Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΙΚ. Συμφωνία στο θέμα της διαθεσιμότητας

Σε συμφωνία κατέληψαν, τελικά, οι πολυήμερες και επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα για την κινητικότητα στο Δημόσιο, αφού, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε το απόγευμα του Σαββάτου την παράταση που ζήτησε για την εφαρμογή του προγράμματος έως το Σεπτέμβριο.

«Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα» στην Κίνα: Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου


Το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου βρίσκεται την Κίνα, στεγάζει χώρους 17,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και είναι 20 φορές μεγαλύτερο από την Όπερα του Σίδνεϊ
Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κέντρο του Νέου Αιώνα στην πόλη Τσενγκντού της νοτιοδυτικής Κίνας που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα.

Το Solar Impulse απογειώθηκε για Νέα Υόρκη

Το Solar Impulse απογειώθηκε για Νέα Υόρκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΚΗΣ ΠΤΗΣΗΣ
Το Solar Impulse, το πρώτο αεροπλάνο που πετά με ηλιακή ενέργεια, απογειώθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου, από το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον (DC) στις 04:46 τοπική ώρα με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να προσγειωθεί στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουλίου.

Σκότωσε τη μητέρα του και παραδόθηκε μόνος του στις Aρχές

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως το μεσημέρι της Παρασκευής στην αστυνομία και συνελήφθη ο 42χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα της 69χρονη μητέρα του, σε χωριό της Ξάνθης.

Φτιάχνουν ειδική θήκη για την μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα στη Ρωσία

ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕ


Με κάθε λεπτομέρεια γίνονται οι προετοιμασίες για την μεταφορά του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου από την Πάτρα στη Ρωσία.

Το ρωσικό ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος» που έχει αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς του μοναδικού αυτού ιερού κειμηλίου του Χριστιανισμού στη Ρωσία την Ουκρανία και την Λευκορωσία, κατασκεύασε ειδική θήκη στην οποία θα τοποθετηθεί ο Σταυρός ώστε να μην υπάρξει καμία φθορά του κειμηλίου.

Ιωάννινα: Άφαντοι οι Αλβανοί κακοποιοί – Συνεχίζονται οι έρευνες

Χωρίς αποτελέσματα εξελίσσεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας , στην περιοχή της Παραμυθιάς, τις ηπειρωτικές ακτές και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αλβανών δραπετών , που γάζωσαν περιπολικό σε μπλόκο στην Άρτα, έκλεψαν δύο αυτοκίνητα τα οποία εγκατέλειψαν και συνέχισαν πιθανόν την παράνομη διαδρομή τους με μηχανάκι , το οποίο χθες τα ξημερώματα, εκλάπη από την Γλυκή.

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, ακόμη κι αν χρειαστεί οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ενώ δήλωσε ότι θα είναι στα πρότυπα του BBC.

Tην αποφυγή των αντιποίνων συστήνει στους Αιγύπτιους ο Μπαν Κι-μουν

Ο Γενικός Γραμματέας Μπαν Κι-μουν, ζήτησε από τους Aιγύπτιους να εναντιωθούν σε κάθε πολιτική «αντιποίνων», καθώς η χώρα συγκλονίζεται από τις συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων και υποστηρικτών του προέδρου Μόρσι, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον στρατό.

Αίγυπτος: Ολονύκτιες συγκρούσεις σε όλη τη χώρα

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο με τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι να μαίνονται σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και στη χερσόνησο Σινά.