Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ. Δυνατή η καταβολή δύο συντάξεων λόγω εργατικού ατυχήματος

Είναι δυνατή η καταβολή δύο συντάξεων λόγω εργατικού ατυχήματος από ξένο φορέα ασφάλισης και λόγο αναπηρίας από τον ΟΓΑ, έκρινε το Α' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακυρώνοντας την άρνηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων να εγκρίνει την χορήγηση σύνταξης αναπηρίας σε έναν ελληνα που έζησε και εργάστηκε στο παρελθόν στη Γερμανία.

Γλυπτική στο χιόνι



Κάτι παραπάνω από χιονάνθρωποι




Ανατροπές στη φορολογία - Νέος φόρος στα ακίνητα - Αφορολόγητο 12.000 ευρώ - Ποια περιουσιακά στοιχεία πιάνονται στην «τσιμπίδα»

ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Ριζικές ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων και εισοδημάτων, προτίθεται να κάνει η νέα κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως φαίνεται, τα πάντα αλλάζουν στη φορολογική αντιμετώπιση της περιουσίας των Ελλήνων και ειδικά στα ακίνητα καθώς καταργείται ο ΕΝΦΙΑ και αντικαθίσταται από Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που θα έχει αφορολόγητο 300.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ Με τηγανόλαδο θα… ζεσταθούν ακόμα δύο σχολεία

Περισσότερα από 1.000 λίτρα βιοκαυσίμου, που παρήχθησαν από την επεξεργασία τηγανόλαδου, θα παραδώσει σήμερα ο δήμος Νεάπολης - Συκεών σε δυο σχολικές μονάδες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσής τους.

Περέκ, Παραδοσιακή Ποντιακή πίτα. Δείτε το βίντεο


Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου έκοψαν την πίτα τους

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ταξίδεψαν την περασμένη Κυριακή 1η Φεβρουαρίου τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, παρά τον βροχερό καιρό.

Αεροπλάνο της TransAsia έπεσε σε ποτάμι - 22 νεκροί

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι, όταν ένα αεροπλάνο της εταιρείας TransAsia με 58 επιβαίνοντες χτύπησε σήμερα σ' έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και έπεσε σ' έναν ποταμό στην Ταϊπέι.

Αεροπλάνο της TransAsia έπεσε σε ποτάμι - 22 νεκροί

Αμφιλοχία: Μεγάλη έκρηξη σε καφενείο - Εκτοξεύτηκαν μέτρα μακριά οι θαμώνες!


Αγνωστο πώς συνέβη το τραγικό συμβάν

Δεκαπέντε οι τραυματίες - Εξερράγη φιάλη υγραερίου - Κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα και σπασμένα μέλη - Τι λέει στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας, Γρηγόρης Παπούλιας - Προσοχή σκληρές εικόνες Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε το πρωί σε καφενείο της Αμφιλοχίας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ (Κ16) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην κυκλοφορία δόθηκε από το πρωί η ανισόπεδη κίνηση των οχημάτων στον κόμβο της Λαχαναγοράς (Κ16), στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Πλέον όσοι οδηγοί κινούνται στην εσωτερική περιφερειακή οδό με κατεύθυνση προς το Καλοχώρι και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ή το πολεοδομικό συγκρότημα, δε χρειάζεται να περιμένουν σε φανάρια, αλλά θα συνεχίζουν απρόσκοπτα την κίνησή τους μέσω της γέφυρας που ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε χρήση.

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Νέες εκλογές ή δημοψήφισμα είναι το πιθανότερο πολιτικό σενάριο τους μήνες που έρχονται και που είναι περίοδος τεχνητής κρίσης.




Γιατί ο κ. Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να μην γίνονται σκληρές επιθέσεις στον κ. Αντώνη Σαμαρά; Τί έχει στο μυαλό του ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Βαρουφάκης όταν κάνει λόγο για «λιτό βίο»;

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΠΝΟΥ

Από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, πέραν των ελέγχων που διενεργούνται σε συνεργασία με την Αστυνομία για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διενεργούνται και έλεγχοι για την απαγόρευση έκθεσης προς πώληση και προβολής ή διαφήμισης προϊόντων καπνού.

Χάος πάλι στη Βραζιλία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σε χάος βρίσκεται πάλι η Βραζιλία, καθώς η εγκληματικότητα εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου των συμμοριών – με ορμητήριο της φαβέλες – βρίσκεται σε μια πρωτοφανή έξαρση.

Μόνο τον Ιανουάριο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν, με τις σφαίρες από τα αντιμαχόμενα πυρά να τους βρίσκουν ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.