Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα σώσετε κάποιον που πνίγεται (βίντεο)


Ο κίνδυνος πνιγμού συμβαίνει όταν ένα αντικείμενο σφηνωθεί στο λαιμό ή την τραχεία, εμποδίζοντας τη ροή του αέρα.

Στους ενήλικες, αυτό συμβαίνει συνήθως από κάποιο κομμάτι τροφής που δεν έχει μασηθεί σωστά και δεν καταπίνεται. Τα μικρά παιδιά είναι πολύ πιθανό να καταπιούν μικρά αντικείμενα, όπως παιχνίδια.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα που κάνει λόγο για χαράτσι σε καταθέσεις

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει έναν ακόμα «ειδικό φόρο» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια. Η απάντηση της Κουμουνδούρου και η ανταπάντηση του Δ. Σταμάτη.

Αρκαδία: Κυνηγός έπεσε νεκρός από διασταυρούμενα πυρά για αγριογούρουνο

Η ομάδα των έντεκα κυνηγών φαίνεται ότι δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας Τραγική κατάληξη είχε το καρτέρι για αγριόχοιρους που είχε στήσει το απόγευμα του Σαββάτου μια ομάδα κυνηγών σε δασική περιοχή του δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία, όταν ένας ηλικιωμένος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός άλλου κυνηγού.

Νέο νησί γεννήθηκε στον Ειρηνικό

Από την ενεργοποίηση ηφαιστείου Νουκουαλόφα, Τόνγκα


Ένα ηφαίστειο που έχει ενεργοποιηθεί στο αρχιπέλαγος Τόνγκα της Πολυνησίας οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου νησιού καθώς εδώ και έναν μήνα εκτοξεύει μεγάλες ποσότητες βράχων και στάχτης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Ατσάλινος» Ζαμπίδης διέλυσε με νοκ άουτ τον Τούρκο αντίπαλο του

ΜΠΡΟΣΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στο κλειστό του ταε κβον ντο στο Παλαιό Φάληρο, ο Μιχάλης Ζαμπίδης επικράτησε με νοκ άουτ του Τούρκου Χαρούν Κίνα.

Don't! Τι δεν πρέπει να κάνετε αν μένετε σε hostel

Για να απολαύσετε μόνον τα καλά της χαμηλότερης τιμής

Η διαμονή σε ένα δωμάτιο κοιτώνα με πολλούς (ή λίγους αν πληρώσετε κατιτίς παραπάνω) αγνώστους μπορεί να ακούγεται ως ένα αρκετά διασκεδαστικό σενάριο για αρκετούς, ωστόσο κι αυτό συνοδεύεται πάντα από τις δικές του προκλήσεις:

Βλαστός: Γνωρίζω ποιος σκότωσε τα μέλη της ΧΑ στο Ν. Ηράκλειο - Δικά μου τα κράνη τους

«Τα λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες ήταν δικά μου»

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει μέσα από το διαβιβαστικό της αστυνομίας για την πρωτοφανή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η υπόθεση της δολοφονίας των μελών της ΧΑ Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013. 

Κατακτά και τις έξυπνες τηλεοράσεις το Google Android

Το λειτουργικό σύστημα Android της Google εξαπλώνεται πλέον για τα καλά, μετά τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές-ταμπλέτες, στη νέα γενιά έξυπνων τηλεοράσεων, οι οποίες επιπλέον αποκτούν ολοένα υψηλότερη ανάλυση (ultra HD).

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης

Αυτά είναι τα φουτουριστικά οχήματα του μέλλοντος

Έτσι απίστευτα θα οργώνουμε σύντομα στεριά, αέρα και θάλασσα…
Μπορεί να λατρεύετε τα θερμαινόμενα καθίσματα του νέου σας αυτοκινήτου και τα ολοκαίνουρια γκατζετάκια της καμπίνας, πάντα όμως υπάρχει χώρος για βελτίωση. 

Κινεζικό «σωσίβιο» αναζητούν Αργεντινή, Βενεζουέλα, Ισημερινός

H Κίνα αναδεικνύεται σταδιακά σε ένα είδος «δανειστή ύστατης προσφυγής» για χειμαζόμενες οικονομίες. Παράλληλα επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της στη Λατινική Αμερική. Το γεγονός λοιπόν ότι η Αργεντινή στρέφεται σε αυτήν για βοήθεια, μετά την τεχνική στάση πληρωμών στην οποία οδηγήθηκε τον Ιούνιο, «λέει» πολλά.

"Αποκαλυπτήρια" για τον νεκρό της Αμφίπολης

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Ημέρα σημαντικών ανακοινώσεων είναι η σημερινή όσον αφορά στον νεκρό του Τύμβου Καστά, στην Αμφίπολη. Μετά από μήνες αγωνίας, έφτασε η ώρα για τις επικεφαλής επιστήμονες που ανέλαβαν να εξετάσουν το οστεολογικό υλικό να δώσουν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματά τους.

6,4 τρισ. χλμ. διήνυσαν οι Ευρωπαίοι το 2012

Περιορίζονται έστω και ελαφρά οι μετακινήσεις με Ι.Χ., καταγράφεται μια μικρή μείωση του όγκου των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη, περιορίζονται οι εκπομπές καυσαερίων και αερίων του θερμοκηπίου από τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ωστόσο πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να βρεθεί σε βιώσιμα επίπεδα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μετακινήσεων.

«JE SUIS MOURLIE» - Μετονόμασαν τη στάση μετρό στο «Νομισματοκοπείο» σε... «Ραχήλ Μακρή» (φωτογραφίες)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΕΛΙΟ


Δεν έχει τέλος το... τρολάρισμα στο διαδίκτυο για την Ραχήλ Μακρή και τη διάσημη πλέον δήλωσή της να τυπώσει μόνη της η Ελλάδα 100 δισ. ευρώ.

Δείτε τη στιγμή της συντριβής του πυραύλου Falcon 9 σε πλωτή πλατφόρμα στον Ατλαντικό

Μετέφερε κάψουλα με εφόδια για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Eκτοξεύτηκε από τo Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα και δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αυτόνομο πλωτό διαστημοδρόμιο της SpaceX, με αποτέλεσμα να εκραγείΤην συντριβή του Falcon 9, ενός πυραύλου που μετέφερε την κάψουλα Dragon με εφόδια για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έδωσε στη δημοσιότητα η υπεύθυνη εταιρεία SpaceX.

Απίστευτο: Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι μόλις τριών ημερών

Πριν τρεις μέρες ήρθε στον κόσμο το μεγαλύτερο μωρό που έχει γεννηθεί ποτέ. Ζυγίζει 18 κιλά και παρά το αφύσικα μεγάλο βάρος του, γεννήθηκε υγιέστατο.