Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Το θρυλικό Pony έτοιμο να επιστρέψει στους δρόμους

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στη διαδικασία των τελικών ελέγχων και εάν όλα πάνε καλά, σύντομα θα κατατεθεί ο φάκελος στο υπουργείο Μεταφορών.

Είναι λοιπόν αλήθεια; Θα ξαναδούμε το θρυλικό ελληνικό Pony, το επονομαζόμενο και «τζιπ των φτωχών», να κυκλοφορεί στους δρόμους, όπως φημολογείται έντονα τα τελευταία χρόνια από τους λάτρεις της αυτοκίνησης;

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Χθες δολοφονήθηκε στην Ουκρανία ο ορθόδοξος ιερέας PAVEL Zhuchenko, εφημέριος του ναού του Αγίου Δημητρίου Donskoy της πόλης Druzhkovka στην περιοχή του Donetsk. Ο ιερέας που διακρινόταν για τον ζήλο του και ήταν γνωστός ως χαρισματικός ιεροκύρηκας , επέβαινε στο αυτοκίνητό του όταν κοντά στο σημείο ελέγχου του Kondratevki, πυροβολήθηκε και μια σφαίρα κατευθείαν στην καρδιά.

ΣτΕ: Το φθινόπωρο η απόφαση για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Τι υποστηρίζει συνταξιούχος εκπαιδευτικός σε προσφυγή της

Το φθινόπωρο αναμένεται η κρίσιμη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. 

Σήμερα συζητήθηκε στην Ολομέλεια η προσφυγή που έχει καταθέσει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, μετά το μειωμένο εφάπαξ που έλαβε με καθυστέρηση πλέον των δυο ετών.

Ανήλικοι στα δίχτυα κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Στα δίχτυα κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, επαιτείας και διακίνησης ναρκωτικών πέφτουν εκατοντάδες μικρά παιδιά, που εξαφανίζονται από τις οικογένειές τους ανά τον κόσμο και παράνομα φτάνουν στην Ελλάδα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ. Η εξέλιξη του σύμπαντος από το Big Bang μέχρι σήμερα σε ρεαλιστική προσομοίωση (video)

Τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το Σύμπαν, από τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) που το γέννησε πριν από 13,8 δισ. χρόνια μέχρι σήμερα, κατάφεραν να οπτικοποιήσουν αμερικανοί και γερμανοί επιστήμονες.

Θρήνος στο Ρέθυμνο για τον ανεξήγητο θάνατο 3χρονου κοριτσιού

Το κοριτσάκι εδώ και μέρες αισθανόταν αδιαθεσία και οι γονείς απευθύνθηκαν σε αρκετούς παιδίατρους, για ιατρική φροντίδα στο παιδί.

Όμως, όπως διαβάζουμε στο FlashNews, οι παιδίατροι δεν διαπίστωναν κάτι με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να βγάλουν άκρη και να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ένα γιατρό που θα μπορούσε να διαγνώσει τι συμβαίνει.

Μενεμένη: Του έκλεψαν το αυτοκίνητο ενώ προσπαθούσε να το παρκάρει!

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, ληστεία σε βάρος 34χρονου αλλοδαπού, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, με την κατηγορία της «Ληστείας».

ΣΔΟΕ: Συνταξιούχος ξέχασε να δηλώσει 608 χιλιάδες ευρώ και άλλα «αμαρτήματα»

Ένας συνταξιούχος που ξέχασε να δηλώσει περισσότερα από 608 χιλιάδες ευρώ και ένας δερματολόγος στο Κολωνάκι ο οποίος από το 2007 δεν εξέδιδε αποδείξεις ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, συγκαταλέγονται στον μακρύ κατάλογο των συλλήψεων στις οποίες έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ.

Ο Πλάτανος του Ιπποκράτη συμβάλλει με το DNA του στη σύγχρονη ιατρική

Γενετική ανάλυση στον Πλάτανο του Ιπποκράτηπου δεσπόζει εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κω θα πραγματοποιήσουν ερευνητές του ΙδρύματοςSmithsonian με στόχο η γενετική του “υπογραφή” να καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων που καταρτίζεται στο πλαίσιο του προγράμματος DNA Barcode of Life.

Δ. Λιάμας: «Χωρίς πρόταση και πρόγραμμα οι συνυποψήφιοι»

  
Την απουσία μιας ολοκληρωμένης πρότασης διοίκησης του δήμου Βόλβης από τους συνυποψηφίους του, μόλις 9 ημέρες πριν τις εκλογές, στιγμάτισε ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας την Πέμπτη 8 Μαΐου στον Σταυρό, μπροστά σε πλήθος κόσμου, σε ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της δημοτικής ενότητας Ρεντίνας.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μπερλουσκόνι


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα δήλωσαν τις τελευταίες ημέρες οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «ντέρμπι μεταξύ ελπίδας και θυμού, ανάμεσα σε όσους ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ιταλίας και σε όσους πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Διότι στο παρελθόν υπήρχαν περιστερές και γεράκια, ενώ τώρα κυκλοφορούν μόνον τσακάλια και προφήτες καταστροφής».

Ομιλίες σε Προφήτη, Νέα Απολλωνία και Νέα Μάδυτο

Στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων Εγνατίας, Απολλωνίας και Νέας Μαδύτου, θα μιλήσει το επόμενο τριήμερο ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Πόσες ημέρες εκλογική άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι

Πόσες ημέρες εκλογική άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Τις ημέρες εκλογικής αδείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ρυθμίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που υπογράφει ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΟΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Μέχρι την υστάτη ώρα, οι διοργανωτές του γνωστού ντιμπέϊτ με τους υποψήφιους για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκαναν προσπάθειες να πάρει μέρος στην εκδήλωση και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Αλλάζει ο ΚΟΚ και ο τρόπος έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια.

Μήνυμα του Δημήτρη Κούβελα

"Αγαπητές και αγαπητοί μου φίλοι,
Στα δύσκολα δεν κάνουμε πίσω, αλλά συμμετέχουμε σε ομάδες για να πάμε μπροστά!
Με τη συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου με τον συνδυασμό Εντάξει του Σταύρου Καλαφάτη ζητώ να γίνω η φωνή σας στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μετατρέψουμε την αγάπη μας και το μεράκι μας για τη Θεσσαλονίκη σε πραγματικό έργο για την πόλη μας!