Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή σας μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές
στην υγεία σας, όπως δείχνουν νέες μεγάλες έρευνες. Ο αναπληρωτής καθηγητής
Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Πίτσαβος, ο αναπληρωτής
καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παπαϊωάννου και ο
καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης
Αντώνης Καφάτος, δίνουν πρακτικές συμβουλές για να αλλάξετε με ανώδυνο
τρόπο (χωρίς να το καταλάβετε) το προφίλ της.

… Δεν γίνεται

«Πιο σοκολάτα γάλακτος δεν Γίνεται!», το μότο, της γνωστής τηλεοπτικής διαφήμισης, φαίνεται πως ήταν το ερέθισμα για την πρώτη απόπειρα επικοινωνίας του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με τους ψηφοφόρους. Ο κ. Βενιζέλος, εμφανίζεται να υποβαστάζει το κεφάλι του, να σκέφτεται και να αναρωτιέται με τη βοήθεια του κοινού, αν κάτι ..Γίνεται;

Η ευκαιρία της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία έχει μια διάσταση την οποία δεν πρέπει να χάσει έναντι οποιασδήποτε εκλογικής σκοπιμότητας, ή όποιου μικροπολιτικού «ανταλλάγματος». Είναι μια μεγάλη παράταξη. Θα λέγαμε «χωνευτήρι» ιδεών που διαχρονικά δοκιμάστηκαν, αλλά για λόγους που δεν είναι της παρούσης, δεν εφαρμόστηκαν στο βαθμό εκείνο που ήταν αναγκαίο-και θα θέλαμε- προκειμένου η Ελλάδα να αλλάξει.

Η Γαλλία δείχνει… τι θα γίνει στην Ελλάδα

Οι πολιτικές ομοιότητες της Ελλάδας με τη Γαλλία δεν φαίνεται να εξαντλούνται στην επικείμενη αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση των δυο χωρών, μετά από εκλογές που πιθανότατα θα διεξαχθούν την ίδια ημερομηνία. Στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και η Κεντροαριστερά ετοιμάζονται να αποχωριστούν τη…

«Οι φοιτητές από πολύτεκνες οικογένειες αποκτούν πάλι το δικαίωμα να σπουδάζουν κοντά στα σπίτια τους»

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΜΕ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

Ανακούφιση σε εκατοντάδες οικογένειες πολυτέκνων της Ελλάδας προκαλεί η τροπολογία που επιτρέπει πάλι στους φοιτητές των πολύτεκνων οικογενειών να σπουδάζουν κοντά στους τόπους κατοικίας τους.

Κίνηση-ματ από Σαμαρά

Όπως οι δημοσκοπήσεις περιγράφονται ως «φωτογραφίες στιγμής», έτσι και στη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου, αυτόνομες δράσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, ιδίως από τους αρχηγούς των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, μπορούν να κρίνουν μια μάχη, πριν καν αρχίσει.

Ομιλία του κ. Σταύρου Καλαφάτη στο Συνέδριο του "Economist",

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ομιλία του στο Συνέδριο του "Economist", έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Βασικές προτεραιότητες μιας ουσιαστικής αναπτυξιακής προοπτικής με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, αποτελούν:

Ο Βενιζέλος “κουρεύει” τον Κουβέλη

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των κινήσεών του για τη διαμόρφωση της νέας εικόνας και φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στρέφει πλέον την προσοχή του στο πολιτικό συμμάζεμα του κατακερματισμένου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Οι μετρήσεις δείχνουν Μεϊμαράκη

Με την κλεψύδρα της προεκλογικής περιόδου να αδειάζει, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πολλαπλασιάζουν τις κυλιόμενες έρευνες τις οποίες πραγματοποιούν, κυρίως με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, προκειμένου να έχουν νωρίς και σχετικά εγκαίρως, μια μάλλον ξεκάθαρη εικόνα της δυναμικής που εμφανίζουν τα κόμματα.

Η τρόικα… οχυρώνεται για τον Σαμαρά

Η σπουδή των μελών της τρόικας και ιδιαίτερα του επικεφαλής της, Πολ Τόμσεν, να αποτινάξουν από πάνω τους τις κατηγορίες για ελλειμματική ανάγνωση της ελληνικής πραγματικότητας, με την εφαρμογή του Μνημονίου Ι και την εισήγηση των μέτρων για το Μνημόνιο ΙΙ, δείχνει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών προετοιμάζονται ήδη για την επόμενη μέρα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Είναι καλύτερος της Μακάμπι

Η Μακάμπι έκανε χθες το 2-1 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και ευελπιστεί την Πέμπτη να πάρει την 3η νίκη που θα την στείλει στην Κωνσταντινούπολη. Οι Έλληνες από την άλλη δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τελειώσουν το φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι εκεί που το παράτησε, στην αρχή της σεζόν, και η ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο Καμμένος απέκτησε… δελφίνους

Το πείραμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για το παρόν και κυρίως το μέλλον της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας. Όχι τόσο για τις ιδέες και το πρόγραμμα που κομίζουν, αλλά για τη δομή και τον τρόπο ανάπτυξης της οργάνωσής τους σε ολόκληρη τη χώρα. Πέρα από τις τετριμμένες και παλαιοκομματικές προσεγγίσεις, με έμφαση στο διαδίκτυο και τα social media, καθώς και στο εθελοντικό… πείσμα των στελεχών τους.

Ο Βενιζέλος βρήκε… θηλυκό Λιβάνη

Στο πρόσωπο της Χριστίνας Μανωλοπούλου, δικηγόρου από την Πάτρα και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσδοκά ότι βρήκε έναν… θηλυκό Λιβάνη. Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την έκπληξη, τοποθετώντας την κα Μανωλοπούλου σε θέση διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του στην Ιπποκράτους, ενώ ο επί σειρά πολλών ετών εξ απορρήτων συνεργάτης του, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος προέβαλε μέχρι πρότινος ως ο επικρατέστερος για την παραπάνω θέση,

Δήλωση Σταυρου Καλαφατη με αφορμή των αυξημένων χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή το ζήτημα των αυξημένων χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (Υ.Κ.Ω.) που επιβάλλονται στους καταναλωτές από τη Δ.Ε.Η., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με ατομικό συμβόλαιο προαγωγές και αυξήσεις στο Δημόσιο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ
Με ατομικό συμβόλαιο που θα υπογράφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο τέλος κάθε χρόνου και όπου θα καθορίζονται συγκεκριμένοι και ποσοτικοποιημένοι στόχοι για τους οποίους θα βαθμολογούνται, θα γίνονται στο εγγύς μέλλον οι προαγωγές και οι ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιακών μονάδων που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΜΑΤΗ

Μετά την εκλογή του ως προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Συνδέσμου ΟΤΑ  Ν. Θεσσαλονίκης) ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τους συνάδελφους μου, οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους κι ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.

Γονοκτονία στο Θερμαϊκό

Η γονοκτονία ψαριών στον Θερμαϊκό κόλπο συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να απειλούνται με εξαφάνιση τα ιχθυοαποθέματα. Oι λιμενικές Αρχές σχεδόν καθημερινά εντοπίζουν και κατάσχουν στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας υπομεγέθη αλιεύματα, που προορίζονται για την αγορά.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

“ ΕΛΛΗΝΙΚΗ …ΔΙΑΣΩΣΗ”

  Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Η εργασία στο “Απόσπασμα” – Η κοινωνία στη “Χρεοκοπία”
με τη …συμπάθεια της ΤΡΟΙΚΑ και των…εταίρων μας!!!
Ο διάλογος – ενημέρωση της ΤΡΟΙΚΑ και του αρμοδίου επιτρόπου ΟΛΙ ΡΕΝ με τους βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!

Στο εδώλιο για τις καταλήψεις 11 μαθητές του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης


Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν αύριο 11 μαθητές του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για
παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου τους καθώς είχαν προχωρήσει σε κατάληψη το 2010. Τότε είχαν κληθεί στο αστυνομικό τμήμα, είχαν δώσει κατάθεση και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Παραιτούνται στην τηλεόραση, αλλά διατηρούνται στις θέσεις τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καλοδεχούμενες οι παραιτήσεις και αυτονόητες – έστω και τηλεοπτικές, έστω και λιγοστές.
Αλλά μήπως είναι λίγο αργά;
Από όσο γνωρίζω, η παραίτηση αποτελεί ένα είδος ανάληψης ευθύνης, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.

Ανεργία των Νέων: Η σύγχρονη κοινωνική «γάγγραινα»

Γράφει ο Γιώργος Κώτσηρας
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρονικού διαστήματος, γινόμαστε μάρτυρες «φαρσοκωμωδιών» ποικίλης φύσεως στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ.

Εκδήλωση με θέμα την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, το Σάββατο στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Holiday Inn». Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο στρατηγικής αναλυτής Νίκος Λυγερός.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

Είναι θετικό το γεγονός ότι -μετά την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας – οι διαδικασίες για την πρόσληψη, προεκλογικά, εποχικού προσωπικού, που είχαν ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ, σταματούν.

Οικονομική ασφυξία ΤΕΙ Αθήνας λόγω «κουρέματος» αποθεματικών

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή
Tα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας. Η τέως Υπουργός ΠΔΒΜΘ κ. Άννα Διαμαντοπούλου, λίγο πριν την αποχώρησή της, κατένειμε το ποσό των 84.000.000 € ως επιχορήγηση χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτό η σίτιση. Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2009, η επιχορήγηση ανερχόταν σε 160.000.000 €, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών επήλθε μεσοσταθμική μείωση κατά 50%.

Νίκος Νικολόπουλος: Το «ενεργειακό» χαράτσι αποτελειώνει τα Ελληνικά νοικοκυριά

Ένα νέο χαράτσι, το ενεργειακό πιστοποιητικό, έρχεται να αποτελειώσει τα Ελληνικά νοικοκυριά, που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, πριμοδοτώντας ακόμα περισσότερο την ύφεση.
Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο ένας φόρος ακινήτων διαδέχεται τον άλλον και τώρα πλέον ο κάτοχος ενός διαμερίσματος, δεν θα μπορεί να το ενοικιάσει και να συμπληρώσει το εισόδημά του, αφού δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει στις προβλεπόμενες «ενεργειακές» παρεμβάσεις.

Ν.Δ. ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ… ΒΕΝΙΖΕΛΟ!

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για πρώτη φορά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ (20-03) ως αρχηγός του κόμματός του, επέκρινε τη ΝΔ που ζητά αυτοδυναμία λέγοντας: «Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση, εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα».

Προκήρυξη Ακαδημίας Πολιτών

Τα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στη Χαλκίδα, στο Μόλυβο Λέσβου, στη Σκιάθο και στο Ηράκλειο Κρήτης ανακοινώνουν την έναρξη των εγγραφών για το χειμερινό εξάμηνο του 2012-2013.