Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται νέα εποχή των παγετώνων

H θερμή περίοδος ανάμεσα σε δύο ψυχρες εποχές κοντεύει να λήξει

Βλέποντας τις χολιγουντιανές εικόνες παράλυσης στις ΗΠΑ από τις αρκτικές θερμοκρασίες, πολλοί αναρωτιούνται μήπως τελικά η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι η μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας αλλά μια νέα εποχή παγετώνων.

Δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ
Δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών και πρώην στελεχών της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εξέδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων που είχε εκδόσει το ίδρυμα και τα οποία είχαν αποτελέσει το αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας της Δικαιοσύνης.

Παραπομπή για κακούργημα μελών του ΔΣ Γλυφάδας και άρση ασυλίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Ανοικτή επιστολή Δημητρίου Καραπάνου


Στην ανοικτή επιστολή του,  που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Δημήτριος Καραπάνος αναφέρει:
«Πρόσφατα η Εισαγγελία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος περαίωσε την προανάκριση για το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο της απ’ ευθείας αγοράς δύο οικοπέδων από τον Δήμο Γλυφάδας,συνολικού τιμήματος αγοράς 8.779.494 ευρώ, το οποίο κόστισε στους Δημότες περί τα 9.000.000 ευρώ περίπου, αν συνυπολογιστούν και οι λοιπές δαπάνες.

Υποχρεωτικό θα είναι το Microchip για όλα τα βρέφη από το Μάιο του 2014 ;;;

Αναδημοσιεύουμε την μικρή έρευνα που έκανε το ID-ont σχετικά με το άρθρο που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες με τίτλο “Υποχρεωτικό θα είναι το Microchip για όλα τα βρέφη από το Μάιο του 2014!!!“.
«Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τα κατωτέρω:

«Οι ρυθμίσεις της τρόικας λειτουργούν ικανοποιητικά και πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για το άμεσο μέλλον».

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή,


Ενώ η ‘συνεργασία’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ στο πλαίσιο της Τρόικα αμφισβητείται από παντού, η Κομισιόν επιμένει ότι «Οι ρυθμίσεις της τρόικας λειτουργούν ικανοποιητικά και πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για το άμεσο μέλλον».

Ενώ ακόμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο «ερευνά» τη θεσμική και δημοκρατική νομιμοποίηση της Τρόικα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι απόψεις ότι το μοντέλο της Τρόικα, που έχει οδηγήσει οικονομίες και χώρες, όπως η Ελλάδα, σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή, η Κομισιόν επιμένει ότι «Οι ρυθμίσεις της τρόικας λειτουργούν ικανοποιητικά και πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για το άμεσο μέλλον».

Τελικά, ποια χώρα είναι άξια να προεδρεύει στην ΕΕ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν κανείς αποφάσιζε να λάβει στα σοβαρά όσα απαξιωτικά περί Ελλάδας και ελληνικής προεδρίας αναγράφονται στον γερμανικό Τύπο – με αποκορύφωμα το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Ντερ Σπήγκελ», ο αρθρογράφος του οποίου προβλέπει κίνδυνο... παράλυσης της χώρας μας και των ευρωπαϊκών θεσμών – τότε προφανώς καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι ικανή να προεδρεύσει της ΕΕ.

Διακοπή αναρτήσεων λόγω τεχνικού προβλήματος στα «Ε.Ν»

Τα «Ε.Ν» ζητούν ένα μεγάλο συγγνώμη από τους αναγνώστες  τους, αλλά  λόγω τεχνικού προβλήματος στην διαδικτυακή μας σύνδεση δεν μπορέσαμε να έχουμε ροή αναρτήσεων. Πλέον το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε και συνεχίζουμε χωρίς προβλήματα. Ευχαριστούμε για την κατανόησή   σας.