Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για τα χρήματα των πολιτών – Τι θα γίνει με τις καταθέσεις μας σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ;

- Απαντήσεις σε ερωτήματα για την ασφάλεια των καταθέσεων
- Κινδυνεύουν ή όχι οι καταθέσεις μας
- Πότε μπορεί υπό καθεστώς ευρώ να χάσει κάποιος τα χρήματά του;
- 72 δισ. ευρώ καταθέσεων “χάθηκαν” από τον Ιανουάριο του 2010
Απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα της ασφάλειας των καταθέσεων ζητούν καθημερινά οι Ελληνες αποταμιευτές, καθώς η παρατεταμένη κρίση και οι απειλές περί χρεοκοπίας της χώρας έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους μύθους αλλά και την πραγματικότητα γύρω από το θέμα των αποταμιεύσεων των Ελλήνων πολιτών.

"Κύμα" αντιδράσεων για τα φάρμακα των καρκινοπαθών και τη δήλωση του Λοβέρδου

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρέμβαση του πρωην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για το πρόβλημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις «εδώ και τώρα», για το θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αστεία πράγματι η εικόνα ανθρώπων που ευθύνονται      για την παράδοση της χώρας στους λαθρομετανάστες (ΝΔ) ή που      ζητούσαν την άνευ όρων νομιμοποίησή τους (ΣΥΡΙΖΑ), σήμερα να      εξαγγέλλουν ανεφάρμοστα σχέδια επίλυσης αυτού του μείζονος εθνικού      ζητήματος.

Φόβοι για 150 νεκρούς μετά την συντριβή αεροπλάνου στη Νιγηρία

Τραγωδία στη Νιγηρία μετά την συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας "Dana Air" κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Λάγους με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς.
150 σύμφωνα με το Reuters ή 162 άνθρωποι σύμφωνα με το BBC, επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Ισάγκα -πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου του Λάγος "Μουρτάλα Μουχάμεντ".

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από το “όλον ΠΑΣΟΚ”

Η άποψη ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, ή μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ των τελεταίων εβδομάδων και ειδικότερα του διαστήματος που ακολούθησε τις εκλογές της 6ης Μαϊου, μοιάζει με… φωτοτυπία του “βαθέως ΠΑΣΟΚ”, δηλαδή του πολιτικού μορφώματος που ταλαιπώρησε επί δεκαετίες την Ελλάδα, παρεμβαίνοντας βιαίως, καταλυτικά και αρνητικά στη διαμόρφωση του dna της χώρας, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Ακόμη ένα βέτο για τον Σόιμπλε

Μετά τη Γαλλία αλλά και τις… υγιείς δυνάμεις της Ευρώπης, όπως φυσικά και την κουρασμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ακόμη μια εξαιρετικά υπολογίσιμη δύναμη έβαλε σήμερα πολιτικό, έστω και προφορικό βέτο, στην προοπτική να είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκείνος ο οποίος θα διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Αντί του ΠΑΣΟΚ η… “Ελιά”;

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι πιθανότατα οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Επειδή το διακύβευμα της παραμονής ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την προφανή υστέρηση του σημερινού πολιτικού δυναμικού, εγχώριου και ευρωπαϊκού, συγκροτούν ένα εκρηκτικό μείγμα εθνικής ανησυχίας.

“Ψηφίσαμε αυτούς που δεν αξίζουν”

Την ιδιαίτερα δύσκολη εθνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα λόγω της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, και τις προκλήσεις που διανοίγονται για το μέλλον, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, περιγράφει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Αποκαταστάθηκε η τάξη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το 1999, πριν από τον 5ο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Παναθηναϊκό του Λευτέρη Σούμποτιτς, ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που επι σειρά ετών επένδυαν εκατομμύρια (τότε δραχμές) στους μπασκετικούς “πράσινους”, απείλησαν ευθέως να αποχωρήσουν από το άθλημα. Αν ούτε τότε δεν έβλεπαν τους κόπους και τις θυσίες τους να πιάνουν τόπο.

Το μανιφέστο διακυβέρνησης του Σαμαρά

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο “Βήμα της Κυριακής” έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πλήρους πολιτικού μανιφέστου από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος προβάλλει ως το φαβορί για να αναλάνει τις τύχες διακυβέρνησης της χώρας, μετά την οριακή εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Με μεγάλο ενθουσιασμό έγινε δεκτός στον οικισμό παλιννοστούντων στις Σάπες του Νομού Ροδόπης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
«Μετά από 25 χρόνια έρχεται κάποιος να μιλήσει τη γλώσσα μας» είπαν οι Πόντιοι παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση στον επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα, με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τους ζητά να μην ξεχάσουν την ιστορία τους. «Ήσασταν και είσαστε πατριώτες και Χριστιανοί» τους επισήμανε, ενώ ζήτησε ένα μεγάλο συγγνώμη για όσα δεν έκανε η Ελληνική πολιτεία.

Η πτώση…

Από την πολυετή, αδιασάλευτη ηγεμονία, στην πτώση. Από εκεί στο δικαστήριο, στην καταδίκη, στη φυλακή. Ο Χόσνι Μουμπάρακ κρίθηκε σήμερα ένοχος ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης, πριν από ένα χρόνο, που οδήγησε στο ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης και τη δική του απομάκρυνση από την εξουσία.

Η σχετικότητα των εκλογών και το απόλυτο των δημοψηφισμάτων.

Γράφειο Κλεισθένης.
Μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών να δίνει λύση σε όλα τα ζητήματα;
Τοπρόβλημα είναι υπαρκτό. Ένα εκλογικόαποτέλεσμα προκρίνει τις θέσεις τωννικητών στην ολότητά τους. Αυτό σημαίνειότι η πλειοψηφία εγκρίνει το σύνολο τωνθέσεων αλλά σε επιμέρους θέματα πιθανά δενυπάρχει πλειοψηφία.