ;

Μία ανάλυση της ελληνικής πραγματικότητας με ιατρικούς όρους, από τον Γιώργο Σταμάτη


Το ερώτημα όμως παραμένει: Μπορούμε να πούμε ότι η χώρα είναι ασθενής; Αν ναι, τότε ποια μορφή έχει αυτή η ελληνική ασθένεια και σε ποιον βαθμό μπορεί να τύχει θεραπείας;


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

«Καταρρέει το δολάριο» - Η Κίνα η νέα παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη;

Από την αρχή του έτους 2006, η αξία του δολαρίου των Η.Π.Α έπεσε κατά ένα τέταρτο έως ένα τρίτο σε σχέση με το yuan Κίνας, ανάλογα με την εκάστοτε επιλογή νομισματικής βάσης.

Αυστραλία: Βρέθηκαν τα πτώματα ζεύγους Ελλήνων

Τα πτώματα ενός ζευγαριού Ελλήνων με καταγωγή από το Καστράκι του νομού Τρικάλων βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τους στο Revesby στα νοτιο -δυτικά του Σίδνεϊ.

10 εντολές για να πέσουν οι τιμές

Γραμμή πλεύσης, που οδηγεί στην αποκλιμάκωση των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες, υποδεικνύει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, παρέδωσε στην κυβέρνηση την αναμενόμενη έκθεση. «Μετά το χρέος υπάρχει ζωή», τόνισε. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κατάργηση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ενισχύουν καρτέλ.

Φλεγόμενο ουράνιο αντικείμενο αναστάτωσε τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα

Μεγάλη αναστάτωση αλλά και δέος προκάλεσε χθες το βράδυ η πτώση φλεγόμενου αντικειμένου που έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και από την Αττική σε μικρότερο βαθμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.