Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Περιστέρη: Οικουμενικής αξίας το μνημείο της Αμφίπολης - Εχει πολλά να μας δείξει

Τιμητική πλακέτα στην αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, για το επιτελούμενο στην Αμφίπολη, ανασκαφικό έργο, επίδωσε το Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη πρώτη τακτική του συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Ροδολίβος, έδρα του δήμου Αμφιπόλεως.

Δήμος Βόλβης. Διαρκής φροντίδα για τα σχολεία

Σύσκεψη του δημάρχου Βόλβης με τους διευθυντές των σχολείων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου για όλα τα ζητήματα των σχολείων

 Με τη δέσμευση ότι θα εξακολουθεί να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2014, η σύσκεψη του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, με τους διευθυντές των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του δήμου.

Άρχισε η διανομή κουπονιού για φτηνό ψωμί

Ψωμί και όλα τα είδη αρτοποιείου με έκπτωση 20% μπορούν να προμηθεύονται στο εξής 230.000 πολίτες σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας. Δικαιούχοι του εκπτωτικού κουπονιού, το οποίο άρχισε να χορηγείται και να εξαργυρώνεται από περίπου 2.000 αρτοποιεία στους επτά νομούς, είναι οι άνεργοι, οι πολύτεκνες και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

THΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και την προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής “CYBERKID” διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη).

Άγιο Όρος: Ένας από τους δόκιμους μοναχούς είχε καταδικαστεί σε 3 φορές ισόβια - Ο τυχαίος έλεγχος που φώτισε την αλήθεια!

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης κυκλοφορούσε ως μοναχός στιςΚαρυές του Αγίου Όρους, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούσε να κρύψει τα ένοχα μυστικά του παρελθόντος...

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δεν αρκεί η κριτική, χρειάζεται και δουλειά…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από την κριτική. 

Μπορεί κανείς – σε όλους μας αρέσει – να κάθεται στην πολυθρόνα του, να παρακολουθεί, να εντοπίζει προβλήματα και αδυναμίες, μικρά ή και μεγάλα λάθη, να ανακαλύπτει φανταστικούς εχθρούς και να ξεσπαθώνει.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέμα ημερήσιας διάταξης:

ΓΡΙΠΗ Η ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ; ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Γρίπη ή κοινό κρυολόγημα; ΠΚαταρροή, βήχας, πυρετός, μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλος. Όλα δείχνουν ότι την έχετε «αρπάξει».ροσοχή στις διαφορές

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες - κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας

Για περιστατικά εξαπάτησης ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων, που διαθέτουν τερματικά μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας, προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ

Κύμα ψύχους μαστίζει τον Καναδά και βόρειες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, με την πολιτεία της Μινεσότα να προετοιμάζεται για χιόνι που αναμένεται να φτάσει τα 40 εκατοστά ύψος.

Οι νέοι μισθοί για ένστολους και δικαστικούς - Ποιοι παίρνουν αναδρομικά σε δόσεις και ποιοι κουρεμένα στο μισό


- Οι αυξήσεις μπαίνουν στον επόμενομισθό και θα φτάσουν και τα 232 ευρώ για τους ένστολους
- Αυξήσεις από 119 ως και 1.100 ευρώ στους δικαστικούς
- Σε 36 δόσεις τα αναδρομικά και κουρεμένα κατά 50% για τους δικαστικούς
- Δείτε πότε μπαίνουν τα αναδρομικά και πόσα είναι τα χρήματα