Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΑΘ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ


Tην Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, από τις 08:00 έως 16:30, θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδων στις οδούς Ρόδου με Αργυροκάστρου και Αργυροκάστρου με Ολυμπίας στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Ο γηραιότερος στην Ιαπωνία είναι 114 ετών


Κάθε χρόνο στην Ιαπωνία στις 19 Σεπτεμβρίου, κυκλοφορεί η έκθεση που φέρνει στο φως τον αριθμό των αιωνόβιων πολιτών.Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας, 47.756 κάτοικοι έχουν ηλικία άνω των 100 ενώ ο αριθμός τους έχει τετραπλασιαστεί μέσα στα 12 τελευταία χρόνια με τις γυναίκες να φτάνουν το 87,1%.

Απάντηση δικαστών στην κριτική του Πρωθυπουργού

Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκαν χθες από τον Πρωθυπουργό, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δίνουν σήμερα οι δικαστές, υποστηρίζοντας ότι οι «τοποθετήσεις και γενικεύσεις του αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης, για τα οποία δεν ευθύνονται οι λειτουργοί της».

Ραντεβού στα τυφλά, ο τελευταίος εκβιασμός στους βουλευτές

Πήρε μαθήματα πατριωτισμού από τους… Γερμανούς!
Σοφία Βούλτεψη
Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν υπ’ αριθμόν 2. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται επί ξυρού ακμής και τα μέσα ενημέρωσης απεργούν, οι επικεφαλής της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτής της άτυχης χώρας που λέγεται Ελλάς συναντήθηκαν χθες χωρίς κανένα αποτέλεσμα!

Συνεχίζεται η κόντρα Βαξεβάνη και Βενιζέλου. Ανοικτή επιστολή του κ. Βαξεβάνη

Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας
Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο
Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου για τις σημερινές κινητοποιήσεις

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος βρέθηκε στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Έχουν και οι Οίκοι Αξιολόγησης… CDS;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Πριν από μερικούς μήνες, το καλοκαίρι, στην κορύφωση του δράματος για την Ελλάδα, λίγο πριν η Συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου, ορίσει το πλαίσιο για μια πολιτική λύση της κρίσης χρέους Αθήνας και ευρωζώνης που… δεν ήρθε ποτέ, η Ευρώπη πρωτίστως, και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ρωσίας και της Κίνας δευτερευόντως, άρχισαν να διαμαρτύρονται «φωναχτά», για τον ρόλο των Οίκων Αξιολόγησης.

Οι διάλογοι της μεγάλης ρήξης

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το σκηνικό της απόλυτης ρήξης, που από χθες διαπιστώθηκε μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώθηκε σήμερα, με τον πλέον εμφαντικό και κατηγορηματικό τρόπο.Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής

Το Σύνταγμα και η ευθύνη των υπουργών

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Η εξυγίανση και η αναμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος, είναι αναμφισβήτητα βασικό αίτημα της κοινωνίας. Φαίνεται όμως να αποτελεί και βασική διακηρυγμένη προτεραιότητα του πολιτικού κόσμου. Η Νέα Δημοκρατία την έχει αναδείξει σε κεντρικό θεσμικό ζήτημα και βασικό άξονα των 31 σημείων που καθορίζουν το πλαίσιο της προτεινόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

“Μαγειρεύεται” Μνημόνιο… εφ’ όρου ζωής

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… Το πρακτορείο Reuters δεν θα διακινδύνευε ποτέ τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του, μεταδίδοντας μια πληροφορία της οποίας την ακρίβεια δεν θα είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα.

Δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου για την ανεργία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την Ανεργία του Ιουλίου του 2011, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ . Τι είναι για σας πατρίδα;

Δια χειρός Αλιθέρση
Αύριο είστε έτοιμοι να ψηφίσετε ένα ακόμη νομοθετικό έκτρωμα. Ήδη μ’ αυτά, που μέχρι στιγμής έχετε ψηφίσει, σκορπίσατε πολλή δυστυχία στο φτωχό, στον άνεργο στο μεροκαματιάρη. Σχεδόν έχετε αποτελειώσει τη μεσαία τάξη και πάτε ολοταχώς για τη διάλυσή της.  Ξεπουλήσατε και συνεχίζετε να ξεπουλάτε το δημόσιο πλούτο

Με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) δήλωση του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη

«Βαριά Βιομηχανία» παραγωγής ανέργων Το «όραμα» του Πρωθυπουργού για έναν εργαζόμενο σε κάθε σπίτι γίνεται η πιο σκληρή πραγματικότητα για τα ελληνικά νοικοκυριά 

ΟΜΙΛΙΑ Ν. Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Για το ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι είναι μέρος του προβλήματος.  Για τη Ν.Δ. είναι μέρος της λύσης του!»
Με την φράση, «για εμάς, οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και γι’ αυτό πρέπει να τους ξαναδώσουμε την αξιοπρέπειά τους,

Ο Στρατός υπερασπίζεται την Πατρίδα, όχι τα σκουπίδια της!

Γράφει ηΣοφία Βούλτεψη
Τώρα που «λύθηκε» (λέμε τώρα) το διαδικαστικό ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών - επιστρατεύτηκαν τα απορριμματοφόρα και οι οδηγοί, αλλά... όχι και οι εργάτες που μαζεύουν τα σκουπίδια - καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι τα στρατευμένα νιάτα της χώρας δεν υπηρετούν τη θητεία τους για να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του τύπου «ποιος είναι ο καλύτερος σκουπιδιάρης» ή «ποιος είναι ο καλύτερος απεργοσπάστης».

Οι εκλογές έγιναν αναπόφευκτες


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν χρειάζεται να αφιερώσει κανείς πληθυντικές ώρες στην ανάλυση των δεδομένων που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, για να εξάγει το συμπέρασμα ότι «ο κύβος ερρίφθη» για τον Γιώργο Παπανδρέου, και ο Πρωθυπουργός κινείται πλέον σε τροχιά πρόωρων εκλογών.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη Τα “Εγκλήματα” εις βάρος τoυ λαού στο όνομα της δήθεν Σωτηρίας της χώρας συνεχίζονται.

"Απευθύνουμε έκκληση, εάν τους έχει απομείνει λίγη ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ να καταψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο και την λύση στα αδιέξοδα να την δώσει ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός".

«ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ»


Ο Ντίνος Βρεττός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος που το ΠΑΣΟΚ πίεσε τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή να πάει σε εκλογές! Επίσης, λέει ότι “το λεφτά υπάρχουν” ήταν και αυτό ένα ακόμα λάθος!

Η απόλυτη ρήξη

REPORTER
Σκηνικό απόλυτης ρήξης διαμορφώθηκε κατά την αποψινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαπίστωσε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε διάθεση να προχωρήσει σε ουσιαστικές πολιτικές παραχωρήσεις.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης βροντοφώναξε με μια φωνή Φύγετε


Αυτό που έζησε η Θεσσαλονίκη σήμερα με τις ογκωδέστατες συγκεντρώσεις, δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Όλοι συμφωνούν ότι ήταν από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που πραγματοποιηθήκαν στην Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρχε κλάδος εργαζομένων που να μην έδωσε το παρόν σε αυτό το εργατικό προσκλητήριο των συνδικάτων. Ακόμα και η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης κατέβασε ρολά

Εικόνες από την αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης σήμερα

Βίντεο από την συγκέντρωση των φορτηγατζήδων των ταξιτζήδων και των καταστηματαρχών στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Βίντεο από τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Βίντεο από την πορεία των οργανώσεων στην Καμάρα

Βίντεο από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη

Εικόνες από την συγκέντρωση των φορτηγατζήδων των ταξιτζήδων και των καταστηματαρχών στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Εικόνες από την συγκέντρωση και πορεία των συλλόγων και Οργανώσεων στην Καμάρα

Εικόνες από την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη

Λαϊκός ξεσηκωμός. Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έδειξε τον δρόμο στην κυβέρνηση . Φύγετε ήταν κυρίαρχο σύνθημα.

Απίστευτα σε όγκο και παλμό ήταν οι σημερινές συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη. Δείτε εικόνες και βίντεο από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Του ΕΚΘ, την συγκέντρωση των συλλόγων και οργανώσεων στην Καμάρα και την συγκέντρωση των φορτηγατζήδων, των ταξιτζήδων και των καταστηματαρχών στο π. Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Εικόνες από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη

ΟΑΣΘ. Απεργία σήμερα και αύριο

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο το συνδικάτο εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ συμμετέχοντας στη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Όπως αναφέρεται πάντως σε σχετική ανακοίνωση, τις ημέρες της απεργίας «ο ΟΑΣΘ θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της πόλης και θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας».

Απεργιακό τσουνάμι. Τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη


Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το απεργιακό κύμα με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ρολά κατεβάζει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας αλλά ακόμα και τα εμπορικά καταστήματα.
Σήμερα θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη τρεις συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα πραγματοποιεί συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Νέα Δημοκρατία: Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου.