Τρίτη 22 Απριλίου 2014

"Πού πας Αδελφέ; Η ανταλλαγή (Ομέρ Ασάν)" - Δείτε όλο το ντοκιμαντέρ!


                     "Πού πας Αδελφέ; Η ανταλλαγή (Ομέρ Ασάν)"


Το σχέδιο με τίτλο "Πού πας Αδελφέ; Η ανταλλαγή (Ομέρ Ασάν)" διηγείται εκτός από την τραγωδία του 20ου αιώνα, τις φιλίες που έχουν μεταμορφωθεί σε νοσταλγία, τη γειτονία και τα αληθινά γεγονότα που έχουν συμβεί. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται ρεπορτάζ που αναφέρονται στη φιλία και τις σχέσεις των Ρωμιών συμπολιτών που έχουν αποσταλεί από την Ορντού και από τις γύρω περιοχές της Ορντού με τους πολίτες της Ορντού σχετικά με τη νοσταλγία που νιώθουν οι άνθρωποι ο ένας για τον άλλον και πώς έχει μεταφερθεί στην 3η γενιά αυτή η νοσταλγία.

Παρουσίαση του βιβλίου στην Αιανή Κοζάνης

Η Λ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Γέννηση των Μετεώρων» των Άννας Ράσσιου, Δρ. Γεωλόγου, Ντίνας Γκίκα, Msc Γεωλόγου και Άννας Μπατσή, Msc Γεωλόγου.

Η παρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής την Κυριακή 27 Απριλίου, στις 12:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Στον ενδεικτικό κατάλογο της λίστας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, περιλαμβάνεται πλέον το ΑπολιθωμένοΔάσος Λέσβου. Η σχετική διαδικασία ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και ολοκληρώθηκε το 2014...Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει από το 1981 τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Στόχος της UNESCO είναι η προστασία των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων από κάθε είδους αλλοίωση και καταστροφή, προκειμένου αυτά να κληροδοτηθούν στις γενιές του μέλλοντος.

Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώμε καθημερινά;

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση...
ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

Πόντος: Ανοίγει η Μονή της Παναγίας στο αρχαίο Μαυρόκαστρο της Κερασούντας

Το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστήρι στο Πόντο είναι αυτό της Παρθένου Μαρίας ή Παναγίας που βρίσκεται στην περιοχής της αρχαίας Κολώνειας στην επαρχία της Κερασούντας (Giresun).

Η αποκατάσταση της Μονής άρχισε – όπως αναφέρει με το τούρκικο δημοσίευμα- το 2006 και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τοπικού γραφείου του Πολιτισμού και Τουρισμού, Hüseyin Günaydın, έχουν φθάσει στο τέλος και σύντομα θα είναι επισκέψιμο.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι από Μελισσουργό

Με το συνδυασμό «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» του υπ. δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος από το Μελισσουργό είναι η  Άννα Καραθανάση, φοροτεχνικός.

Υποψήφιοι σύμβουλοι για την Τοπική  Κοινότητα Μελισσουργού, είναι οι:
Μαρία Γκατζή (φοιτήτρια), Καραβάς Κωνσταντίνος (αγρότης), Αθανάσιος Κουτσαμπιούκ (ελεύθερος επαγγελματίας, πρόεδρος ΤΚ Μελισσουργού), Δημοσθένης Κουτζιαμπεούκ (αγρότης, πρώην πρόεδρος ΤΚ Μελισσουργού).

Καλώς τις Λυρίδες! Εντυπωσιακό φαινόμενο στον ουρανό

Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, οι Λυρίδες, εμφανίστηκαν ήδη στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Οι πτώσεις των συγκεκριμένων μετεώρων εμφανίζουν την αποκορύφωσή τους στο διήμερο 21 και 22 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός - εφόσον ο κατά τόπους καιρός επιτρέπει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.

Γιατί στην Κύπρο δεν έγιναν φασίστες επειδή… αγανάκτησαν;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσοι επιμένουν να υποστηρίζουν πως η άνοδος του νεοναζισμού και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής οφείλονται στην οικονομική κρίση και τη φτωχοποίηση – υποστηρίζουν δηλαδή πως μαζί με τον μισθό χάνεις και το μυαλό σου – δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στις δημοσκοπήσεις της (επίσης μαστιζόμενης από την κρίση) Κύπρου ενόψει ευρωεκλογών.

Αυστραλία: Περπάτησε 676χλμ. για να πει «ευχαριστώ» που τον δέχθηκαν ως πρόσφυγα

Μια συμβολική πορεία 676χλμ. πραγματοποίησε ο Βιετναμέζος Τρι Νγκιέν για να πει «ευχαριστώ» στην Αυστραλία που τον δέχθηκε ως πρόσφυγα.

Ο Νγκιέν, ο οποίο έφτασε στην Αυστραλία τη δεκαετία του '80, ταξίδεψε πεζός επί 35 ημέρες σέρνοντας μια βάρκα ξεκινώντας από την Μελβούρνη και καταλήγοντας στην Καμπέρα.

Έτσι κλέβουν χρήματα την ώρα που είσαστε στο ATM

Συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν το πως συμμορίες νεαρών κλέβουν ανυποψίαστους πολίτες την ώρα που οι τελευταίοι τραβάνε χρήματα από μηχανήματα ΑΤΜ


Διαγράφονται 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές εντός του έτους

Τέλος στη φοίτηση χωρίς όρια σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Εντός του έτους αναμένεται να χάσουν τη φοιτητική τους ιδιότητα 180.000 φοιτητές, εκ των οποίων οι 70.000 σε ΤΕΙ, καθώς όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί πριν από το 2006, πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, για να πάρουν το πολυπόθητο πτυχίο εντός τους έτους.