Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ξύπνησε μετά από 21 ώρες στο νεκροτομείο!

Ένας νοτιοαφρικανός, ηλικίας 80 ετών, την στιγμή που ξύπνησε... διαπίστωσε πως αντί για το κρεβάτι του, βρισκόταν μέσα στο ψυγείο ενός νεκροτομείου!

Αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών


Σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της Πολιτείας απέναντι στα ναρκωτικά. Αποποινικοποιείται η χρήση. Πταίσμα η κατοχή μικροποσοτήτων. Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου

Βόρεια Ελλάδα: Επτά κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα κουνουπιών, στη χώρα μας. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ενημερώθηκε σήμερα για την εργαστηριακή διάγνωση τεσσάρων νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας και Μαραθώνα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό ανέρχεται πλέον σε επτά.

Πόσα χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το νέο μαχαίρι στα επιδόματα

Η μείωση ανάλογα και τον τύπο των επιδομάτων ξεκινά από το 10% και φθάνει στο 50% για το κίνητρο απόδοσης, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι, και οι μηνιαίες απώλειες κυμαίνονται από 16 έως και 97 ευρώ.

Νέα Δημοκρατία: Προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την Κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ.
Η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.

Ένα ψάρι που... έτρωγε μόνο γκοφρέτες

Σε δίαιτα με φρούτα υποβάλλεται ένα εξωτικό ασιατικό... ψάρι, ο Γκάρι, προκειμένου να σταματήσει να τρώει μόνο σοκολάτα! Οι ιδιοκτήτες του το μεγάλωσαν ταΐζοντάς το αποκλειστικά με γκοφρέτες και όταν πια δεν χωρούσε στη δεξαμενή του, το δώρισαν σε ενυδρείο του Λονδίνου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ κ. Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

Χθές στην Καστοριά  πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τομέα Εργασίας και Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Τομεάρχη και βουλευτή Αχαῒας κ. Νικόλαο Νικολόπουλο και τον αναπληρωτή Τομεάρχη βουλευτή Σερρών κ. Αναστάσιο Καρυπίδη, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καστοριάς κ. Δημήτρη Καραμανίδη.

Ανάκληση επικίνδυνων κορν φλέικς

Ανακαλείται προϊόν δημητριακών πρωινού (corn flakes), στο οποίο ανιχνεύτηκε φουντούκι, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν στην επισήμανση. Πρόκειται για κορν φλέικς από ρύζι και σιτάρι ολικής αλέσεως με αποξηραμένα φρούτα, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μέλισσες «σκότωσαν» πρόβατα
Σμήνος μελισσών επιτέθηκε σε κοπάδι προβάτων, ο ιδιοκτήτης των οποίων τα είχε βγάλει για βόσκηση σε ένα βοσκότοπο όπου υπήρχαν πολλές κυψέλες. Από τα τσιμπήματα κινδύνευσε ο κτηνοτρόφος που έχασε επίσης 7 πρόβατα...

Μοιραία βουτιά για 9χρονο αγόρι

Τραγική κατάληξη είχε για ένα εννιάχρονο αγόρι από την Πτολεμαΐδα το μεσημεριανό μπάνιο στην παραλία της Κατερίνης. Το άτυχο αγόρι ξέφυγε κάποια στιγμή από την προσοχή των γονιών του και λίγο αργότερα εντοπίστηκε, αλλά δεν είχε τις αισθήσεις του. Μετά τις πρώτες βοήθειες από το ναυαγοσώστη το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε πύρινο κλοιό η Κέρκυρα – κινδυνεύουν χωριά

Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλο το νησί
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα η Κέρκυρα, λόγω των αλλεπάλληλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρο το νησί με διαφορά λίγων λεπτών η μια μετά την άλλη. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγω για τουλάχιστον… 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και στα δυτικά του νησιού.

Παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα των ταξί στην Βουλή

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με έντονες αντεγκλήσεις και σκληρές πολιτικές κρίσεις και εκφράσεις διεξήχθη η συζήτηση στην Βουλή για το ζήτημα της απελευθέρωσης των ΤΑΞΙ. Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής είχε καλέσει το Υπουργό Γ. Ραγκούση να δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις αλλά και να πάρει τα προβλήματα και το κλίμα που έφερναν από την κοινωνία και τον κλάδο οι βουλευτές.

Δικογραφίες σε βάρος 438 ταξιτζήδων της Θεσσαλονίκης

Δέκα δικογραφίες που αφορούν 438 ιδιοκτήτες ταξί έχουν σχηματιστεί από τις υπηρεσίες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών του νομού.

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή του 69χρονου καρδιολόγου

Αρχισε η διαδικασία έκδοσης των απαγωγέων
.Με τα λύτρα της απαγωγής του καρδιολόγου από τη Σταμάτα οι τέσσερις απαγωγείς του έκαναν πολυτελείς διακοπές στην Τουρκία, αλλά έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών, κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας με τα Σκόπια, καθώς επέστρεφαν στην Αλβανία με ταξί.

Οικονομική Αστυνομία: Οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν στο “11012”

 Στον πενταψήφιο αριθμό “11012” θα μπορούν οι πολίτες από σήμερα να καταγγέλλουν φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα..

Προβλήματα υδροδότησης

 Αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου, από τις 08.00 έως τις 17.00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες λόγω κατασκευής δικτύου ύδρευσης-συνδέσεις καθέτων οδών στην οδό Επταπυργίου.

Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν απειλές κατά του Α. Ρέμου από οπαδούς του Ηρακλή

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε σήμερα από τον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Νίκο Κωνσταντίνου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού. Η προκαταρκτική διατάχθηκε με αφορμή μία ανακοίνωση της Αυτόνομης Θύρας 10 των οπαδών του Ηρακλή, οι οποίοι εκτοξεύουν απειλές εναντίον του Αντώνη Ρέμου.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Αυτά που κάνει ως υπουργός ο Ραγκούσης, δεν θα τα έκανε ούτε… ως δήμαρχος Πάρου!»Ομιλία του κ. Νικολόπουλου στην βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: «Πλήγμα για την αντισεισμική έρευνα και προστασία η συγχώνευση του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)»

Ερώτηση στην βουλή
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση», το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) καταργείται ως αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. και συγχωνεύεται με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Νίκος Νικολόπουλος: «Καληνύχτα, κ. Μαγκριώτη…»

Πληροφορούμενος τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Υπουργείο Υποδομών για την «Ολυμπία Οδό», ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος σχολίασε:

Σχέδιο πόλης για 41.400 στρέμματα

Προωθούνται επεκτάσεις ανατολικά και δυτικά της Θεσσαλονίκης.
Σε ποιες περιοχές θα οριοθετηθούν τα «φιλέτα» γης, έτοιμα για ανοικοδόμηση.
..Της Φανής Σοβιτσλή

Θεσσαλονίκη: Ο Μπουτάρης αναλαμβάνει και την αντιδημαρχία Καθαριότητας

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναλαμβάνει την ευθύνη της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, μετά την παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Στάθη Αβραμίδη.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους διαιτολόγους



Μπέττυ Γιάννα
O Aντιπρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων, Γιάννης Σουπιός, μας εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε όταν επισκεπτόμαστε έναν διαιτολόγο.

Τα νέα επιτεύγματα της προπαγάνδας - με την βοήθεια του «αόρατου μηχανικού»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όταν κάπου εκεί στα τέλη του προπερασμένου αιώνα ο μεγάλος Ανατόλ Φρανς κατέληγε στο συμπέρασμα – απόφθεγμα «Η Δημοκρατία διοικείται από το χέρι ενός αόρατου μηχανικού», ίσως να μην φανταζόταν καν πως στα χρόνια, στις δεκαετίες, στους αιώνες που θα ακολουθούσαν θα αποδεικνυόταν πως είχε κάνει την σημαντικότερη διαπίστωση όλων των εποχών.

Το Μαξίμου ψάχνει δημοσιογράφους για τις κάλπες

REPORTER
Στον επαγγελματικό χώρο των δημοσιογράφων αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου αξιόμαχες υποψηφιότητες για να πλαισιώσουν τις λίστες του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να δώσουν την αίσθηση της ανανέωσης για το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος, και την ίδια στιγμή να ενισχύσουν ουσιαστικά τον πολιτικό λόγο της Κυβέρνησης.

Ακόμα και σήμερα, έχουν δικαίωμα οι έλληνες ασφαλισμένοι που εκτιμούν ότι δεν έχουν τη δέουσα περίθαλψη, να μεταβούν στο εξωτερικό με έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων, που περιλαμβάνουν νοσήλια, φάρμακα, ενδεχομένως διαμονή, μετακίνηση κλπ.

 Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή.
Κάθε ασθενής που:
- «δεν μπορεί να του παρασχεθεί η θεραπεία εντός προθεσμίας ιατρικώς αποδεκτής»,
- «χρειάζεται εξειδικευμένη περίθαλψη»,
- «με διάγνωση σοβαρής νόσου, αναμένει μακροχρόνια ραντεβού με κίνδυνο να επιβαρυνθεί η υγεία του»,

Ο Ρέππας “στρατηγός” για τις εκλογές

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, φαίνεται ότι θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέξει τελικά να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, εντός των επόμενων μηνών.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Τις αποτυχημένες πολιτικές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες επέφεραν ουσιαστικά την διάλυση των παραγωγικών δομών της χώρας(αγροτική-γεωργική παραγωγή, κτηνοτροφία, βιομηχανία) και τις ευθύνες του συστήματος προσπαθεί η σημερινή μεταλλαγμένη και υπόδουλη Κυβέρνηση αλλά και όσοι συντάσσονται με την πολιτική της, να τις φορτώσει στους εργαζομένους, προχωρώντας στην κατάργηση και την συγχώνευση των φορέων του Δημοσίου.

Επιστρέφει…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Ουάσινγκτον έχει ιδρώσει πολιτικά τα τρία τελευταία χρόνια, να ενισχύει παράπλευρα τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, σε μια εύλογη προσπάθεια να καταστεί ο Ρώσος Πρόεδρος «ισοϋψής» του Βλαντιμίρ Πούτιν. Και επομένως, να προκαλέσει σύγχυση επιλογής στους Ρώσους ψηφοφόρους, ως προς το ποιος αξίζει περισσότερο να βρίσκεται στο Κρεμλίνο, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Ερώτηση του κ. Π. Λαφαζάνη στην βουλή
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική γνωρίζουν θεαματική αύξηση το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο σφετερισμός των συντάξεων από τον Λοβέρδο δεν πρέπει να περάσει

Αν και αναμενόμενη, η υπουργική απόφαση για το καθορισμό του ποσοστού της κατακράτησης των συντάξεων των περιθαλπομένων σε δημόσια ιδρύματα χρόνιας παραμονής και σε εξωνοσοκομειακές στεγαστικές δομές (βλ. σχόλιο της Συσπείρωσης, της 28/5, για την σχετική τροπολογία που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις) αποτέλεσε, παρ΄ όλα αυτά, ένα καινούργιο σοκ.

Διαδικασίες επιλογής και αμοιβές Τραπεζών ανάδοχων και συμβούλων στα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων και συμμετοχής ιδιωτών στην ανταλλαγή και επιμήκυνση ελληνικών ομολόγων

Ερώτηση κ. Π. Λαφαζάνη στην βουλή
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου τράπεζες όπως η PNB, η Deutsche Bank και η HSBC μαζί με γραφεία Νομικών Συμβούλων και ελεγκτικές εταιρείες,  έχουν επιλεγεί για να προωθήσουν το